Cuckoo on Aikuisten Liikuntatunnin yksi pääyhteistyökumppani!

Lähdimme mukaan rakentamaan muutosta, jonka tavoitteena on palauttaa suomalaisten liikkuvuus. Tähän haasteeseen tarvitaan yritysten vastuunkantoa.

Yritys menestyy, kun työntekijät voivat hyvin.

Suomi tarvitsee yritysten vastuunkantoa ihmisten passivoitumisen vähentämiseksi. Liikumme vähemmän kuin koskaan aiemmin ja tämä aiheuttaa suuria kustannuksia niin elinkeinoelämälle kuin yhteiskunnalle.

Halusimme lähteä pääyhteistyökumppanina mukaan Aikuisten Liikuntatunti -hankkeeseen, koska arvot ja tavoite ovat yhtenevät meidän kanssamme. Haluamme lisätä liikettä työpäiviin, edesauttaa työntekijöiden jaksamista sekä lisätä energiaa ja resilienssiä. Toisin sanoen, palauttaa suomalaisten toimintakykyä.

”Suomalaisten liikkumattomuus on huolenaihe, josta jokaisen meistä pitäisi murehtia. Se aiheuttaa vuosittain miljardien eurojen kustannukset (UKK-instituutti 2023). Liikkumattomuus vie suomalaisilta jalat alta.

Turkulainen mainostoimisto Tagomo sekä urheilun ja liikunnan arvostusta edistävä Urheilugaala päättivät syksyllä 2023, että nyt on aika muuttaa huolestuttavan trendin suuntaa. Syntyi Aikuisten Liikuntatunti -hanke, jonka tavoitteena on mahdollistaa liikkuminen työajalla. 

Aikuisten Liikuntatunti on hyvinvointiteko, joka on tästä eteenpäin osa suomalaista yhteiskuntaa. Mukana on myös Suomen Olympiakomitea ja upeita yhteistyökumppaneita. Kampanjan keulakuvana loistaa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi.”

Nämä talkoot onnistuvat vain yritysten kanssa. Muutos tehdään yhdessä. Lähde mukaan – ilmoita yrityksesi tai haasta työnantajasi!

Lue lisää Aikuisten Liikuntatunnin taustasta.

Tehokkuutta työpäiviin Cuckoon avulla

Cuckoo on hyvinvointisovellus, josta löydät yli 1 000 fysioterapeutin suunnittelemaa taukoliikuntavideota. Cuckoo tuo säännölliset, lyhyet tauot rytmittämään työpäivää sekä auttamaan palautumisessa jo työaikana sekä sen jälkeen.

Cuckoon pelilliset ominaisuudet houkuttelevat ja muistuttavat pitämään taukoja: jokaisesta tauosta ja merkitystä aktiviteetista saat pisteitä, kerrytät streakia ja näet edistymisesi.

Pelillistettyä hyvinvointia työpäivään

Keräämällä pisteitä etenet kartalla ja voit osallistua kilpailuihin ja voittaa upeita palkintoja! Jos yritykselläsi on Cuckoo käytössä voit myös seurata työkavereidesi etenemistä, muodostaa sisäisiä tiimejä sekä haastaa kollegoita. Cuckoota käyttää jo reilut 200 eri yritystä ja organisaatiota.

Cuckoo-hyvinvointisovellus edistää tutkitusti työhyvinvointia. Työterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon aktiivisella käytöllä on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että sairauspoissaoloja pystyttiin vähentämään Cuckoon käytöllä kolmen kuukauden intervention aikana 0,5 päivää/henkilö. Muita koettuja hyötyjä Cuckoo-sovelluksen käytöstä oli parantunut palautuminen ja lisääntynyt yhteisöllisyyden kokemus työpaikalla. Lue lisää tutkimuksesta täältä.