Cuckoo blogi

Työyhteisötaidot kunniaan! Vinkit palautteenantoon

Työyhteisötaidot ovat keskeinen teema työelämäkyselyissä.  Monien kyselyjen mukaan palaute työpaikalla jää usein liian vähäiseksi. Maslowin tarvehierarkian mukaan meillä on tarve kehittää itseämme ja saada omat kyvyt täyteen käyttöön esimerkiksi työssä. On kuitenkin vaikea kehittää itseään ja taitojaan, jos ei tiedä millaisia suorituksia odotetaan, missä on onnistuttu ja missä ei.  Jos sitä kaivattua suoraa palautetta sitten saadaan, siitä puhutaan viikkoja kahvihuoneessa leuka väärällään: minäkö muka, pah, ei pidä paikkaansa, pomo on väärässä. Tuttua?

Positiivinen palaute - sanahelinää vai oikeasti merkityksellistä?

"Oman työn kokeminen merkityksellisenä on iso osa motivaatiota ja sitoutumista työhön sekä työnantajaan. Positiivinen palaute kannustaa lisäämään käyttäytymistä, josta positiivista palautetta saadaan"

Cuckoon toimitusjohtaja Veera Lehmonen

Työyhteisötaidot kuten palautteen antaminen ja vastaanottaminen ovat haastavia taitoja, mutta tärkeitä. Positiivista palautetta on luonnollisesti helpompi antaa ja ottaa vastaan. Se voi kuitenkin olla pelkkää sananhelinää, jollei sitä tarkenneta tai kohdenneta mihinkään. ”Olet tehnyt hyvää työtä” ei sinänsä kerro vielä mitään. Onnistumisia kannattaa eritellä, jolloin työntekijä – tai esihenkilö – tietää, minkä vuoksi hänen työpanostaan arvostetaan, ja minkä takia hän on työssään hyvä ja yritykselle tärkeä. Palautteen antaminen työpaikalla on todella tärkeä osa hyvinvoivaa ja avointa työyhteisöä.

Positiivinen palaute sisältää pieniä, ystävällisiä sanoja työkavereille.  ”Me Cuckoolla ymmärrämme, että työyhteisötaidot ja erityisesti palautteen antaminen on tärkeää. Meillä on Slack-kanava nimeltä ”Possuu”, jonne on helppo laittaa positiivista palautetta ja kehua työkaverin onnistumisia. Kun palautteen antamiseen on matalampi kynnys tulee useammin annettua kehuja ja nostettua esille toisen onnistumisia ja saavutuksia”, Veera kertoo. Työpaikalla on hyvä olla olemassa myös joka suuntaan avoin ja aktiivinen palautekanava, jonka kautta saadaan välineitä kehittää itseään esimerkiksi työntekijänä, kommunikoijana tai esimiehenä.

Työyhteisötaidot voivat kehittyä

Palaute työpaikalla kehittää yhteisön avoimuutta

Voidaan puhua negatiivisesta palautteesta, mutta parempi termi lienee rakentava kritiikki – todellinen työyhteisötaito. Sen antamista usein vältellään, jottei pahoiteta toisen mieltä. Monelle kritiikin vastaanottaminen on myös todella vaikeaa, koska se otetaan henkilökohtaisesti. Harva kritiikistä nyt varsinaisesti nauttii, mutta sen voi oppia ottamaan vastaan niin, että hyödyntää sen itsensä kehittämisessä.

Väärinymmärryksiltä on toisinaan vaikea välttyä, koska kyseessä on arka asia. Yksikin väärä sana tai äänenpaino voi nostaa vastaanottajan suojamuurit pystyyn, ja sen jälkeen hän ei ota enää mitään vastaan. Lehmosen mielestä palaute – myös kriitiikki – on välttämätöntä ja kertoo välittämisestä. Pahempaa on jättää asia kokonaan sanomatta. Siksi rakentavan kritiikin antaminen on todella tärkeä työyhteisötaito.

