“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Hyvinvointi ja liikunta ennen kaikkea​

Helsingin kauppakamarin viestintäpäällikkö Tiina Tikander saapuu toimistolle lounasaikaan. Aamupäivällä hän on käynyt ryhmäliikuntatunnilla. Viime viikolla hän lähti tuntia aikaisemmin töistä nauttimaan lenkistä auringonpaisteessa. Mistä on kyse? Helsingin kauppakamarilla on kevään aikana otettu kokeiluun uusi konsepti, joka sallii työntekijöiden käyttää työaikaa tunnin viikossa liikuntaan. Eikä tuntia ole pakko käyttää kerralla, vaan sen voi myös jakaa pienempiin osiin. Tiinan mukaan konseptiin on työntekijöiden keskuudessa suhtauduttu todella positiivisesti. Eikä ihme! Asiakasneuvoja Olga Fabritius pukee hyvin sanoiksi kaikkien ajatukset, “onhan tämä työnantajalta upea tapa osoittaa välittämistä.”

Katso miten Helsingin kauppakamari käyttää Cuckoota

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Se on ihan maagista, kuinka pienillä asioilla ja valinnoilla, kuten pitämällä Cuckoo-tauon, voi tuoda lisää virtaa ja vireyttä omaan työpäivään.​

Tutustu tarkemmin

On hienoa, että kaikki harjoitukset voi tehdä työaikana. Silloin, kun oikeasti tarvitsee tauon, kun istut koko ajan paikoillaan.
Olga Fabritius, asiakasneuvoja, Helsingin seudun kauppakamari​

Muistutuksia ja yhteistaukoja

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä. Pia Pakarinen uskoo, että yksi syy näin mahtavien aktiivisuuslukujen taustalla on johdonmukainen ja aktiivinen viestintä. “Me muun muassa jaamme henkilöstölle intraan Cuckoolta tulevia tiedotteita ja materiaaleja ja muistuttelemme muutenkin, että jumppatauko kannattaa pitää. Jumpataan yhdessä aina kuukausi-infojen yhteydessä ja tuodaan sitä sillä tavalla aktiivisesti esiin, jotta se säilyy aktiivisesti mielessä joka päivä työpäivän yhteydessä”, Pia kertoo.

Taukojumppa voi näyttää vähän hassulta, mutta itse ainakin pidän taukoja ihan estoitta. Haluan esimerkilläni osoittaa, että on ihan ookoo pitää taukoja työpäivän aikana.
Pia Pakarinen, toimitusjohtaja, Helsingin seudun kauppakamari​

Tiina Tikanderin mukaan pienen yhteisen taukohetken kuukausi-infojen yhteydessä on koettu katkaisevan mukavasti asiantuntijaluentoja sekä lisäävän kokemusta yhteisöllisyydestä. Yhteiset taukohetket ja muistuttelut, sekä esihenkilöiden näyttämä esimerkki ovat tärkeässä roolissa erityisesti, kun pyritään aktivoimaan sellaisia henkilöitä, jotka eivät muuten liikkuisi. Pialle, entiselle jumppamaikalle, muiden kannustaminen liikkumaan omalla esimerkillään tulee hyvin luonnostaan. “Taukojumppa voi näyttää vähän hassulta, mutta itse ainakin pidän taukoja ihan estoitta. Haluan esimerkilläni osoittaa, että on ihan ookoo pitää taukoja”, Pia selittää.

Muutaman minuutin maagiset vaikutukset​

Cuckoon arvo työntekijöiden hyvinvoinnille korostui pandemian pakottaessa kaikki etätöihin. “Se on ihan uskomatonta, miten vähän etätyön aikana tulee oikeesti liikuttua”, Pia päivittelee. Cuckoon avulla taukoja on kuitenkin muistettu pitää ja päiviin on saatu lisää aktiivisuutta. Tiina Tikanderin mielestä Cuckoossa parasta on se, että sen voi avata silloin kun itselle sopii. Hän nauttii Cuckoon visuaalisuudesta ja erilaisista aktiviteeteista, mutta pääjuttu on ehdottomasti Cuckoon tuoma virkeys ja rytmi työpäiviin.

Se on ihan maagista, kuinka pienillä asioilla ja valinnoilla, kuten pitämällä Cuckoo-tauon, voi tuoda lisää virtaa ja vireyttä omaan työpäivään.​
Tiina Tikander, viestintäpäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari​

Lisää Asiakastarinoita

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Lähitapiola <3 Cuckoo

LähiTapiolan Sari Autio ja Sirpa Makkonen näkivät ensimmäisistä tapaamisista lähtien, että Cuckoolla on tekemisen meininki ja uskoivat, että tästä tulee vielä työelämän hauskin työhyvinvointisovellus.