Cuckoon uusi ominaisuus – aktiivisuushaasteet osaksi työpäiviä!

Kesä on täällä, mutta Cuckoossa vauhti ei vielä hidastu. Olemme julkaisseet Cuckoossa uuden ominaisuuden: aktiivisuushaasteet! Lue tästä artikkelista, mitä tämä tarkoittaa, mitä hyötyä tällaisesta haasteesta on ja minkälaista palautetta olemme tästä saaneet!

Kuten tiedämme, työhyvinvointi vaikuttaa suuresti työn tuottavuuteen ja työntekijöiden tyytyväisyyteen. Sitoutuneisuus, motivaatio ja parempi resilienssi työn tuomiin haasteisiin kohenee, kun hyvinvointi on otettu kokonaisvaltaisesti huomioon myös työajalla. Siksi Cuckoosta tuttujen taukojen lisäksi olemme nyt lisänneet tuotevalikoimaamme aktiivisuushaasteet.

Mikä on aktiivisuushaaste?

Aktiivisuushaasteet ovat helppo ja koukuttava tapa aktivoida henkilöstöä työpäivän aikana ja samalla edistää jaksamista ja hyvinvointia. Cuckoossa luotavat aktiivisuushaasteet voivat liittyä erilaisiin teemoihin, kuten työmatkaan kävellen tai pyörällä, happihyppelyihin työpäivän aikana tai vaikka veden juomiseen. Cuckoossa aktiivisuushaaste luodaan valiten teema, kesto ja yhteinen tavoite; jos teemana on esimerkiksi työmatkaliikunta, tavoitteena voi olla vaikka tehdä kerran viikossa työmatka liikkuen. Haasteeseen kutsutaan koko henkilöstö ja haasteen jäsenet voivat lisätä kuvia, kommentoida ja reagoida toistensa suorituksiin.

Mitä hyötyä aktiivisuudesta on?

Cuckoon aktiivisuushaasteet ovat hyvin matalan kynnyksen aktivointeja. Näiden avulla lisätään lyhyitä taukoja työpäivään, kohentaen samalla energiatasoja ja ylläpitäen yleistä jaksamista. Cuckoon tavoitteena on ollut kehittää ominaisuuksia, joilla on helppo kannustaa henkilöstöä lisäämään liikkumista arkeen. Aktiivisuushaaste on yksi esimerkki tästä; haasteiden avulla voit nostaa henkilöstölle tauottamisen lisäksi muita tärkeitä hyvinvoinnin teemoja, kuten terveellistä ravitsemusta tai vapaa-ajan liikkumista. Kokonaisvaltainen hyvinvoinnista huolehtiminen onnistuukin hyvin yhden työkalun avulla. Aktiivisuushaasteen teemoja voi räätälöidä Cuckoon valmiiden vaihtoehtojen lisäksi myös täysin oman näköisiksi.

Toinen merkittävä hyöty on yhteisöllisyys. Henkilöstön osallistuessa yhteisesti haasteisiin samalla nähden konkreettisia tuloksia, yhteenkuuluvuuden tunne vahvistuu ja tiimihenki piristyy. Työntekijät voivat myös jakaa kokemuksiaan ja kannustaa toisiaan, mikä luo positiivista ja kannustavaa työilmapiirin. Esimerkin voima on suuri.

 

​​”Aktiivisuushaasteen luominen Cuckoossa oli todella helppoa ja sopivan tavoitetason asettamiseen saimme apua Cuckoon asiantuntijoilta

Hannele Mattila, henkilöstösuunnittelija, Pirkkalan kunta

Pidä taukoja säännöllisesti

Aktiivisuushaaste on yksi tapa jalkauttaa lyhyet, säännölliset tauot osaksi työpäivää. Taukojen tuoma hyöty jaksamisessa, energiatasoissa sekä fyysisessä ja henkisessä hyvinvoinnissa vaatii säännöllisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Aktiivisuushaaste tuo vaihtelua ja uusia tavoitteita, joiden avulla taukoja tulee pidettyä säännöllisesti lähes huomaamatta. Kun haasteeseen tartutaan koko tiimin voimin, esimerkin vaikutus on suuri, koska kuten sanotaan, käytös luo uutta käytöstä. Parhaimmillaan terveellinen, työn tekoa edistävä tauotus muodostuu pysyväksi osaksi työpaikan kulttuuria.

