Työn tauottaminen on tärkeää Ilmarisen henkilöstölle

Ilmarisella henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, siksi he tarjoavat fyysisesti passiivista työtä tekevälle henkilöstölleen mahdollisuuden istumisen aktiiviseen tauottamiseen. Aikaisemmin taukoliikunnasta huolehti työnekijöiden liikuttaja, mutta vuonna 2018 Ilmarisella aloitettiin Cuckoon käyttö, jotta kaikilla työntekijöillä olisi mahdollisuus ohjattuun taukoliikuntaan työskentelypaikasta ja -ajasta riippumatta.

Ilmarinen on Suomen suurin ja vanhin yksityinen työeläkevakuutusyhtiö. Työeläkevakuuttaminen on tärkeä osa hyvinvointiyhteiskuntaa. Huolehdimme Ilmarisessa yli miljoonan suomalaisen eläketurvasta. Varmistamme, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Keräämme ja sijoitamme eläkevaroja vastuullisesti. Rakennamme parempaa työelämää ja edistämme työkykyä. Näin tuemme koko Suomen menestystä.

Ilmarisella henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, siksi he tarjoavat fyysisesti passiivista työtä tekevälle henkilöstölleen mahdollisuuden istumisen aktiiviseen tauottamiseen. Aikaisemmin taukoliikunnasta huolehti työnekijöiden liikuttaja, mutta vuonna 2018 Ilmarisella aloitettiin Cuckoon käyttö, jotta kaikilla työntekijöillä olisi mahdollisuus ohjattuun taukoliikuntaan työskentelypaikasta ja -ajasta riippumatta.

Työn tauottaminen edistää hyvinvointia ja tuo energiaa päiviin

Ilmarisella henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, siksi he tarjoavat fyysisesti passiivista työtä tekevälle henkilöstölleen mahdollisuuden istumisen aktiiviseen tauottamiseen. Työn tauottaminen onkin tärkeä voimavara Ilmarisen henkilöstölle työpäivien aikana. Työntekijöiden apuna on myös Elsi Luomi, Ilmarisen liikuttaja, jonka työkuvaan kuuluu muun muassa henkilöstön innostaminen omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja tukeminen liikunnan lisäämisessä osaksi arkea.

Elsi veti ennen itse taukoliikuntaa Ilmarisen työntekijöille. Parhaimmillaan piti taukoliikuntaa yhdeksässä paikassa päivän aikana, mihin saattoi helposti hurahtaa muutama tunti. Cuckoo päätettiin ottaa käyttöön, jotta Elsiltä liikenee aikaa muuhunkin ja työntekijöillä olisi mahdollisuus laadukkaaseen taukoliikuntaan ajasta ja paikasta riippumatta. Elsin mielestä Cuckoo tarjoaa matalan kynnyksen tukea työhyvinvoinnin lisäämiseen.

Pidin ennen meidän energiabaareissa taukoliikuntaa ja nyt työntekijät voivat itse liikkua Cuckoon avulla missä ja milloin vain!
Elsi Luomi, Ilmarisen liikuttaja

Elsi kertoo valinneensa juuri Cuckoon henkilöstön käyttöön, koska sen pelillisyys ja monipuolisuus viehättivät. Videot on sopivan lyhyitä ja sieltä löytää jokainen omat lempparinsa. Cuckoo on samalla sopivan helppo, mutta yllättävän koukuttava. Heillä Cuckoon kisat tuovat myös mukavaa vaihtelua arkeen ja lisäävät tauottamista etenkin kilpailuhenkisten kesken. Cuckoo-pöhinä onkin aina kovimmillaan kilpailuiden aikana.

Testaa Cuckoota ja pidä 3 minuutin aktiivinen tauko omalla työpisteelläsi:

”Cuckoo on koettu hauskaksi tavaksi tauottaa päiviä ja erityisen hyödylliseksi etäpäivinä. Myös yhteisöllisyys viehätti ja se, että taukoja voi ottaa osaksi tiimipalavereita. Se rikkoo jäätä tilanteessa kun tilanteessa.”

Elina Koski, Human resources manager, Ensto

Yhdessä tekeminen kannustaa tauoille

Ilmarisen toimistolla näkee, että Cuckooilua tehdään sekä yksin että työkavereiden kanssa. Osa tiimeistä on saanut hyvän pöhinän Cuckoon ympärille ja tekevät taukoja yhdessä. Yleensä jos porukasta löytyy yksi innostunut, niin innostus tarttuu helpommin myös lähellä oleviin työkavereihin. Elsi toivookin, että Cuckoo olisi jossain vaiheessa myös osana heidän kokouskulttuuriansa. ”Yhdessä tekemisessä on parasta se, että riittää kun joku muistaa ja nappaa muut mukaan niin tulee tehtyä useammin kuin yksin”, Elsi vinkkaa.

