Cuckoo lisää hymyileviä kasvoja Rantalaisella

Rantalaisen 1100 hengen organisaatiosta iso osa – noin 700 henkeä on aktiivisia Cuckoo -käyttäjiä.

Rantalainen on 1972 perustettu taloushallinnon palveluita tuottava konserni. Rantalainen on luotettava ja ihmiskasvoinen yritys, jolle taloushallinto ja taloushallintopalvelut ovat keskiössä. Yritys on Taloushallintoliiton auktorisoima yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jossa asiakkaiden käytössä on yli 1000 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja muille organisaatioille.

Katso miten Rantalainen käyttää Cuckoota

Cuckoo lisää hymyileviä kasvoja Rantalaisella

Me haluamme olla Suomen paras taloushallinnon työpaikka ja Cuckoo on isossa roolissa siinä matkassa mukana.

Laura Iivonen
Tutustu tarkemmin

Pilotista koko organisaation ilon tuojaksi

Tilitoimisto Rantalaisella Cuckoo on ollut käytössä vuodesta 2015 lähtien. Aluksi Cuckoota testattiin ottamalla se käyttöön vain osassa organisaatiota. Chief Human Resources Officer Noora Jalkasen mukaan pilotointi organisaation eri osastoilla toimi hyvin, sillä se loi odotusta ja kysyntää myös muihin tiimeihin. Kun Cuckoo sitten keväällä 2021 lanseerattiin koko organisaation laajuisesti, vastaanotto oli hyvin innokas! Nykyään Rantalaisen 1100 hengen organisaatiosta iso osa – noin 700 henkeä on aktiivisia Cuckoo -käyttäjiä. Lue tästä blogista, miten lanseeraus koko organisaatiolle toteutettiin onnistuneesti!

Suurten käyttäjämäärien salaisuus

Uusien palveluiden jalkauttaminen voi olla haastavaa, mutta Rantalaisen asiakkuusjohtaja Laura Iivonen nostaa esiin kolme tärkeää seikkaa, jotka ovat auttaneet luomaan innostusta Cuckoon käyttöön ja motivoineet siihen. Ensinnäkin Laura uskoo, että suuri merkitys on taukojen pitämiseen kannustavalla aktiivisella sisäisellä viestinnällä. Cuckoo on esimerkiksi integroitu osaksi uusien työntekijöiden perehdytystä.

Toisena hän mainitsee johtotasolta tulevan mallin antamisen. On tärkeää, että johto osoittaa työpäivän tauottamisen olevan sallittua ja erittäin kannustettua – tähän pyrittiin esimerkiksi Rantalaisen kevätseminaarissa, jossa ylin johto piti lavalla Cuckoo-tauon yhdessä koko henkilöstön kanssa.

Kolmantena aktivointikeinona Laura mainitsee säännöllisesti pidetyt Cuckoon aktiivisuuskilpailut. Pieni kisailu ja kivat palkinnot lisäävät Cuckoo-käyttäjiä sekä tekevät tosi hyvää työyhteisön hyvinvoinnille. Kansainvälisten asiakkaiden parissa työskentelevä Pirita Lamberg komppaa kisailun olevan hyvä tapa motivoida erityisesti heitä, joilla käyttö on muuten jäänyt vähemmälle taas aktivoitumaan taukojen pitämisessä. Pirita tunnustaa itsekin olevansa kilpailuhenkinen ja motivoituvan myös muista Cuckoon pelillisistä ominaisuuksista kuten pisteiden keräämisestä.

Aktiivisuuskisat ovat hyvin suosittuja. Pieni leikkimielinen kisailu piristää aina mieltä.
Juuso Siltakorpi, HR-asiantuntija, Rantalainen

Enemmän kuin pelkkää taukojumppaa

Operatiivinen johtaja Risto Iivonen on ollut mukana tuomassa Cuckoota Rantalaiselle alusta alkaena. “Alunperin se lähti mikrotauoistaja pienestä taukoliikunnasta, mutta sitten siihen on vuosien myötä tullut elementtejä lisää – laajamittaisesti henkilöstön työhyvinvointia lisääviä elementtejä”, Risto totetaa. HR-asiantuntija Juuso Siltakorpi täydentää, että Rantalaisella tosiaan hyödynnetään Cuckoon ominaisuuksia monipuolisesti. Taukojumppavideoiden lisäksi aktiivisessa käytössä on mindfulnessvideot sekä aktiviteetit, kuten aktiivinen työmatka ja portaiden valitseminen.

Monipuolisesta käytöstä on huomattu myös monipuolisia hyötyjä. Riston mukaan tärkein Cuckoon tuoma hyöty on, että se lisää hyvinvointia, sitoutuneisuutta, hymyileviä kasvoja Rantalaisella. “Cuckoo on tosi hyvä työkalu työn tauottamiseen. Sen avulla päivään saa lisättyä jumppailua, liikuntahetkiä, verenkierron edistämistä”, Juuso komppaa. Myös palkanlaskija Max Lindholm on huomannut, että Cuckoo tukee työkykyä ja työssä jaksamista parantamalla keskittymiskykyä ja tuomalla buustia päivään.

Paras motivaatio käyttää Cuckoota on aina se fiilis Cuckoo-tauon jälkeen, kun pienen pieni tauko tuo niin paljon sitä energiaa, ettei sitä oikeasti uskoisikaan.
Pirita Lamberg, manager, international affairs, Rantalainen

Yhdessä hassuttelu yhdistää

Cuckoosta on tullut tärkeä osa Rantalaisen yrityskulttuuria ja työyhteisön yhteisöllisyyttä lisäävä tekijä. Pirita Lamberg kertoo järjestävänsä aktiivisesti yhteisiä Cuckoo-taukoja. Erityisesti etätyöaikana Teamsin välityksellä pidetyt tauot olivat todella suosittuja – sosiaalinen paine toimii monilla hyvänä motivaationa pitää taukoja. Piritasta on myös hienoa, että nuo tauot tuovat yhteen ihmisiä, jotka eivät muuten etänä olisi tavanneet.

Max Lindholmin tiimissä yhteisiä Cuckoo-taukoja pidetään sekä toimistolla, että etänä. Järjestysvuoro on kiertävä, ja järjestysvuorossa oleva saa valita spotifysta lempibiisinsä, jonka tahtiin Cuckoo-liikkeitä tykitetään. “Pienet tanssihetket Cuckoon ja työkavereiden kanssa musiikin tahtiin on ehdottamasti paras motivaatio lisätä liikuntaa työpäivään”, Max toteaa.

Mielestäni isoin arvo on simppeli, helppokäyttöinen tauotustyökalu, mitä pystyy sitten ihan itse käyttämään. Se ei vie päivästä juuri mitään aikaa, mutta tuo siihen paljon lisää iikettä ja rentoutta.
Juuso Siltakorpi, HR-asiantuntija, Rantalainen

Jätä yhteystietosi

Lisää Asiakastarinoita

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Lähitapiola <3 Cuckoo

LähiTapiolan Sari Autio ja Sirpa Makkonen näkivät ensimmäisistä tapaamisista lähtien, että Cuckoolla on tekemisen meininki ja uskoivat, että tästä tulee vielä työelämän hauskin työhyvinvointisovellus.

Lataa sovellus

Cuckoo löytyy nyt myös Applen App store:sta ja Google Play:sta. Lataa sovellus ja ala tauottamaan!