Kuinka Rantalainen jalkautti Cuckoon koko organisaatioon

Lue tästä blogista, miten Rantalaisella onnistuttiin jalkauttamaan Cuckoo osaksi tuhannen hengen organisaation arkea!

Rantalainen on 1972 perustettu taloushallinnon palveluita tuottava konserni. Rantalainen on luotettava ja ihmiskasvoinen yritys, jolle taloushallinto ja taloushallintopalvelut ovat keskiössä. Yritys on Taloushallintoliiton auktorisoima yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jossa asiakkaiden käytössä on yli 1000 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja muille organisaatioille.

Artikkelin asiantuntijana toimii Rantalaisen Chief Human Resources Officer Noora Jalkanen

Artikkelissa hän kertoo, miten Rantalainen jalkautti Cuckoon osaksi henkilöstön hyvinvointipakettia.

”Yksi organisaatiomme osa oli jo pilotoinut Cuckoon käyttöä, ja viidakkorumpu oli luonut odotusta ja kysyntää myös muihin tiimeihin. Vastaanotto oli siis hyvin innokas!​”

Mitä haasteita kohtasimme ja miten ne ratkaistiin?​

Uusien asioiden kokeileminen ja ennen kaikkea niiden jalkauttaminen osaksi päivittäisiä tapoja voi olla haastavaa. Miten varmistaa, että tieto uudesta palvelusta saavuttaa kaikki ja kuinka saada työntekijät innostumaan uuden palvelun käytöstä? Haastetta lähdettiin taklaamaan lanseeraamalla Cuckoo osana Rantalaisen vuotuista Kevätseminaaria, jolloin valtaosa työntekijöistä saatiin tavoitettua samalla kertaa virtuaalisesti. Palvelun esittelyn lisäksi Cuckoon Anni Havas luennoi taukojen merkityksestä ja niiden hyvinvointivaikutuksista, mikä sai epäilijät ymmärtämään ”hupsun jumppailun” todellisen arvon työntekijöiden hyvinvoinnille ja sitä kautta liiketoiminnalle. Lisäksi lanseerauksen yhteydessä aloitettiin Cuckoon aktivointikisa, jonka avulla innostusta pidettiin yllä.

Katso videolta miten Rantalainen käyttää Cuckoota

Cuckoo lisää hymyileviä kasvoja Rantalaisella

Me haluamme olla Suomen paras taloushallinnon työpaikka ja Cuckoo on isossa roolissa siinä matkassa mukana.

Laura Iivonen
Tutustu tarkemmin

Lopputulos

Heti lanseeraustilaisuuden jälkeen yli 300 uutta työntekijää rekisteröityi Cuckoohon, mikä on loistava saavutus yli 1000 hengen organisaatiossa. Cuckoon lanseerauskisan aikana pidettiin yli 10 000 taukoa, joita ei varmasti olisi kaikkia pidetty ilman Cuckoon käyttöönottoa. Käyttöönotolla oli siis konkreettinen positiivinen vaikutus ihmisten arkeen.

”Meidän työyhteisössä pidettiin Cuckoon lanseerauskisan aikana yli 10 000 taukoa, joita ei varmasti olisi kaikkia pidetty ilman Cuckoon käyttöönottoa. Käyttöönotolla oli siis konkreettinen positiivinen vaikutus ihmisten arkeen. ​”

– Noora Jalkanen, Chief Human Resources Officer​

Keväällä 2020 Cuckoo otettiin käyttöön osassa Rantalaisen organisaatiota. Aktiiviset mikrotauot päivän aikana toivat energiaa päiviin ja Cuckoon pelilliset ominaisuudet herättivät käyttäjien kilpailullisen puolen. Rantalaisella, kuten monissa muissakin yrityksissä, tehtiin tuohon aikaan pääosin etätöitä ja vasta totuteltiin uuteen normaaliin. Toukokuussa 2021 Cuckoo päätettiin jalkauttaa koko noin 1000 hengen organisaatioon. Chief Human Resources Officer Noora Jalkanen kertoo meille tästä kokemuksesta.

Mitä isompi panostus lanseeraukseen, sitä paremmat tulokset!​

Rantalaisen kokemuksen mukaan kaksi tärkeää asiaa korostui motivoidessa työntekijöitä pitämään aktiivisia taukoja ja ottamaan Cuckoon käyttöön. Ensimmäinen niistä oli laadukas lanseeraus, minkä Noora uskoo olevan salaisuus heidän loistavien aktiivisuuslukujen takana. Rantalainen lanseerasi Cuckoon koko organisaation laajuisesti keväällä 2021, osana Rantalaisen vuotuista Kevätseminaaria, jolloin he saivat valtaosan työntekijöistä samalla kertaa tavoitettua virtuaalisesti. Palvelun esittelyn lisäksi Cuckoon Anni Havas luennoi taukojen merkityksestä ja niiden hyvinvointivaikutuksista, mikä sai epäilijät ymmärtämään ”hupsun jumppailun” todellisen arvon työntekijöiden hyvinvoinnille ja sitä kautta liiketoiminnalle.

