Cuckoo blogi

”Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

"Cuckoo on ihan mahtava" -
Helsingin seudun kauppakamarin kokemukset Cuckoosta

Hyvinvointi ja liikunta ennen kaikkea

Helsingin kauppakamarin viestintäpäällikkö Tiina Tikander saapuu toimistolle lounasaikaan. Aamupäivällä hän on käynyt ryhmäliikuntatunnilla. Viime viikolla hän lähti tuntia aikaisemmin töistä nauttimaan lenkistä auringonpaisteessa. Mistä on kyse? Helsingin kauppakamarilla on kevään aikana otettu kokeiluun uusi konsepti, joka sallii työntekijöiden käyttää työaikaa tunnin viikossa liikuntaan. Eikä tuntia ole pakko käyttää kerralla, vaan sen voi myös jakaa pienempiin osiin. Tiinan mukaan konseptiin on työntekijöiden keskuudessa suhtauduttu todella positiivisesti. Eikä ihme! Asiakasneuvoja Olga Fabritius pukee hyvin sanoiksi kaikkien ajatukset, “onhan tämä työnantajalta upea tapa osoittaa välittämistä.”

Helsingin kauppakamarilla halutaan panostaa työntekijöiden hyvinvointiin monipuolisesti. Organisaation johdossa tiedostetaan, ettei pelkkä vapaa-ajan liikunta riitä taklaamaan työpäivän aikaisen monen tunnin istumisesta aiheutuvia haittoja. Sen takia Helsingin kauppakamarilla on jo vuonna 2017 otettu käyttöön Cuckoo hyvinvointisovellus. Toimitusjohtaja Pia Pakarisen mukaan Cuckoo on tärkeä osa heidän kokonaisvaltaista hyvinvointistrategiaansa, sillä Cuckoo kannustaa lisäämään aktiivisuutta myös työpäivien aikana.

On hienoa, että kaikki harjoitukset voi tehdä työaikana. Silloin, kun oikeasti tarvitsee tauon, kun istut koko ajan paikoillaan.

Olga Fabritius, asiakasneuvoja, Helsingin seudun kauppakamari

Muistutuksia ja yhteistaukoja

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä. Pia Pakarinen uskoo, että yksi syy näin mahtavien aktiivisuuslukujen taustalla on johdonmukainen ja aktiivinen viestintä. “Me muun muassa jaamme henkilöstölle intraan Cuckoolta tulevia tiedotteita ja materiaaleja ja muistuttelemme muutenkin, että jumppatauko kannattaa pitää. Jumpataan yhdessä aina kuukausi-infojen yhteydessä ja tuodaan sitä sillä tavalla aktiivisesti esiin, jotta se säilyy aktiivisesti mielessä joka päivä työpäivän yhteydessä”, Pia kertoo.

Tiina Tikanderin mukaan pienen yhteisen taukohetken kuukausi-infojen yhteydessä on koettu katkaisevan mukavasti asiantuntijaluentoja sekä lisäävän kokemusta yhteisöllisyydestä. Yhteiset taukohetket ja muistuttelut, sekä esihenkilöiden näyttämä esimerkki ovat tärkeässä roolissa erityisesti, kun pyritään aktivoimaan sellaisia henkilöitä, jotka eivät muuten liikkuisi. Pialle, entiselle jumppamaikalle, muiden kannustaminen liikkumaan omalla esimerkillään tulee hyvin luonnostaan. “Taukojumppa voi näyttää vähän hassulta, mutta itse ainakin pidän taukoja ihan estoitta. Haluan esimerkilläni osoittaa, että on ihan ookoo pitää taukoja”, Pia selittää.

Taukojumppa voi näyttää vähän hassulta, mutta itse ainakin pidän taukoja ihan estoitta. Haluan esimerkilläni osoittaa, että on ihan ookoo pitää taukoja työpäivän aikana.

Pia Pakarinen, toimitusjohtaja, Helsingin seudun kauppakamari

Muutaman minuutin maagiset vaikutukset

Cuckoon arvo työntekijöiden hyvinvoinnille korostui pandemian pakottaessa kaikki etätöihin. “Se on ihan uskomatonta, miten vähän etätyön aikana tulee oikeesti liikuttua”, Pia päivittelee. Cuckoon avulla taukoja on kuitenkin muistettu pitää ja päiviin on saatu lisää aktiivisuutta. Tiina Tikanderin mielestä Cuckoossa parasta on se, että sen voi avata silloin kun itselle sopii. Hän nauttii Cuckoon visuaalisuudesta ja erilaisista aktiviteeteista, mutta pääjuttu on ehdottomasti Cuckoon tuoma virkeys ja rytmi työpäiviin. 

Se on ihan maagista, kuinka pienillä asioilla ja valinnoilla, kuten pitämällä Cuckoo-tauon, voi tuoda lisää virtaa ja vireyttä omaan työpäivään.

Tiina Tikander, viestintäpäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari

Olga Fabritius pyrkii pitämään Cuckoo-taukoja vähintään muutaman kerran päivässä, sillä hän on huomannut, että nämä parin minuutin breikit auttavat jumissa oleviin hartioihin. Erityisesti hän on tykännyt uudistuneen Cuckoon mahdollisuudesta valita tauon oman fiiliksen mukaan.

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!
Blogi

Webinaari: Johtajaksi kasvaminen

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen keskustelee Suomen menestyneimmän koripallovalmentajan Henrik Dettmannin kanssa johtajuudesta ja miten rooliin voi kasvaa.

Read More »
Blogi

Henkilöstön työkyky – ennakoi ja varaudu

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen sekä LähiTapiolan asiantuntijat Noora Niemi ja Tuomo Mikolanniemi keskustelevat ajankohtaisista työkyvyn ylläpitämisen haasteista ja työkykyä uhkaavista asioista.

Read More »

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.