Älä aliarvioi pienten taukojen voimaa kiireisen työpäivän aikana – Lisää tuottavuutta lyhyillä tauoilla

Me Cuckoolla uskomme yksilöiden mahdollisuuksiin vaikuttaa omaan työntekemiseen. Mutta kuinka usein huomaamme väittävämme, että emme ehdi pitää taukoja? On aika haastaa tämä vakiintunut ja epäterve tapa.

Me Cuckoolla uskomme yksilöiden mahdollisuuksiin johtaa omaa työtään, jolloin töissä voidaan olla tehokkaita, rasittamatta itseämme liikaa. Kuitenkin olemme aika usein jumissa ajatuksessa ja toteamme jopa ääneen: ”liikaa töitä, en tässä mitään taukoa ehdi pitää”. On aika haastaa tämä vakiintunut tapa ajatella ja ymmärtää, että energiamme hallinta on yhtä tärkeää kuin ajanhallinta.

🌟 Miksi tauot ovat tärkeitä 🌟

Kykymme tuottaa haluttuja tuloksia ei riipu pelkästään käytettävissä olevasta ajasta vaan myös energiatasoistamme. Säännölliset tauot eivät ole ylellisyyttä tai hömppää; ne ovat välttämättömiä tuottavuuden ylläpitämiseksi, uupumuksen ehkäisemiseksi ja positiivisen vuorovaikutuksen edistämiseksi. Lyhyet tauot päivän aikana voivat täydentää kognitiivista, emotionaalista ja fyysistä energiaa, auttaen meitä vastustamaan eri stressioireiden kertymistä.

🛑 Strategia järkeviin taukoihin: 🛑

Lupa tauolle: Muistuta itsellesi, että tauot ovat välttämättömiä, eivät valinnaisia.

Suunnittele päivää: Määritä tiettyjä aikoja sähköposteille ja viesteille vapauttaaksesi hetkiä tauoille.

Kokousten kesto: Suosi lyhyempiä kokouksia luodaksesi luontaisia taukomahdollisuuksia. Jätä 5 minuuttia palaverien väliin. Aina.

Kunnioita aikaasi: lopeta kokoukset suunnitellusti. Jos asialistaa pitää jatkaa, tälle varataan uusi aika.

Luo tauosta rutiini: rakenna uusia tapoja olemassa olevien ympärille, kuten Cuckoo-tauko aina vessatauon jälkeen.

Aikatauluta, muistuta ja käytä visuaalisuutta apuna: suunnittele taukoja, erityisesti kun energiasi laskee iltapäivällä. Kun näet ”Muista pitää tauko” -tekstin, todennäköisesti teet asialle jotain. Cuckoo on ratkaisu tähän kaikkeen!

💡 Cuckoo on enemmän kuin vain hyvinvointisovellus: olemme kumppanisi luomassa terveellisempää ja tasapainoisempaa työpäivää lyhyiden taukojen avulla. Sovelluksemme on suunniteltu muistuttamaan sinua näistä tauoista, tarjoten erilaisia toimintoja auttaaksemme sinua lataamaan akkujasi ennen kuin ne ovat täysin kulutettu loppuun, keskittymään uudelleen ja lopulta, parantamaan tuottavuuttasi työpäivän aikana.

Et usko meitä? Ehkä uskot Harvard Business Review’ta, jonka artikkeliin tämä meidänkin teksti osin pohjautuu.

Tehokkuutta työpäiviin Cuckoon avulla

Cuckoo on hyvinvointisovellus, josta löydät yli 1 000 fysioterapeutin suunnittelemaa taukoliikuntavideota. Cuckoo tuo säännölliset, lyhyet tauot rytmittämään työpäivää sekä auttamaan palautumisessa jo työaikana sekä sen jälkeen.

Cuckoon pelilliset ominaisuudet houkuttelevat ja muistuttavat pitämään taukoja: jokaisesta tauosta ja merkitystä aktiviteetista saat pisteitä, kerrytät streakia ja näet edistymisesi.

Pelillistettyä hyvinvointia työpäivään

Keräämällä pisteitä etenet kartalla ja voit osallistua kilpailuihin ja voittaa upeita palkintoja! Jos yritykselläsi on Cuckoo käytössä voit myös seurata työkavereidesi etenemistä, muodostaa sisäisiä tiimejä sekä haastaa kollegoita. Cuckoota käyttää jo reilut 200 eri yritystä ja organisaatiota.

Cuckoo-hyvinvointisovellus edistää tutkitusti työhyvinvointia. Työterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon aktiivisella käytöllä on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että sairauspoissaoloja pystyttiin vähentämään Cuckoon käytöllä kolmen kuukauden intervention aikana 0,5 päivää/henkilö. Muita koettuja hyötyjä Cuckoo-sovelluksen käytöstä oli parantunut palautuminen ja lisääntynyt yhteisöllisyyden kokemus työpaikalla. Lue lisää tutkimuksesta täältä.