Tauottamisesta ja liikkumisesta viestitään aktiivisesti Ilmarisen intrassa, Teamsissa ja energiabaarien näytöillä. Cuckoo löytyy näppärästi intran etusivun bannerista, jotta kaikki löytävät ja muistavat sen käytön. Heille onkin muodostunut jo ryhmä Cuckoon aktiivikäyttäjiä.

Joka kerta kun tekee Cuckoo liikkeitä, huomaa sen positiivisen vaikutuksen olotilaan.
Jessica, Cuckoo-käyttäjä, Ilmarinen

Kilpailut motivoivat pitämään useita taukoja

Ilmarisen työntekijä Jessica kertoo, että aloitti Cuckooilun syyskuussa, kun heillä oli aktiivisuuskilpailu. Nykyään hän yhdessä työkaverinsa kanssa yrittää pitää vähintään yhden tauon päivässä, mielellään useammankin jos vain kiire ei vie mukanaan. Hänen mielestään joka kerta, kun tekee liikkeitä huomaa sen vaikutuksen olotilaan. Hän kokee, että Cuckoon puhelinsovellus toimii hyvänä muistuttajana taukojen pitämisessä auttaen pitämään enemmän taukoja.

Jessica toteaa Cuckoo tarjoavan hyviä vinkkejä erityisesti venyttelyyn ja ne toimivat myös kotona. Lisäksi kisat lisäävät motivaatioita, varsinkin jos voittaa jotain pientä!

Rakkautta iloiselta Cuckoo-joukoltamme

“Työmme vaatii kykyä keskittyä monen tunnin ajan, minkä takia esimerkiksi Cuckoon mindfulness tauot ovat olleet todella hyödyllisiä meidän työntekijöillemme.”

“Tämä teidän koko konsepti oon niin mahtava! Tämä OIKEASTI toimii. Tää konsepti on ihan uskomaton! Kiitos siitä. Ja tän avulla niitä taukoja oikeasti tulee pidettyä ja niitä haluaa pitää, koska tulee halu kerätä lisää niitä pisteitä – aikuinenkin mieli toimii lapsen lailla”

“Cuckoohon menin mukaan hieman vastahakoisesti (”länsimaista hapatusta” ajattelin), mutta se on kyllä ihan loistava; tauot ovat riittävän lyhyitä ja ytimekkäitä, että ne pystyy ottamaan jokapäiväiseksi rutiiniksi, mutta silti niistä saa hyvin virtaa!”

Työn tauottaminen mindfulnessin avulla tuo rauhaa päiviin

Hyvinvointi työssä on tärkeää huomioida myös kotoa käsin töitä tehdessä. Heidi ja Christina kertovat käyttävänsä Cuckoota paljon myös etäpäivinä ja kokevat sen todella hyväksi, koska kotona työergonomia ei ole paras mahdollinen. Siksi tauottaminen unohtuu siellä helpommin kuin toimistolla. He myös muistuttelevat toisiaan Cuckoosta ja pitävät porukassa yhteisiä taukoja. Kaiken kaikkiaan heidän mielestään Cuckoon tauotus virkistää ja on mukavaa, kun voi nousta ylös verryttelemään jäseniä. Kilpailut ovat myös hauskoja ja nostattavat yhteishenkeä!

Elsi kokee myös tärkeäksi muistuttaa mindfulnessin merkityksestä, koska kiireen keskellä pysähtyminen on parasta mitä voi oman hyvinvoinnin eteen tehdä. Heillä Mindfulnessiin kehotetaankin ”Huoltamossa” mikä toimii Ilmarisen rentoutus- ja taukohuoneena.

Cuckoo muistuttaa ja motivoi työntekijöitä tekemään aktiivisia valintoja ja pitämään välillä taukoja. Aktiivisuus on kuitenkin parhaimmillaan, kun myös yritys kehottaa ja muistuttaa Cuckoon käytöstä. Ilmarinen onkin hyvä esimerkki siitä, miten käyttäjäaktiivisuutta voidaan lisätä yrityksen sisällä.

Lisää Asiakastarinoita

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Lähitapiola <3 Cuckoo

LähiTapiolan Sari Autio ja Sirpa Makkonen näkivät ensimmäisistä tapaamisista lähtien, että Cuckoolla on tekemisen meininki ja uskoivat, että tästä tulee vielä työelämän hauskin työhyvinvointisovellus.