"Me kaikki teemme virheitä ja niistä on tärkeä saada palautetta rakentavasti niin, että vastaanottaja ymmärtää, minkä vuoksi on saanut palautetta. Kannustan ottamaan tunteet mukaan tilanteeseen. Aloita palautteen antaminen esimerkiksi sanomalla, että ”kun toimit näin, se tuntui minusta tältä”

Cuckoon toimitusjohtaja Veera Lehmonen
Työyhteisötaidot kuten kritiikin antamaninen on tärkeä osata

Työyhteisötaidot voivat kehittyä

Rakentavan kritiikin antamisen voi siis hoitaa myös niin, ettei menetä välejään kyseiseen ihmiseen. Kannattaa muistaa, ettei anna kritiikkiä muiden kuullen ja keskittyy kritiikissä toimintaan, ei henkilöön. Palaute kannattaa myös antaa saman tien, eikä jättää sitä leijumaan ilmaan kerran vuodessa järjestettävää kehityskeskustelua silmällä pitäen. Palautteen jälkeen on myös hyvä pysähtyä kuuntelemaan, mitä vastaanottaja haluaa asiaan sanoa. Hyvä keskustelu on rauhallinen ja konkreettinen, jolloin kaikille osapuolille jää selkeä kuva siitä, miten edetään ja mihin tähdätään. 

Vinkit palautteenantoon:

1. Aloita palautteen antaminen positiivisista asioista konkreettisin esimerkein, korosta hyviä puolia ja onnistumisia.

2. Kerro henkilölle, missä asioissa hänellä olisi vielä kehitettävää tai mihin asioihin hänen kannattaisi kiinnittää jatkossa huomiota. Älä puhu ympäripyöreitä vaan kerro esimerkkejä. Anna kehitysehdotuksia.

3. Lopeta positiiviseen palautteeseen ja niputa yhteen työntekijän onnistumiset. Näin hänelle jää keskustelusta hyvä mieli ja hän todennäköisesti kiinnittää kehityskohtiinsa jatkossa huomiota ihan omasta tahdostaan.

 

 

Miten työyhteisötaidot kehittyvät Cuckoon avulla?

Cuckoo on hyvinvointisovellus, joka toimii työelämän välituntikellona! Sovelluksesta löydät yli 400 fysioterapeutin suunnittelemaa taukoliikuntatreeniä, jotka kestävät vainn 2-3 minuuttia. Voit asettaa muistutukset tauoista 1-3 kertaa päivässä haluttuina aikoina. 

Cuckoo auttaa taklaamaan istumisen haitat

Tekemällä taukoliikuntaa voit kerätä pisteitä ja lintuhahmoja, edetä kartalla, kerryttää taukotreenistreakia sekä osallistua viikottaisiin kilpailuihin ja voittaa upeita palkintoja – kukapa näitä kannustimia voisi vastustaa! Mikä parasta, Cuckoossa voit kerätä pisteitä tekemällä työpäivän aikana myös muita hyvinvointia lisääviä aktiviteetteja, mistä päästäänkin tämän blogin ytimeen. Yritys saa itse valita työntekijöilleen pisteitä kerryttävät aktiviteetit – aktiviteettina voi esimerkiksi olla ”kehu kollegaa” tai ”anna positiivista palautetta”. Näin Cuckoon käyttö voi samalla tukea myönteisen palautteenantokulttuurin luomista yrityksessä.

Kiinnostuitko? Kokeile Cuckoota 14 päivää ilmaiseksi ja liity jo lähes 30 000 tyytyväisen käyttäjän joukkoon!

Lue lisää aiheesta

Blogi

Webinaari: Johtajaksi kasvaminen

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen keskustelee Suomen menestyneimmän koripallovalmentajan Henrik Dettmannin kanssa johtajuudesta ja miten rooliin voi kasvaa.

Read More »
Blogi

Henkilöstön työkyky – ennakoi ja varaudu

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen sekä LähiTapiolan asiantuntijat Noora Niemi ja Tuomo Mikolanniemi keskustelevat ajankohtaisista työkyvyn ylläpitämisen haasteista ja työkykyä uhkaavista asioista.

Read More »

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.