Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilinjärven kunnassa kolme päiväkotia aloitti vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä. Haastattelimme päiväkodin johtaja Päivi Huuskoa, sekä varhaiskavastuksen opettajaa ja superkäyttäjää Sari Aatelaa. Siilinjärvellä päädyttiin Cuckoon käyttäjiksi toisen kunnan suosituksesta.

Innostusta Cuckoon käyttöön löytyi varsinkin taukojen lyhykäisyyden ja helppouden vuoksi. Se, ettei päivän aikana taukoilu vie paljon aikaa, on suuri plussa. Myös sovelluksen ulkoasu ja kilpailullinen puoli olivat suuria syitä siihen, miksi Siilinjärven kunnassa alettiin pilotoimaan Cuckoota. Parasta Cuckoossa on Päivin mukaan, että lyhyet tauot ovat innostaneet monen työntekijän liikkumaan myös vapaa-ajalla. Tavoite työhyvinvoinnin kehittämisestä on siis monelta osin saavutettu, ja jopa ylitetty! Sarin mielestä taas parasta on, että taukoilu oikeasti auttaa. Niskan ja hartiaseudun ongelmista on päivittäisillä Cuckoo-treeneillä päästy yli.

Testaa Cuckoota ja pidä 3 minuutin aktiivinen tauko omalla työpisteelläsi:

”Cuckoo on koettu hauskaksi tavaksi tauottaa päiviä ja erityisen hyödylliseksi etäpäivinä. Myös yhteisöllisyys viehätti ja se, että taukoja voi ottaa osaksi tiimipalavereita. Se rikkoo jäätä tilanteessa kun tilanteessa.”

Elina Koski, Human resources manager, Ensto

Pystyykö Cuckoota käyttää myös lasten kanssa?

Cuckoossa on monia ominaisuuksia, joita voi käyttää täydellisesti lasten kanssa. Sari nostaa mm. ystäväjumpan yhtenä näistä esiin. Lapset nauttivat parin kanssa tehtävistä harjoituksista. Lapsia auttaa myös se, etteivät tauot ole liian pitkiä. Näin heidän on lähteä mukaan taukoihin, eikä keskittyminen herpaannu. Päivi mainitsee myös, että jotkut ryhmät ovat pitäneet ennen jumppatuokion alkamista esimerkiksi lemmikkijumpan pehmolelun kanssa alkulämmittelynä. Videot tekevät liikkumisesta mieluisempaa.

Taukoja suunnitellessa on hyvä käyttää luovuutta ja mielikuvitusta, Sari muistuttaa. Välillä on hyvä harjoitella liikkeitä useampaan otteeseen, jotta ne sujuvat hyvin.

Tämän lisäksi Cuckoon diversi sisältö auttaa lapsia tottumaan monimuotoisuuteen, jonka haastateltavat näkevät erittäin positiivisena lisänä.

Pöljän päiväkoti Siilinjärveltä ja Keskustan päiväkoti Kouvolasta palkittiin Vuoden Liikkuva varhaiskasvatus -yksikköinä 2022. Lasten liikunnallisuuden salaisuudeksi Päivi paljastaa, että heillä liikunta on osa jokaista arkipäivää: Kaikissa tiloissa saa ja pitää liikkua, turhat kiellot ja säännöt on poistettu kokonaan ja aikuisten asenne on ratkaisevassa roolissa. Cuckoo tuo uusia näkökulmia liikunnalliseen päivään liikkeillä ja vinkeillä. Sari nostaa tärkeäksi pointiksi myös sen, että liikunnallisuutta ei pitäisi tuputtaa väkisin lapsille, vaan se pitäisi istuttaa osaksi rutiineja. Kun lapsi oppii nuoressa iässä liikunnallisuuteen, se jatkuu aikuisikään asti.

Cuckoo myös tasa-arvoistaa liikunnan lapsille. Kaikilla ei ole kotona samoja mahdollisuuksia ja motivaatiota liikkua, päiväkodissa liikunta tapahtuu helposti ja kaikki saavat samat ideat ja mahdollisuudet.

