Cuckoo blogi

Joululahja työntekijöille – Do’s and Don’ts

Joululahja työntekijöille? Valinta on aina yhtä haastavaa. Yrityksen näkökulmasta antamalla joululahjoja henkilöstölle on mahdollisuus vaikuttaa työnantajana houkuttelevalta ja työntekijöitään arvostavana. Mutta eikö olekin vaikea antaa jotain, joka sopisi kaikille työyhteisössä?  Kaikki eivät tykkää viinistä tai arvosta herkkukoreja – joulunahan muutenkin hukkuu herkkuhin. Kaikki eivät myöskään lue ruotsalaisia dekkareita tai vuoden businesskirjoja. Haluaisit ehkä antaa lahjan, josta olisi iloa ja hyötyä pidemmäksikin aikaa? Paitsi, pitäisikö edes antaa lahjoja tämän päivän tavaroiden ylikuormituksessa? Älä huoli – joululahja henkilöstölle on aina haastava valinta, mutta voit onnistua hyvin muutamalla nyrkkisäännöllä!

 

Sääntö numero yksi: Älä sorru krääsään

Ahdingossaan on helppo sortua antamaan surkeita joululahjoja. Usko pois, firman logolla varustettu pikkukrääsä ei ilahduta loppuvuoden kiireessä töitä paiskivaa työntekijää, joka päivästä toiseen tuijottaa työpaikoillaan niitä samoja kyniä ja kangaskasseja. Voi myös olla, ettei ensimmäisenä silmään osuva ”Made in China”- teksti lahjassa anna työntekijöille arvostettua ja kiitollista oloa.

 

Saattaisiko turhan sälän sijaan olla parempi antamatta lahjaa lainkaan? Varsinkin kun tänä päivänä kodeissa jo hukutaan tavaramääriin, ja yrityksiltä vaaditaan yhä enemmän vastuullisuutta. Vai pitäisikö asiaa vain miettiä hieman tarkemmin?

 

Joululahja työntekijöille - voiko stressiltä välttyä?

Joulu tulee joka vuosi, joten ei voi tulla yllätyksenä, että tänäkin vuonna tulee joulu, ja tänäkin vuonna pitää keksiä työntekijöille joululahja. Älä anna joulun yllättää! Jos sinä olet vastuussa firman sisäisistä joululahjoista, päätä jo nyt ensi vuoden deadline ja laita kalenterimerkintä seuraavalle vuodelle joululahjahankintaa varten. 

 

Näin varmistat, että sinulla on aikaa valita joululahja työntekijöille harkinnalla ja kärsivällisyydellä. Olemalla ajoissa liikkeellä voit välttyä turhalta stressiltä ja hankkimasta lahjaksi harkitsematonta krääsää, joka pahimmillaan aiheuttaisi vain pahaa mieltä sekä saajalle että antajalle.

Joululahja työntekijöille voi aiheuttaa stressiä

Onneksi sinulla on vielä tänäkin vuonna aikaa tehdä huolellinen päätös työntekijöiden joululahjan suhteen! Yksi mahdollisuus on turhien tavaroiden sijaan antaa työntekijöiden valita esimerkiksi kolmesta eri lahjavaihtoehdoista. Se tosin vaatii sinulta enemmän aikaa, eikä joululahja ole silloin saajalle yllätys, mutta ainakin lahja on silloin mieluinen.

 

Jokaiselle jotakin = ei mitään kenellekään

Koko työporukalle sopiva joululahja vaatii tarkkaa miettimistä. Lahja, joka sopii kaikille on helposti geneerinen ja mitään sanomaton. Yhteistä lahjaa voi lähteä miettimään esimerkiksi siitä, mikä heillä kaikilla tietysti on yhteistä eli työpaikka. 

