HR Masterclass

Miten luoda yhteisöllinen yrityskulttuuri: 5 sääntöä

Yrityskulttuuri kuvaa työpaikan tapoja ja normeja – sitä kuinka asiat hoidetaan. Positiivinen yrityskulttuuri koostuu arvoista, tiimityöstä, tavoitteista, henkilökohtaisesta kehityksestä, ja hauskanpidosta!

Yrityskulttuuri kuvaa työpaikan tapoja ja normeja

Miltä tuntuu olla töissä

Mitä tapahtuu työpaikalla, kun kukaan ei katso

Mikä on työpaikan ilmapiiri

Yrityskulttuuria voidaan kuvailla monella tavalla. Pähkinänkuoressa voidaan kuitenkin sanoa, että yrityskulttuuri kuvaa työpaikan tapoja ja normeja – sitä kuinka asiat yleisesti ottaen hoidetaan. Jokaisella yrityksellä on oma kulttuurinsa, eikä sen luomisessa ole yhtä oikeaa vastausta. Toimivia tiimejä yhdistää kuitenkin vahva yhteenkuuluvuuden tunne. Yhtenäinen yrityskulttuuri on alusta, jolla tiimityöskentely on sujuvaa ja hommat etenevät ilman liiallista työstressiä.

Toimivan työpaikan kulttuuri vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja sitä tulee johtaa pitkäjänteisesti. Listasimme 5 sääntöä, joita seuraamalla yhteisöllistä yrityskulttuuria voidaan vaalia.

Yhteisöllinen yrityskulttuuri - 5 sääntöä

1. Selkeät arvot

Ihmisiä yhdistää päämäärät, uskomukset, ja elämänarvot – niin vapaa-ajalla kuin työpaikallakin. Päivittäinen kommunikointi ja ajatusten vaihto on tehokkaan työskentelyn perusta, ja ilman yhteistä arvopohjaa voi homma helposti tyssätä väärinkäsityksiin tai erimielisyyksiin. Kun työpaikan ja työyhteisön arvot ovat yhtenäiset, tuntuu työ puolestaan merkitykselliseltä ja asiat luistavat omalla painollaan eteenpäin.

Arvot määrittävät sen mitä työpaikalla tulee tehdä, ja mitä ei. On työnantajan tehtävä tehdä selväksi jo rekrytointivaiheessa mitkä tavat ja käytännöt painottuvat työssä, ja töissä esihenkilöt voivat omalla toiminnallaan ja esimerkillään vaalia yrityksen arvoja. Loppupäässä arvot ovat kuitenkin kaikkien yhteinen voimavara, ja niiden ylläpitoon tarvitaan jokaisen panosta.

Yhteiseen arvomaailmaan perustuvat toimintatavat ja normit luovat varmuuden tunnetta työpaikalla. Arvot ja merkityksellisyyden tunne luovat työstä paikan, jonka työntekijät voivat tuntea omakseen. Jos oma arvomaailma ei kohtaa yrityksen kanssa, tulee työstä nopeasti uuvuttavaa ja työpanos heikkenee. Selkeiden arvojen seurauksena on yhteisöllinen yrityskulttuuri, jonka parissa työnteko on mukavaa ja toimivaa.

Kun yrityskulttuuri ja arvot ovat yhtenäiset, työ tuntuu merkitykselliseltä
Kun työpaikan ja tiimin arvot ovat yhtenäiset, työ tuntuu merkitykselliseltä

2. Avoin kommunikaatio ja tiimityöskentely

Esteetön kommunikaatio on tehokkaan tiimityön edellytys (erityisesti hybridityössä ja etätyössä), ja tehokas keino yrityskulttuurin kehittämisessä. Työskentely kollegoiden kanssa on mukavaa silloin kun se sujuu, ja ajatukset ja ideat saavat elää vapaasti työn lomassa. Yhtenäisessä tiimissä keskustelu soljuu ja siinä on selvät sävelet.

Yhteisöllisessä työpaikassa jokainen ääni tulee kuulluksi ja kaikki ajatukset nähdään arvokkaina – ikinä ei tiedä mistä seuraava tuhannen taalan idea syntyy. Henkilöstön tasapuolinen kuuntelu luo myös omistajuuden tunnetta, kun työntekijä kokee oman panoksensa keskustelussa merkittävänä.

Tasapuolinen kuuntelu luo myös omistajuuden tunnetta, kun työntekijä kokee oman panoksensa keskustelussa merkittävänä.

Avoimen kommunikaation periaatteisiin kuuluu lisäksi rakentavan kritiikin vaaliminen. Koko tiimin tai organisaation tulos paranee, kun työntekijät ottavat yhdessä vastuuta toistensa suorituksesta. Työyhteisötaitojen kehittäminen, rakentavan palautteen normalisointi, sekä virheiden hyväksyminen osana prosessia estää syyttämiskulttuurin syntymistä ja vahvistaa yhdessä tekemistä.

