Liike on lääke – Diilin kilpailijat hyppäsivät taukoliikunnan maailmaan

Diilin 10. jaksossa päästiin Cuckoon kanssa keskittymään työhyvinvointiin, jossa keskiöön haluttiin nostaa liikkumisen tärkeys ja työhyvinvoinnin ylläpitäminen taukoliikunnan avulla. Mukana jaksossa ovat myös Cuckoon asiakasyritykset OP ja EY.

Toni Lähde, Anni Havas, Amel Gaily ja Jaajo Linnonmaa. Kuva: Petri Saarelainen

“Cuckoo on suomalainen hyvinvointiteknologia-alan yritys, jonka tehtävänä on liikuttaa ihmisiä työpäivän aikana. Suomalaiset liikkuvat vähemmän kuin koskaan aikana, jolloin työntekijöiden jaksaminen on entistä enemmän koetuksella ja työuria pitäisi pidentää. Tämä on iso yhteiskunnallinen ongelma, jonka Cuckoo haluaa olla ratkaisemassa.”

Näillä Anni Havaksen (Cuckoon Head of Customer Success) sanoilla alkaa Diilin jakso, jossa joukkueiden pitää saada ihmiset liikkumaan kahdessa Cuckoon asiakasyrityksessä. Tehtävänä on konseptoida, markkinoida ja ohjata 7 minuutin taukoliikuntatreenit, jotka pidettään sekä livenä asiakkaiden tiloissa että striimattaisiin Cuckoon kautta kaikille asiakkaille. Voitto ratkaistaan kolmella mittarilla: liveosallistujien määrä, striimiin osallistuvien määrä ja osallistujien antama yleisarvosana tauoille.

Näistä lähtökohdista toinen joukkue suuntasi OP:lle ja toinen EY:lle. Näin yrityksistä kommentoidaan, miksi he halusivat lähteä mukaan toteuttamaan Diili-tehtävää:

Hyvinvointi, yhdessä tekeminen ja työn tauottaminen on tosi tärkeää meille EY:llä. Olemme tehneet Cuckoon kanssa pitkään ja menestyksekkäästi yhteistyötä ja sen vuoksi haluamme ehdottomasti olla mukana kaikessa, mitä tapahtuu” kertovat EY:n Katariina Jalas (Nordic HRBP & HR Director Finland) sekä Mirjami Oja (HR Enablement Lead). He jatkavat:

Meillä EY:llä ihmiset ovat tosi ammattitaitoisia ja omistautuneita uralleen. Toivomme, että he päivän aikana miettivät hyvinvointiaan ja pitävät huolta tauoista. Sen takia Cuckoo on meille tärkeä työkalu.”

Myös OP:lla työhyvinvointi on keskeinen arvo:

Työn tauottamisella on monia tutkittuja hyötyjä sekä hyvinvoinnin, palautumisen että työn tuottavuuden näkökulmasta – puhumattakaan virkeämmästä vapaa-ajasta työpäivän jälkeen. Haluamme tarjota työntekijöillemme erilaisia ratkaisuja taukoihin ja näin tukea heidän kokonaisvaltaista hyvinvointiaan. Toivomme, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan tauottaa omaa työpäiväänsä” kommentoivat Pia Donoghue, Senior Human Resources Specialist ja Heidi Teperi, HR Senior Specialist OP:lta.

Donoghue ja Teperi jatkavat työn tauottamisesta: ”Työn tauottaminen on keskeinen tekijä hyvinvoinnissa ja työssä, ja sen vuoksi olemme mielellään mukana edistämässä tätä viestiä. Se, ja pitkä hyvä yhteistyö Cuckoon kanssa sai meidät tarttumaan mahdollisuuteen olla mukana myös tämän teeman Diili-jaksossa.”

Amel Gaily ja Anni Havas. Kuva: Petri Saarelainen.

Päivä eteni hyvin vauhdikkaasti, sillä tehtävät suoritettiin saman iltapäivän aikana. Tuona aikana joukkueet suunnittelivat tauon konseptin, liikkeet sekä markkinointistrategian, miten tavoittaa mahdollisimman suuri yleisö ja houkutella heidät osallistumaan joko paikan päällä tai striimin kautta. Apuna he saivat käyttää Cuckoon olemassa olevia sisältöjä sekä kysyä Cuckoon asiantuntijoilta tarvittaessa lisätietoa. Tehtävässä tuli kunnioittaa brändiä ja luoda taukoliikuntahetki tämän mukaisesti.

