Cuckoo blogi

Työn tauottaminen on tärkeää Ilmarisen henkilöstölle

Cuckoo-tarina

Ilmarisella henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, siksi he tarjoavat fyysisesti passiivista työtä tekevälle henkilöstölleen mahdollisuuden istumisen aktiiviseen tauottamiseen. Aikaisemmin taukoliikunnasta huolehti työnekijöiden liikuttaja, mutta vuonna 2018 Ilmarisella aloitettiin Cuckoon käyttö, jotta kaikilla työntekijöillä olisi mahdollisuus ohjattuun taukoliikuntaan työskentelypaikasta ja -ajasta riippumatta. 

 

 

Ilmarinen on Suomen suurin ja vanhin yksityinen työeläkevakuutusyhtiö. Työeläkevakuuttaminen on tärkeä osa hyvinvointiyhteiskuntaa. Huolehdimme Ilmarisessa yli miljoonan suomalaisen eläketurvasta. Varmistamme, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Keräämme ja sijoitamme eläkevaroja vastuullisesti. Rakennamme parempaa työelämää ja edistämme työkykyä. Näin tuemme koko Suomen menestystä. 

 

 

”Pidin ennen meidän energiabaareissa taukoliikuntaa ja nyt työntekijät voivat itse liikkua Cuckoon avulla missä ja milloin vain!”

Elsi Luomi, Ilmarisen liikuttaja

 

 

Työn tauottaminen edistää hyvinvointia ja tuo energiaa päiviin

Ilmarisella henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, siksi he tarjoavat fyysisesti passiivista työtä tekevälle henkilöstölleen mahdollisuuden istumisen aktiiviseen tauottamiseen. Työn tauottaminen onkin tärkeä voimavara Ilmarisen henkilöstölle työpäivien aikana. Työntekijöiden apuna on myös Elsi Luomi, Ilmarisen liikuttaja, jonka työkuvaan kuuluu muun muassa henkilöstön innostaminen omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja tukeminen liikunnan lisäämisessä osaksi arkea.

Elsi veti ennen itse taukoliikuntaa Ilmarisen työntekijöille. Parhaimmillaan piti taukoliikuntaa yhdeksässä paikassa päivän aikana, mihin saattoi helposti hurahtaa muutama tunti. Cuckoo päätettiin ottaa käyttöön, jotta Elsiltä liikenee aikaa muuhunkin ja työntekijöillä olisi mahdollisuus laadukkaaseen taukoliikuntaan ajasta ja paikasta riippumatta. Elsin mielestä Cuckoo tarjoaa matalan kynnyksen tukea työhyvinvoinnin lisäämiseen.

 

”Cuckoota voi käyttää myös puhelimella, mikä on todella kätevää - moni kun tekee liikkuvaa työtä, eikä aina ole työaseman ääressä. Mindfullnessit toimivat esimerkiksi matkalla paikasta toiseen.”

Elsi Luomi, Ilmarisen liikuttaja

Elsi kertoo valinneensa juuri Cuckoon henkilöstön käyttöön, koska sen pelillisyys ja monipuolisuus viehättivät. Videot on sopivan lyhyitä ja sieltä löytää jokainen omat lempparinsa. Cuckoo on samalla sopivan helppo, mutta yllättävän koukuttava. Heillä Cuckoon kisat tuovat myös mukavaa vaihtelua arkeen ja lisäävät tauottamista etenkin kilpailuhenkisten kesken. Cuckoo-pöhinä onkin aina kovimmillaan kilpailuiden aikana.

Yhdessä tekeminen kannustaa tauoille

Ilmarisen toimistolla näkee, että Cuckooilua tehdään sekä yksin että työkavereiden kanssa. Osa tiimeistä on saanut hyvän pöhinän Cuckoon ympärille ja tekevät taukoja yhdessä. Yleensä jos porukasta löytyy yksi innostunut, niin innostus tarttuu helpommin myös lähellä oleviin työkavereihin. Elsi toivookin, että Cuckoo olisi jossain vaiheessa myös osana heidän kokouskulttuuriansa. ”Yhdessä tekemisessä on parasta se, että riittää kun joku muistaa ja nappaa muut mukaan niin tulee tehtyä useammin kuin yksin”, Elsi vinkkaa.