Työterveyslaitoksen (2018) teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon käytöllä todella on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Taukoliikunnalla voidaan tutkimuksen mukaan myös vähentää sairauspoissaoloja ja lisätä tuottavuutta, mikä tarkoittaa yritykselle merkittäviä säästöjä. Lue lisää tutkimuksesta.

Johtotason esimerkki innostaa ja motivoi​

Toinen tärkeä osa lanseerausta oli johtotason näyttämä esimerkki. Uusien asioiden kokeileminen ja ennen kaikkea niiden jalkauttaminen osaksi päivittäisiä tapoja voi olla haastavaa. Kun johtotason henkilöt näyttävät esimerkkiä ja tosissaan kannustavat työntekijöitä käyttämään Cuckoota, on päivittäiset tauot mahdollista saada osaksi yrityksen kulttuuria. Rantalaisella pyrittiin madaltamaan Cuckoon kokeilukynnystä pitämällä Kevätseminaarissa myös yhteinen Cuckoo-taukojumppa, jossa lavalla jumppaamassa olivat Nooran lisäksi Rantalaisen toimitusjohtaja sekä yrityskauppa- ja lakiasiainjohtaja.

Kilpailut pitävät yllä mielenkiintoa​

Työntekijöiden aktiivisuuden ylläpitäminen on myös helpommin sanottu kuin tehty. Rantalaisella innostus onnistuttiin pitämään yllä aloittamalla aktiivisuuskilpailu heti Cuckoon lanseerauksen jälkeen. Noora tiedostaa, että aktiivisuuden ylläpitäminen vaatii työntekijöiden muistuttelua ja he aikovatkin järjestää aktivointikisoja säännöllisesti muutaman kerran vuodessa. Noora uskoo, että jokaisesta työyhteisöstä löytyy kilpailuhenkisiä ja tavoitehakuisia ihmisiä, jotka nauttivat kilpailullisista tavoitteista. ”Cuckoon kilpailut voi rakentaa niin, että jokainen tavoittelee oman lähtötasonsa ylittämistä, mikä on hyvä tapa antaa kaikille mielekäs tavoite ja yhtäläinen mahdollisuus voittoon”, Noora toteaa.

”Mielestäni yksi Cuckoon hyvistä puolista on liikkeiden helppous; ei tarvitse olla ryhmäliikuntaguru pysyäkseen liikkeissä mukana.​​”

– Noora Jalkanen, Chief Human Resources Officer​

Cuckoo on täydellinen match​

Uuden hyvinvointipalvelun käyttöönotossa Noora suosittelee pohtimaan kahta asiaa: ensiksikin kuinka suuri osa henkilöstöstä voisi kiinnostua palvelusta, ja toisaalta ajaako palvelun käyttöönotto positiivista muutosta työntekijöiden käyttäytymiseen arjessa. ”Esimerkiksi kuntosalijäsenyyden tarjoaminen henkilöstölle kuulostaa hienolta hyvinvoinnin edistämistoimelta, mutta väitän, että tällaista palvelua käyttäisi selkeä vähemmistö keskivertotyöyhteisöstä, ja luultavasti vain ne, jotka olisivat joka tapauksessa hankkineet jäsenyyden – panostus ei siis johda käyttäytymisen muuttumiseen. Meidän noin 1000 hengen työyhteisössä pidettiin Cuckoon lanseerauskisan aikana yli 10 000 taukoa, joita ei varmasti olisi kaikkia pidetty ilman Cuckoon käyttöönottoa. Käyttöönotolla oli siis konkreettinen positiivinen vaikutus ihmisten arkeen”, Noora pohtii.

Jätä yhteystietosi

Lisää Asiakastarinoita

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Lähitapiola <3 Cuckoo

LähiTapiolan Sari Autio ja Sirpa Makkonen näkivät ensimmäisistä tapaamisista lähtien, että Cuckoolla on tekemisen meininki ja uskoivat, että tästä tulee vielä työelämän hauskin työhyvinvointisovellus.

Lataa sovellus

Cuckoo löytyy nyt myös Applen App store:sta ja Google Play:sta. Lataa sovellus ja ala tauottamaan!