 

Täytyy kuitenkin huomioida vastuullisuus ja muutokset työtapoihin, ja muistaa, että etätöiden tekeminen varmasti tästä edespäin yleistyy. Voi siis olla, että suuri rahallinen panostus toimistolla olevaan asiaan saattaa olla hukkaan heitettyä rahaa. Mutta ehkä jos joululahjan ilon voi yhdistää työpaikkaan vahvistaen samalla yhteisöllisyyttä ja kasvattaen yhteishenkeä… Nyt aletaan olla jäljillä! 

Kulutuksen vai yhteisöllisyyden juhla?

Joululahja työntekijöille on mahdollisuus lisätä yhteisöllisyyttä

Ehkä kannattaakin harkita aineettomia vaihtoehtoja. Tapoja muistuttaa työntekijöitä siitä, että he ovat osa kokonaisuutta, jossa yksittäisen työntekijän rooli on tärkeä ja arvostettu. Varsinkin näiden hullunmylly vuosien ja etätyön yleistymisen jälkeen, työyhteisön ja yhteisöllisyyden merkitys on kasvanut entistäkin suuremmaksi.  Joululahjaa harkitessa kannattaa siis ottaa huomioon myös työyhteisöllisyyden heikentyminen, joka monilla työpaikoilla on etätyön takia ja yhteisten tekemisten puututtua huomattu.

 

 

Sopivasti nyt alkaakin olla taas se aika vuodesta, kun kalenterista löytyy merkintä pikkujouluista. Aaah pikkujoulut, tuo vuoden työyhteisön kohokohta! Tässä on usein yrityksen on mahdollisuus antaa takaisin työntekijöilleen, näyttää arvostusta ja hemmotella heitä ihanalla juhlalla. Myös työntekijät pääsevät rentoutumaan työkavereidensa kanssa ja lähestymään toisiaan henkilökohtaisella tasolla, työyhteisöä vahvistaen.

 

Joululahja työntekijöille voi tarjota iloa vuoden ympäri!

Monissa organisaatiossa pikkujoulujen järjestäminen on kuitenkin itsestäänselvyys. Voi siis olla, että työntekijöiden joukossa vain kohotellaan kulmiaan, jos julistatte tämän vuoden joululahjan olevan pikkujoulut. Lisäksi pikkujoulujen jälkeisenä rapeana aamuna voi myös hetkellisesti olla vaikeaa olla kiitollinen tästä ”lahjasta”.

 

No huh huh. Eikö sitten voisi vaan antaa työntekijöille joululahjaksi hyvinvointia? Jotain, joka toisi iloa boostia työpäiviin ja tehostaisi yhteenkuuluvuuden tunnetta? Sehän olisi täydellistä. Lahja, joka sopii kaikille, ilahduttaa pitkään, on vastuullinen ja kaiken lisäksi vielä auttaa työntekijöitä viihtymään paremmin töissä. 

 

Yksi vaihtoehto on antaa työntekijöille joululahjaksi Cuckoo hyvinvointisovellus. Cuckoo nostattaa käyttäjän energiatasoja kannustamalla pelillisin keinoin pitämään taukoja ja tekemään muita fiksuja valintoja työpäivien aikana. Se kerää työkaverit yhteen tekemään hauskoja asioita yhdessä ja tarjoaa samalla mahdollisuuden voittaa upeita palkintoja. Tadaa!

Anna joululahjaksi:

 

  • Pirteämpiä työpäiviä

 

  • Parempaa palautumista

 

  • Vahvempaa yhteishenkeä

 

  • Parempaa tuottavuutta
Joululahja työntekijöille voi ilahduttaa koko vuoden
Joululahja työntekijöille voi ilahduttaa koko vuoden

Joululahja työntekijöille - 5 vinkkiä

1. Ole ajoissa liikkeellä 

2. Älä osta krääsää

3. Mieti vastuullisuutta

4. Ota huomioon työntekijöiden erilaisuus ja anna vaihtoehtoja

5. Anna aineeton lahja, joka panostaa yhteisöllisyyteen

 

Mieti myös näitä

 

 

Mitä itse arvostaisit työnantajan joululahjassa?

Mikä lahja voisi palauttaa yhteisöllisyyden tunnetta etätöistä riippumatta?