Pirkkalan kunta otti innostuneena aktiivisuushaasteet osaksi arkea

Pirkkalan kunta on ollut yksi Cuckoon ensimmäisiä asiakkaita kokeilemaan aktiivisuushaastetta. Pirkkalan kunnassa järjestettiin aktiivisuushaaste työmatkaliikkumiseen pyöräilyviikolla. Pirkkalan kunta oli työnantajana mukana Toimintakykyinen maa ja kansa -haasteessa ja aktiivisuushaaste sopi täydellisesti tukemaan tätä.

– Aktiivisuushaasteen luominen Cuckoossa oli todella helppoa ja sopivan tavoitetason asettamiseen saimme apua Cuckoon asiantuntijoilta. Suunnitelmissa on järjestää aktiivisuushaaste uudelleen myös tulevana syksynä, kommentoi Pirkkalan kunnan henkilöstösuunnittelija Hannele Mattila.

Ota haaste vastaan myös omassa työyhteisössä!

Cuckoon tauot sekä uudet aktiivisuushaasteet ovat saaneet paljon positiivista palautetta asiakkailtamme. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan tätä ominaisuutta matalalla kynnyksellä ja jos Cuckoo on vielä uusi tuttavuus, ota Cuckoo rohkeasti kokeiluun vaikka vain oman tiimin kesken! Tämä on hyvä tapa esimerkiksi lomien jälkeen aktivoida työntekijöitä pitämään yllä säännöllisiä rutiineja työpäivien aikana.

Valitse sopivin paketti

Jokaiselle jotakin – valitse paketin sisältö ja arvioitu käyttäjämäärä. Lopullinen hinta muodostuu lisenssien mukaan ja näitä voidaan aina muokata.

Team

Alkaen 29 €/kk*

*hintoihin lisätään voimassa oleva alv

5-30 lisenssiä

 • 1000+ fysioterapeuttien suunnittelemaa taukokokonaisuutta

 • Aktiviteettien kirjaaminen, esim. työasennon vaihtaminen, aktiivinen työmatka, veden juominen

 • Räätälöitävät muistutukset tauoista ja aktiviteeteista

 • Yhteisölliset haasteet tiimille

 • Motivoivat arvonnat

 • Mahdollisuus yhteisiin taukoihin tiimin kanssa

 • Viikoittaiset live-tauot ja kuukausittaiset infotilaisuudet

 • Chat-tuki

Business

Alkaen 129 €/kk*

*hintoihin lisätään voimassa oleva alv

30-250 lisenssiä

Kaikki mitä Team-paketissa, plus…

 • Nimetty hyvinvoinnin asiantuntija teidän tukena

 • Työnantajan hallintapaneeli

 • Räätälöidyt perehdytysmateriaalit

 • Kuukausittaiset tukimateriaalit aktivointiin

 • Mahdollisuus personoituihin aktiivisuushaasteisiin

 • SSO-integraatio

 • Näkyvyys yritysliigassa

Enterprise

Alkaen 625 €/kk*

*hintoihin lisätään voimassa oleva alv

+250 lisenssiä

Kaikki mitä Business-paketissa, plus…

 • Säännölliset käyttäjäkyselyt vaikuttavuuden tueksi

 • Käyttöaktiivisuuden seuranta ja raportointi

 • Toimenpide-ehdotukset organisaation hyvinvointistrategian mukaisesti

 • Erillinen koulutus esihenkilöille organisaatioissa, joilla 500+ lisenssiä

Etsitkö Cuckoota omaan käyttöösi?