”Ydinmissiomme on ihan kuin Aikuisten Liikuntatunnin pelikirjasta ”

Cuckoo on yksi Aikuisten Liikuntatunti-hankkeen pääyhteistyökumppaneista. Kerromme tässä yhteistyöartikkelissa taustoja, miksi halusimme lähteä mukaan ja miten työhyvinvointi toteutuu liikunnan kautta Cuckoon arjessa.

Yritys menestyy, kun työntekijät voivat hyvin. Cuckoo lähti mukaan Aikuisten Liikuntatunti-hankkeeseen yhtenä pääyhteistyökumppanina ja kertoo nyt, miksi ja miten tämä päätös toteutui:

Pian 10-vuotias Cuckoo on ollut koko elinkaarensa paremman hyvinvoinnin asialla. Yrityksen missio on tehdä työelämästä terveempää taukoliikunnalla. Cuckoo-sovellus on kuin työelämän välituntikello, joka kertoo, milloin on hyvä aika pitää piristävä tauko. Kaikki tauot ovat fysioterapeuttien suunnittelemia.

Ydinmissiomme on ihan kuin Aikuisten Liikuntatunnin pelikirjasta, joten pääyhteistyökumppanuus sopi meille täydellisesti. Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan työpäivän aikana ja myös yhteisöllisyys on tärkeä juttu. Tavoitteemme on saada koko työyhteisö liikkeelle”, Cuckoon toimitusjohtaja Amel Gaily sanoo.

Cuckoon Head of Customer Success Anni Havas iloitsee, että Aikuisten Liikuntatunti jakaa tärkeää sanomaa työajalla liikkumisen hyödyistä. Cuckoo on yksi työpaikkaliikunnan edelläkävijöistä, mutta muutokseen tarvitaan lisävoimia.

Liikunnan edistäminen on pitkälti työpaikkojen kulttuurin muuttamista. Liikuntataukojen edut ovat kiistattomat sekä työntekijälle että työnantajalle – tämä ajattelu pitää saada istutettua työpaikoille.”

Aikuisten Liikuntatunti tulee kuin tilauksesta, koska työajalla liikkumisen pitää olla yhden yrityksen missiota suurempi liike. Vain näin siitä voi tulla uusi normaali”, Amel Gaily jatkaa.

Havas korostaa, että kaikenlainen liikkuminen on hyvä asia.

Tämän viestiminen on erityisen tärkeää, koska osa ihmisistä saattaa kokea liikunnan jopa pelottavana asiana. Esimerkiksi kävelykin on loistavaa liikuntaa.”

Liikunta on Cuckoon omalle porukalle luonnollinen osa työpäiviä.

Oma sovelluksemme on vakiintunut osa arkeamme. Kun tauottamisesta tulee rutiinia on matala kynnys ehdottaa palaveriin liikuntataukoa – joko ennen palaveria, sen aikana tai jälkeen. Kollegoita voi pyytää mukaan myös ihan spontaanisti, että hei, pidetäänkö jumppahetki yhdessä”, Anni Havas kertoo.

Yksi esimerkki Cuckoon arjen liikuntavalinnoista on, että mennään mieluummin yhdessä portaita kuin hypätään hissiin, vaikka toimisto sijaitsee 7. kerroksessa.

Kaiken ydin on, että kaikki liike on hyvästä, sillä pienistä teoista kumuloituu suurempi hyöty. Aikuisten Liikuntatunnin käyttöönotto tuo meille myös uutta arkeen, tätä odotan innolla”, Amel Gaily sanoo hymyillen.

Tutustu lisää Aikuisten Liikuntatuntiin ja lue tästä koko yhteistyöartikkeli.

Tehokkuutta työpäiviin Cuckoon avulla

Cuckoo on hyvinvointisovellus, josta löydät yli 1 000 fysioterapeutin suunnittelemaa taukoliikuntavideota. Cuckoo tuo säännölliset, lyhyet tauot rytmittämään työpäivää sekä auttamaan palautumisessa jo työaikana sekä sen jälkeen.

Cuckoon pelilliset ominaisuudet houkuttelevat ja muistuttavat pitämään taukoja: jokaisesta tauosta ja merkitystä aktiviteetista saat pisteitä, kerrytät streakia ja näet edistymisesi.

Pelillistettyä hyvinvointia työpäivään

Keräämällä pisteitä etenet kartalla ja voit osallistua kilpailuihin ja voittaa upeita palkintoja! Jos yritykselläsi on Cuckoo käytössä voit myös seurata työkavereidesi etenemistä, muodostaa sisäisiä tiimejä sekä haastaa kollegoita. Cuckoota käyttää jo reilut 200 eri yritystä ja organisaatiota.

Cuckoo-hyvinvointisovellus edistää tutkitusti työhyvinvointia. Työterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon aktiivisella käytöllä on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että sairauspoissaoloja pystyttiin vähentämään Cuckoon käytöllä kolmen kuukauden intervention aikana 0,5 päivää/henkilö. Muita koettuja hyötyjä Cuckoo-sovelluksen käytöstä oli parantunut palautuminen ja lisääntynyt yhteisöllisyyden kokemus työpaikalla. Lue lisää tutkimuksesta täältä.