Molemmissa suorituspaikoissa Diilin tekijät keräsivät uteliaita katseita sekä kiinnostusta:

Tiimi otti hienosti tilanteen haltuun ja kysyi aktiivisesti ja ystävällisesti oikeita kysymyksiä. Tehtävän toteutus oli erittäin ammattimainen. Tiimi puhalsi hyvin yhteen, heidän kanssaan oli helppoa ja hauskaa tehdä yhteistyötä”, kommentoi EY:n Katariina Jalas ja Mirjami Oja.

”Saimme mahtavan trion toteuttamaan OP:lle tehtävää. Heidän vetämään Three Ordinary Guys’ Workout taukojumppa toteutettiin persoonallisella otteella ja huumorilla höystäen. Tästä taukojumpasta ei voinut poistua kun hyväntuulisena. Päivästä ja osallistumisesta jäi hyvät fiilikset. Päivä oli myös monelle taustalla siihen valmisteluja tehneelle hyvin erilainen työpäivä, joka antoi mahtavan näköalanpaikan päästä tutustumaan siihen mitä tv-ohjelman taustalla tapahtuu. Cuckoolle vielä iso kiitos mahdollisuudesta olla mukana tässä.” kommentoivat OP:n Pia Donoghue ja Heidi Teperi.

Amel Gaily, Anni Havas, Jaajo Linnonmaa ja Toni Lähde Diilin kuvauksissa. Kuva: Petri Saarelainen

Diilin 4. kauden toisena neuvonantajana toimii Cuckoon toimitusjohtaja Amel Gaily. Hän antaa erityistä kiitosta kilpailijoiden suorituksesta sekä OP:lle ja EY:lle lähtemisestä mukaan toteuttamaan jaksoa:

“Kilpailijat lähtivät todella hyvällä asenteella liikkeelle. Niinkuin nähdään, taukoliikuntaa voi lähestyä hyvin monin eri tavoin ja Cuckoolla uskommekin siihen, että tärkeintä on lähteä liikkeelle. Tehtävän haastavuus koostui tiukan aikataulun lisäksi siitä, että tuli huomioida sekä live- että online-yleisö, joilla on hyvin erilaiset tarpeet keskenään. Suurkiitos mahtaville asiakkaillemme OP:lle ja EY:lle, jotka tekevät valtavan tärkeää työtä henkilöstönsä hyvinvoinnin eteen. Kiitos jokaiselle osallistuneelle sekä palautetta antaneelle, teitä oli valtava määrä mukana!” 

Katso, miten joukkueet suoriutuivat tehtävästä – molempien joukkueiden suunnittelemat tauot nyt katsottavissa Cuckoossa! Rekisteröidy tästä.

Katso myös, mikä joukkue sulattaa sydämet ja kumman joukkueen kokonaisuus vie lopulta voiton! Diilin 4. kauden 10. jakso “Liike on lääke” nyt Nelosella sekä Ruudussa.

Tehokkuutta työpäiviin Cuckoon avulla

Cuckoo on hyvinvointisovellus, josta löydät yli 1 000 fysioterapeutin suunnittelemaa taukoliikuntavideota. Cuckoo tuo säännölliset, lyhyet tauot rytmittämään työpäivää sekä auttamaan palautumisessa jo työaikana sekä sen jälkeen.

Cuckoon pelilliset ominaisuudet houkuttelevat ja muistuttavat pitämään taukoja: jokaisesta tauosta ja merkitystä aktiviteetista saat pisteitä, kerrytät streakia ja näet edistymisesi.

Pelillistettyä hyvinvointia työpäivään

Keräämällä pisteitä etenet kartalla ja voit osallistua kilpailuihin ja voittaa upeita palkintoja! Jos yritykselläsi on Cuckoo käytössä voit myös seurata työkavereidesi etenemistä, muodostaa sisäisiä tiimejä sekä haastaa kollegoita. Cuckoota käyttää jo reilut 200 eri yritystä ja organisaatiota.

Cuckoo-hyvinvointisovellus edistää tutkitusti työhyvinvointia. Työterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon aktiivisella käytöllä on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että sairauspoissaoloja pystyttiin vähentämään Cuckoon käytöllä kolmen kuukauden intervention aikana 0,5 päivää/henkilö. Muita koettuja hyötyjä Cuckoo-sovelluksen käytöstä oli parantunut palautuminen ja lisääntynyt yhteisöllisyyden kokemus työpaikalla. Lue lisää tutkimuksesta täältä.