Rakkautta iloiselta Cuckoo-joukoltamme

“Työmme vaatii kykyä keskittyä monen tunnin ajan, minkä takia esimerkiksi Cuckoon mindfulness tauot ovat olleet todella hyödyllisiä meidän työntekijöillemme.”

“Tämä teidän koko konsepti oon niin mahtava! Tämä OIKEASTI toimii. Tää konsepti on ihan uskomaton! Kiitos siitä. Ja tän avulla niitä taukoja oikeasti tulee pidettyä ja niitä haluaa pitää, koska tulee halu kerätä lisää niitä pisteitä – aikuinenkin mieli toimii lapsen lailla”

“Cuckoohon menin mukaan hieman vastahakoisesti (”länsimaista hapatusta” ajattelin), mutta se on kyllä ihan loistava; tauot ovat riittävän lyhyitä ja ytimekkäitä, että ne pystyy ottamaan jokapäiväiseksi rutiiniksi, mutta silti niistä saa hyvin virtaa!”

Mitä hyötyä siitä on, että koko päiväkodin väki liikkuu päivän aikana ja pitää huolta palautumisesta?

Innosta hehkuen Päivi ja Sari kertovat miten päivän aikana liikkuminen tukee työntekijöiden, sekä lasten palautumista. Jos ei itsestään pidä huolta, ei fyysistä päiväkotityötä lasten kanssa jaksa tehdä, eikä pitää muista huolta.

Päivi myös painottaa juuri lyhyiden mikrotaukojen tärkeyttä ja sitä, kuinka paljon nekin vaikuttavat yleiseen jaksamiseen työpäivän aikana ja sen ympärillä.

Onko Cuckoon tavoitteisiin päästy?

Päivi sanoo, että Cuckoo vastaa erittäin hyvin toiveisiin henkilöstön hyvinvoinnin tukemisesta. Juuri taukoliikunnan tärkeydestä oli ennen Cuckoon käyttöönottoa puhuttu, käyttöönoton myötä myös lyhyempien taukojen mahdollisuus on tiedostettu. “Se on tosi pieni hetki, mutta silti sillä on tärkeä merkitys, että jaksa työpäivän loppuun asti:” Päivi kiteyttää.

Tehokkuutta työpäiviin Cuckoon avulla

Cuckoo on hyvinvointisovellus, josta löydät yli 1 000 fysioterapeutin suunnittelemaa taukoliikuntavideota. Cuckoo tuo säännölliset, lyhyet tauot rytmittämään työpäivää sekä auttamaan palautumisessa jo työaikana sekä sen jälkeen.

Cuckoon pelilliset ominaisuudet houkuttelevat ja muistuttavat pitämään taukoja: jokaisesta tauosta ja merkitystä aktiviteetista saat pisteitä, kerrytät streakia ja näet edistymisesi.

Pelillistettyä hyvinvointia työpäivään

Keräämällä pisteitä etenet kartalla ja voit osallistua kilpailuihin ja voittaa upeita palkintoja! Jos yritykselläsi on Cuckoo käytössä voit myös seurata työkavereidesi etenemistä, muodostaa sisäisiä tiimejä sekä haastaa kollegoita. Cuckoota käyttää jo reilut 200 eri yritystä ja organisaatiota.

Cuckoo-hyvinvointisovellus edistää tutkitusti työhyvinvointia. Työterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon aktiivisella käytöllä on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että sairauspoissaoloja pystyttiin vähentämään Cuckoon käytöllä kolmen kuukauden intervention aikana 0,5 päivää/henkilö. Muita koettuja hyötyjä Cuckoo-sovelluksen käytöstä oli parantunut palautuminen ja lisääntynyt yhteisöllisyyden kokemus työpaikalla. Lue lisää tutkimuksesta täältä.

Lisää Asiakastarinoita

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Lähitapiola <3 Cuckoo

LähiTapiolan Sari Autio ja Sirpa Makkonen näkivät ensimmäisistä tapaamisista lähtien, että Cuckoolla on tekemisen meininki ja uskoivat, että tästä tulee vielä työelämän hauskin työhyvinvointisovellus.