3. Selkeät tavoitteet ja yrityskulttuuri

Suunnitelmat ja tavoitteet ovat keskeinen osa yrityksen menestystä – ja niillä on myös positiivinen vaikutus yrityskulttuuriin. Kuten avoimessa kommunikaatiossa ja arvoissa, myös selkeällä päämäärällä ja tulevaisuuden visiolla arkinen uurastus saa laajemman merkityksen.

Avoin toimintastrategia ja selkeät odotukset tuloksista antaa henkilöstölle eväät toimia yhtenäisesti. Ilman päämäärää työnteko voi puolestaan tuntua tylsältä ja motivaation löytäminen on hankalampaa. Lyhytnäköiset tavoitteet selkeyttävät arkea, ja pitemmän aikavälin suunnitelmat antavat työlle suunnan ja tarkoituksen.

Yhtenäisesti toimiva tiimi ja yhteisöllinen yrityskulttuuri ovat myös kilpailuvaltti yritykselle. Yhteistyön voima näkyy tuottavuudessa ja työntekijöiden jaksamisessa. Hyvä tiimihenki ja tekemisen meininki näkyy myös ulospäin ja kohentaa yrityksen työnantajamielikuvaa.

Yhtenäisesti toimiva tiimi ja yhteisöllinen yrityskulttuuri ovat kilpailuvaltti yritykselle.
Yhtenäisesti toimiva tiimi ja yhteisöllinen yrityskulttuuri ovat kilpailuvaltti yritykselle.

4. Henkilökohtaisen kehityksen tukeminen

Työntekijät ovat yrityksen tärkein resurssi ja hyvinvoiva henkilöstö tuottaa tulosta pitkällä aikavälillä. Henkilökohtainen suoritus ja yhteisöllinen yrityskulttuuri tukevat toisiaan, kun pidämme toisistamme huolta myös työpaikalla. Pienilläkin kannustavilla eleillä voi olla suuri vaikutus työkavereiden jaksamisessa.

Palkitseva ympäristö on paras tuki itsensä kehittämiselle. Työpaikka, jonka kulttuuri tukee omien tavoitteiden saavuttamista, on työntekijälle kullanarvoinen voimavara. Kannustamalla toisiamme kasvatamme keskinäistä luottamusta ja kunnioitusta työporukassa.

Vahvassa tiimissä toimiminen tuo itsevarmuutta työhön, ja myös mahdollisista ongelmista on helpompi puhua. Työpaikka tarjoaa parhaimmillaan tukiverkoston, jolla voi olla merkittävä vaikutus työhyvinvointiin, työkykyyn ja työssä jaksamiseen. Hyvässä työympäristössä selvitään vaikeistakin ajoista.

Työpaikka, jonka kulttuuri tukee omien tavoitteiden saavuttamista, on työntekijälle kullanarvoinen voimavara.

5. Pidä hauskaa!

Harva asia syö tuottavuutta niin kuin pitkästyminen. Jos emme nauti työstämme, on vaikea löytää motivaatiota ja suoriutua tehtävistä kunnialla. Pääsemme parhaimpiin tuloksiin, kun työnteko on mukavaa ja sen lomassa voi pitää hauskaa.

Iloiset hetket työpaikalla ovatkin selkeimpiä yhteisöllisen yrityskulttuurin merkkejä. Nauru yhdistää meitä, ja työkavereiden kanssa hassuttelu ja työstä nauttiminen antaa voimaa arkeen. Jokainen meistä voi osaltaan luoda työpaikasta parhaan mahdollisen tuomalla omasta itsestään ahkeruuden lisäksi myös ripauksen huumoria töihin.

Yrityskulttuuri kukoistaa, kun mukana on hauskoja hetkiä

Hauskanpitoa työarkeen Cuckoon avulla

Taukoliikunta tuo työpaikalle sekä hupia että hyötyä. Cuckoon taukoliikuntasovellus on suunniteltu nostattamaan mielialaa ja lisäämään fokusta arkeen helppojen ja monipuolisten taukoliikuntavideoiden avulla. Cuckoo-sovelluksessa voit myös haastaa työkaverisi leikkimieliseen kilpailuun ja aktiiviseen tauottamiseen! 

Testaa Cuckoota ja pidä 3 minuutin aktiivinen tauko omalla työpisteelläsi!

Blogi

Webinaari: Johtajaksi kasvaminen

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen keskustelee Suomen menestyneimmän koripallovalmentajan Henrik Dettmannin kanssa johtajuudesta ja miten rooliin voi kasvaa.

Read More »
Blogi

Henkilöstön työkyky – ennakoi ja varaudu

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen sekä LähiTapiolan asiantuntijat Noora Niemi ja Tuomo Mikolanniemi keskustelevat ajankohtaisista työkyvyn ylläpitämisen haasteista ja työkykyä uhkaavista asioista.

Read More »

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.