Biohajoavan materiaalin parista työhyvinvoinnin maailmaan – Emmi Randellista Cuckoon kaupallinen johtaja

Cuckoo vahvistaa kansainvälistä kasvuaan uudella kaupallisella johtajalla. Emmi Randell siirtyi Cuckoolle Sulapacilta, taustanaan myynnin johto ja liiketoiminnan kehittäminen.

Sulapacilla viisi vuotta myynnin johtotehtävissä toiminut Emmi Randell on aloittanut Cuckoon kaupallisena johtajana. Samalla Cuckoo vahvistaa myyntiään kansainvälisillä markkinoilla. Randell aloittaa myös osana Cuckoon johtoryhmää.

Tervehdys Emmi! Kertoisiko lyhyesti taustastasi ja siitä, miten päädyit Suomen johtavaan työhyvinvoinnin teknologiayritykseen?

  • Nautin kasvun ja uuden luomisesta. Siirryin Cuckoolle Sulapacilta. Työskentelin siellä yli viisi vuotta erilaisissa kaupallisissa rooleissa myynnin johdosta liiketoiminnan kehittämiseen. Cuckoolla kiinnostuttiin taustastani ja minä yrityksen missiosta, tuotteesta ja tavasta tehdä töitä. 

Mikä sai sinut kiinnostumaan Cuckoosta?

  • Minulle on tärkeää tehdä töitä sellaisten asioiden eteen, joiden takana voin täysin seisoa. Olen aina ollut kiinnostunut hyvinvoinnista ja suoritin mm. koronavuosien aikana joogaopettajan tutkinnon. Cuckoossa yhdistyy siis kiehtovalla tavalla useampi itseäni syvästi innostava asia: kasvuyhtiön kiinnostava vaihe ja maailman parantaminen yksi tauko kerrallaan. 

Cuckoo on viime vuosien aikana kasvanut yhdeksi johtavaksi toimijaksi yritysten hyvinvointisektorilla. Yli 200 asiakkaan joukkoon kuuluvat muun muassa EY, Ilmarinen ja Capgemini. Henkilöstön jaksaminen ja heidän hyvinvointiin panostaminen vaatii yrityksiltä uudenlaisia ratkaisuja ja Cuckoo on niistä yksi.

Miten näet, että aiempi kokemuksesi tulee näkymään Cuckoossa?

  • Minulla on vahva tausta kansainvälisestä kaupasta ja liiketoiminnan kehittämisestä ja on mahtavaa päästä hyödyntämään aiemmasta elämästä kerättyjä oppeja Cuckoon matkalla kansainväliseksi teknologiayhtiöksi.

Olet työurasi aikana johtanut myyntiä ja kansainvälistä kasvua. Mitä ainutlaatuisia oivalluksia tuot mukanasi Cuckoolle? 

  • Kasvun ja uuden liiketoiminnan ytimessä on product market fit. Näen Cuckoon sovelluksessa ison potentiaalin, sillä se ratkaisee yksinkertaisella tavalla hyvinvoinnin haasteita lähtien yksilön tasolta, mutta isossa kuvassa vaikuttaa myös liikkumattomuuden tuomiin haasteisiin yhteiskunnan tasolla. Mitä prosesseihin tulee, uskon, että aiemmat kokemukseni auttavat löytämään tasapainon fokuksen ja oikean suunnan kanssa. 

Työterveyslaitoksen tekemä tutkimus Cuckoon käytöstä osoitti säännöllisen taukoliikunnan vähentävän sairaspoissaoloja ja johtavan merkittäviin säästöihin kohdeyrityksissä. Viime vuonna Cuckoon tekemä tutkimus osoitti, että suomalainen työelämä ei tue riittävästi työajan tauottamista. Cuckoota on rakennettu alusta alkaen kansainvälinen kasvu mielessä pitäen, ja tätä matkaa Randell luotsaa myynnin näkökulmasta.

Kasvu ja kehitys ovat Cuckoolla tärkeitä arvoja. Miten aiot edistää näitä arvoja kaupallisena johtajana? 

  • Kasvu ja kehitys kulkevat käsi kädessä ja ovat hyvin vahvasti työnkuvani ytimessä. Näen Cuckoolla paljon mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla ja lähden innolla rakentamaan liiketoimintaa myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

Teknologia ja ihmiset ovat yhteistyössä luomassa parempaa huomista. Minkälaisia mahdollisuuksia näet tässä yhdistelmässä? 

  • Teknologia on yhä tiiviimmin osa elämää ja arkipäiväisiä asioita. Tekoälyn kehittymisen myötä varmasti tulevaisuudessa vielä enemmän. Teknologia tekee monista arkisista asioista helpompia ja sen avulla voidaan ratkoa myös isoja yhteiskunnallisia ongelmia. Uskon kuitenkin, että tarvitaan myös vastavoimia, jotka muistuttavat, että on hyvä aina välillä pitää taukoa ruudusta, käydä kävelyllä ja olla läsnä hetkessä.  

Näin Cuckoon toimitusjohtaja Amel Gaily kommentoi Randellin aloitusta:

“On mahtavaa saada Emmi mukaan meidän osaavaan porukkaamme. Emmin tausta ja kokemus tuovat meille arvokasta osaamista matkallamme kohti seuraavia tavoitteitamme, ja kansainvälistä kasvua. Lämpimästi tervetuloa, Emmi!” 

Emmi Randell on aloittanut Cuckoolla 11.3.2024

Tehokkuutta työpäiviin Cuckoon avulla

Cuckoo on hyvinvointisovellus, josta löydät yli 1 000 fysioterapeutin suunnittelemaa taukoliikuntavideota. Cuckoo tuo säännölliset, lyhyet tauot rytmittämään työpäivää sekä auttamaan palautumisessa jo työaikana sekä sen jälkeen.

Cuckoon pelilliset ominaisuudet houkuttelevat ja muistuttavat pitämään taukoja: jokaisesta tauosta ja merkitystä aktiviteetista saat pisteitä, kerrytät streakia ja näet edistymisesi.

Pelillistettyä hyvinvointia työpäivään

Keräämällä pisteitä etenet kartalla ja voit osallistua kilpailuihin ja voittaa upeita palkintoja! Jos yritykselläsi on Cuckoo käytössä voit myös seurata työkavereidesi etenemistä, muodostaa sisäisiä tiimejä sekä haastaa kollegoita. Cuckoota käyttää jo reilut 200 eri yritystä ja organisaatiota.

Cuckoo-hyvinvointisovellus edistää tutkitusti työhyvinvointia. Työterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon aktiivisella käytöllä on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että sairauspoissaoloja pystyttiin vähentämään Cuckoon käytöllä kolmen kuukauden intervention aikana 0,5 päivää/henkilö. Muita koettuja hyötyjä Cuckoo-sovelluksen käytöstä oli parantunut palautuminen ja lisääntynyt yhteisöllisyyden kokemus työpaikalla. Lue lisää tutkimuksesta täältä.