Tauottamisesta ja liikkumisesta viestitään aktiivisesti Ilmarisen intrassa, Teamsissa ja energiabaarien näytöillä. Cuckoo löytyy näppärästi intran etusivun bannerista, jotta kaikki löytävät ja muistavat sen käytön. Heille onkin muodostunut jo ryhmä Cuckoon aktiivikäyttäjiä.

Kilpailut motivoivat pitämään useita taukoja

Ilmarisen työntekijä Jessica kertoo, että aloitti Cuckooilun syyskuussa, kun heillä oli aktiivisuuskilpailu. Nykyään hän yhdessä työkaverinsa kanssa yrittää pitää vähintään yhden tauon päivässä, mielellään useammankin jos vain kiire ei vie mukanaan. Hänen mielestään joka kerta, kun tekee liikkeitä huomaa sen vaikutuksen olotilaan. Hän kokee, että Cuckoon puhelinsovellus toimii hyvänä muistuttajana taukojen pitämisessä auttaen pitämään enemmän taukoja. 

Jessica toteaa Cuckoo tarjoavan hyviä vinkkejä erityisesti venyttelyyn ja ne toimivat myös kotona. Lisäksi kisat lisäävät motivaatioita, varsinkin jos voittaa jotain pientä!

"Joka kerta kun tekee Cuckoo liikkeitä, huomaa sen positiivisen vaikutuksen olotilaan."

Jessica, Cuckoo-käyttäjä, Ilmarinen

Työn tauottaminen mindfulnessin avulla tuo rauhaa päiviin

Hyvinvointi työssä on tärkeää huomioida myös kotoa käsin töitä tehdessä. Heidi ja Christina kertovat käyttävänsä Cuckoota paljon myös etäpäivinä ja kokevat sen todella hyväksi, koska kotona työergonomia ei ole paras mahdollinen. Siksi tauottaminen unohtuu siellä helpommin kuin toimistolla. He myös muistuttelevat toisiaan Cuckoosta ja pitävät porukassa yhteisiä taukoja. Kaiken kaikkiaan heidän mielestään Cuckoon tauotus virkistää ja on mukavaa, kun voi nousta ylös verryttelemään jäseniä. Kilpailut ovat myös hauskoja ja nostattavat yhteishenkeä!

Elsi kokee myös tärkeäksi muistuttaa mindfulnessin merkityksestä, koska kiireen keskellä pysähtyminen on parasta mitä voi oman hyvinvoinnin eteen tehdä. Heillä Mindfulnessiin kehotetaankin ”Huoltamossa” mikä toimii Ilmarisen rentoutus- ja taukohuoneena.

Cuckoo muistuttaa ja motivoi työntekijöitä tekemään aktiivisia valintoja ja pitämään välillä taukoja. Aktiivisuus on kuitenkin parhaimmillaan, kun myös yritys kehottaa ja muistuttaa Cuckoon käytöstä. Ilmarinen onkin hyvä esimerkki siitä, miten käyttäjäaktiivisuutta voidaan lisätä yrityksen sisällä.

Mahtavaa työtä Ilmarinen!

Lue lisää

Henri Tuomilehto istuen
Blogi

Webinaari: Miten nukkua paremmin?

”Miten nukkua paremmin?” -webinaarissa dosentti ja unilääkäri Henri Tuomilehto ja Cuckoon CMO, sarjayrittäjä Tomi Kaukinen keskustelevat unesta, hyvistä nukkumiskäytännöistä, palautumisesta ja hyvän yöunen monista terveysvaikutuksista. Tässä webinaarissa kukaan ei nukahda 🙂

Read More »

What can Cuckoo offer your team or company?

Read more and book a FREE demo with one of our superstars.