Mistä lahjasta yrityskin saa hyötyä?

Miksi Cuckoo on täydellinen joululahja työntekijöille?

Cuckoo on hyvinvointisovellus, joka kannustaa pitämään aktiivisia taukoja ja tekemään hyvinvointia lisääviä valintoja työpäivän aikana. Se tukee työntekijöiden hyvinvointia ja samaan aikaan antaa vahvempaa yhteisöllisyyttä. Cuckoo on lahja, joka sopii kaikille. Kirsikkana kakun päällä tästä lahjasta on hyötyä työntekijöiden lisäksi myös taloudellisesti koko yritykselle. Työterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen perusteella Cuckoo -hyvinvointisovelluksen käyttö vaikuttaa yrityksen työntekijöihin positiivisesti mm. palautumiseen, fyysiseen hyvinvointiin, liikkuvuuteen ja istumisen vähenemiseen. 

 

 

Cuckoo auttaa taklaamaan istumisen haitat

Tutkimuksessa huomattiin myös, että työntekijöiden kokemus yhteisöllisyydestä koheni ja työkulttuuri koettiin rentouttavammaksi, välittävämmäksi ja luotettavammaksi. Cuckoon käytön myötä sairauspoissaolot vähenivät ja työntekijät olivat pirteämpiä ja tehokkaampia, joten yritykselle tuli myös suuria taloudellisia etuja Cuckoon käytöstä.

Etätyöpäiviin Cuckoo sopii myös erinomaisesti tukemalla ergonomisempaa työskentelyä, joka usein ei ole parhaimmasta päästä kun kotona tekee töitä. Työntekijät istuvat ruokapöydän ääressä ja liian pehmeissä sohvissa, joten liikunnalliset tauot ja kehotukset asennon vaihtoon Cuckoolta huomattavasti parantavat työpäivien ergonomisuutta. 

Myös yhteistauot ja kokousten ohessa tehtävät tauot onnistuvat kätevästi videokokouksen kautta jaetulla näytöllä. Tauot myös rytmittävät kotioloissa työskentelyä, joka muuten saattaa tuntua hankalalta monille.

 

Lue lisää Cuckoon tutkitusti todistetuista hyödyistä täältä.

Cuckoossa joulupukki tulee joka (työ)päivä

Jos otat Cuckoon käyttöön ennen joulukuun alkua, niin saat samalla kaupanpäälle myös valmiin joulukalenterin työyhteisöllesi. Vuoden viimeisistä työpäivistä tulee yhtä juhlaa, kun henkilöstölläsi on joka päivä mahdollisuus voittaa upeita palkintoja kuten Polarin kello tai lahjakortti SELKA storeen!

 

Lue lisää joulukalenterista täältä!

 

Ja hei, muista, ettei yhden hyvän lahjan löytäminen välttämättä sulje pois muita vaihtoehtoja! Jos annat Cuckoon lahjaksi niin kylkeenhän sopisi myös joku kiinnostava kirja tai konvehtirasia, niin henkilöstö saa myös jotakin konkreettista kotiin viemistä.

Cuckoon joulukalenteri on täydellinen joululahja työntekijöille

Ihanaa loppuvuotta ja tsemppiä joululahjan hankintaan! Laita reippaasti viestiä meille jos haluat tietää Cuckoosta enemmän!

 

Jouluisin terkuin,
Emma ja Cuckoon tiimi

P.S. Nostata joulufiilistä tsekkaamalla alla oleva video!

Lue lisää

Henri Tuomilehto istuen
Blogi

Webinaari: Miten nukkua paremmin?

”Miten nukkua paremmin?” -webinaarissa dosentti ja unilääkäri Henri Tuomilehto ja Cuckoon CMO, sarjayrittäjä Tomi Kaukinen keskustelevat unesta, hyvistä nukkumiskäytännöistä, palautumisesta ja hyvän yöunen monista terveysvaikutuksista. Tässä webinaarissa kukaan ei nukahda 🙂

Read More »

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.