Sopivalla tavalla mitoitettu henkilöstöresursointi edistää työhyvinvointia

Osaatko arvioida, kuinka paljon sinulla menee aikaa erilaisiin henkilöstöresursoinnin työtehtäviin, kuten rekrytointiin, hakijaviestintään tai työsuhteen hallinnollisten asioiden hoitoon?

Kirjoittaja Heidi Martiala-Welin työskentelee seniorkonsulttina Eilakaislan Helsingin toimistolla. Heidillä on vuosien kokemus henkilöstöpalvelualalta.

”Kun annat rekrytoinnit ammattitaitoisen kumppanin hoidettavaksi, sinun ei tarvitse stressata oman rekrytointiosaamisen riittämisestä, tarvittaessa uusien asioiden opettelusta tai rekrytointiprosessin aikataulusta ja sen eri vaiheista, kuten tärkeästä hakijaviestinnästä.”

Itse hoidettuna rekrytointiprosessi ja muut henkilöstöresursoinnin tehtävät voivat viedä paljon työaikaa ja muita resursseja, minkä myötä omat ydintyötehtävät voivat jäädä jalkoihin – samalla, kun työstressi lisääntyy. Millaisia vaikutuksia henkilöstöpalveluiden hyödyntämisellä voi olla yleisesti työhyvinvointiin, stressiin ja jaksamiseen?

Työn tuottavuuden kasvu – sinä voit keskittyä ydintehtäviisi

Laadukkaasti hoidettu rekrytointi vie aikaa, ja siihen todellakin kannattaa panostaa. Rekrytoinnin itse hoitaminen vie rutkasti erilaisia resursseja (kurkkaa laskuristamme, kuinka paljon se maksaa!), ja jos rekrytointiin ei panosteta, voi kohtaloksi koitua kallis virherekrytointi.

Henkilöstöpalveluita käyttämällä asiakas osallistuu aloituspalaveriin sekä prosessin lopussa sopivan kandidaatin valintaan. Muuten rekrytointiprosessi on meidän vastuullamme ilmoituksen teosta, ensimmäisiin työhaastatteluihin ja sopivimpien kandidaattien valikoimiseen (me hoidamme ensimmäisen haastattelukierroksen, ja valitsemme sopivimmat kandidaatit toiselle haastattelukierrokselle, johon myös asiakas osallistuu) sekä kommunikointiin hakijoiden kanssa. 

Stressin madaltuminen

Kun annat rekrytoinnit ammattitaitoisen kumppanin hoidettavaksi, sinun ei tarvitse stressata oman rekrytointiosaamisen riittämisestä, tarvittaessa uusien asioiden opettelusta tai rekrytointiprosessin aikataulusta ja sen eri vaiheista, kuten tärkeästä hakijaviestinnästä. Tämä viekin reilusti pois paineita itseltä, minkä myötä työstressi todennäköisesti vähenee.

Helpotusta arkeen ja apua jaksamiseen

Erityisesti henkilöstövuokraus helpottaa työarkea myös pitkällä tähtäimellä. Henkilöstövuokrauksessa hoidamme rekrytointiprosessin lisäksi vuokratyöntekijöidemme työsuhdeasiat, kuten palkanmaksun, vakuutukset ja työterveyshuollon. Sinulle jää työnjohto, valvonta ja työsuojelu, mutta työsuhteeseen liittyvät hallinnolliset tehtävät ovat Eilakaislan hoidossa. Henkilöstövuokraus onkin kokonaisvaltaisempi palvelu, joka ottaa painetta pois arjesta.

Henkilöstövuokrauspalvelussa saat myös nimetyn konsultin, kenen puoleen voit kääntyä tilanteissa, joissa kaipaat tukea tai sparrailua. Nimetty henkilöstökonsultti mm. tarjoaa ulkopuolisia näkemyksiä, auttaa ongelmatilanteissa (sekä positiivissa tilanteissa, kuten palkitsemisessa!) ja lisäksi häneltä saa arvokasta apua kehittämistyöhön. Nimetty konsultti toimii sparrailukumppanina, jonka puoleen voi kääntyä, kun arjessa eteen tulee haastava hetki, kysymys tai muu tuen tarve.

Heräsikö aiheesta kysymyksiä? Mikäli teillä ilmenee erilaisia henkilöstöresursointitarpeita, autamme mieluusti!