Facebook pixel

Taukoliikunta osaksi työpaikan arkea – top 3 tavat

Pienillä arkisilla valinnoilla voi olla iso vaikutus hyvinvoinnin kannalta. Usein vaikeinta on päästä alkuun. Lähtemällä liikkeelle pienin askelin yhdessä työkavereiden kanssa kynnys aloittaa on huomattavasti matalampi.

Loppukesä on siirtymäaikaa kohti syksyä, ja se tarjoaa oivallisen hetken pohtia arkisia valintoja niin työpaikalla kuin henkilökohtaisessakin elämässä. Kannattaa hyödyntää tämä hetki, sillä pienillä arkisilla teoilla terveyden ja palautumisen tukemiseksi on iso vaikutus. Yksi helppo tapa, joka kannattaa lisätä arkeen, on taukoliikunta.

Pitämällä lyhyitä taukoja päivän aikana, voi helposti lisätä liikettä viikkoon ja huolehtia palautumisesta työpäivän aikana. Näillä kolmella vinkillä saatte rakennettua taukoliikunnasta päivittäisen rutiinin:

  1. Pitäkää taukoja yhdessä
  2. Asettakaa maltilliset tavoitteet
  3. Sovellus, joka muistuttaa pitämään tauon

Pieni teko, iso vaikutus

Taukoliikunta tutkitusti kohottaa vireystilaa, parantaa keskittymiskykyä ja lisää tarkkaavaisuutta. Kevyt liike lisää aineenvaihduntaa ja aktivoi eri lihasryhmiä kehossamme. Lisäksi selän ja niskan lihakset – joita jännitämme jatkuvasti päätetyöskentelyssä – saavat levähtää liikkumisen aikana. Myös mieli saa pienen hengähdystauon, kun keskitymme ruudun sijasta kropan liikkeisiin.

Vähentynyt stressi ja korkeampi energisyys vaikuttavat luonnollisesti myös työn tulokseen. Vireällä mielellä on helpompi tehdä työtä haluamallaan panoksella, ilman huomion herpaantumista. Parempi työn jälki näkyy koko organisaation suorituksessa, ja taukoliikunta voikin viedä tuottavuuden ihan uudelle tasolle.

Vaikka tietoinen tauottaminen ja liikkeen lisääminen työpäiviin tuntuu yksinkertaiselta, se jää kuitenkin helposti vain ajatuksen tasolle. Tässä meidän kolme vinkkiä uuden rutiinin rakentamiseen:

1. Pitäkää taukoja yhdessä

Taukojen pitäminen on paljon helpompaa, kun teette sen yhdessä. Porukassa liikkeelle lähteminen lisää motivaatiota ja tekee tauoista hauskempia. Kun tiiminä pidätte säännöllisiä taukoja, rohkaisette toisenne nousemaan ylös ja liikkumaan.

Tauot eivät ainoastaan virkistä mieltä ja kehoa, vaan myös vahvistavat yhteishenkeä. Yhteiset taukohetket auttavat katkaisemaan työpäivän kiireen ja tuovat energiaa. Yhdessä liikkuminen tekee tauoista mukavamman rutiinin, jota on helpompi ylläpitää päivittäin.

2. Asettakaa maltilliset tavoitteet

Uusien rutiinien, kuten taukoliikunnan, rakentaminen on helpompaa, kun aloittaa pienin askelin. Asettamalla maltilliset tavoitteet varmistatte, että uusi tapa on kestävä ja siitä tulee aidosti osa arkea.

Pienikin liike on askel oikeaan suuntaan, ja säännöllisesti toistettuna se muuttuu vähitellen rutiiniksi. Aloittakaa vaikka yhdellä parin minuutin tauoilla päivässä ja lisätkää niitä vähitellen.

Kun tavoitteet ovat realistiset, on niiden saavuttaminen helpompaa, ja pian huomaatte, miten taukoliikunta parantaa jaksamista ja työtehoa.

3. Sovellus, joka muistuttaa pitämään tauon

Cuckoo on taukoliikuntasovellus, jonka helposti lähestyttävät taukovideot ja vaivaton käyttö tukevat työarkea. Sovellusta voi käyttää joko selaimen kautta tai puhelimeen asennettavalla sovelluksella. Näin tauon voi aloittaa missä ja milloin vain.

Yli 1000 fysioterapeuttien suunnittelemaa taukoa ohjaavat liikkumaan, virkistymään, ja lisäämään fokusta päivään, mutta mikä tärkeintä, Cuckoo muistuttaa pitämään tauon. Omaa kehitystä voi seurata keräämällä pisteitä, ja aktiivisten tauottajien kesken arvotaan upeita palkintoja motivaation ylläpitämiseksi.

Cuckoossa voi seurata myös työporukan tuloksia, kannustaa kavereita, ja haastaa kollegat leikkimieliseen kilpailuun!

Aloita jo tänään!

Oikealla tauottamisella ja työn rytmittämisellä työn tulos paranee, ja arjen ongelmat tuntuvat helpommin lähestyttäviltä. Taukoliikuntaa kannattaa lähteä kokeilemaan työpaikalla mahdollisimman pian, ja katsoa mikä tapa sopii teidän työympäristöön parhaiten. Täältä löydät organisaatiollesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Varaa tästä oma demo

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Lisää aiheesta

Miten luoda hyvä työilmapiiri? Amel Gailyn 6 vinkkiä

Tässä artikkelissa tarkastellaan hyvää työilmapiiriä ja miten se auttaa sekä työyhteisön että koko organisaation menestykseen.

Työssä jaksaminen: 5 vinkkiä hyvinvoinnin parantamiseksi

Tässä artikkelissa käsittelemme työssä jaksamista ja annamme viisi vinkkiä siihen, miten työhyvinvointia ja työssä jaksamista voi parantaa.

Henkinen työhyvinvointi – avain tuottavuuteen ja työssä viihtymiseen

Tässä artikkelissa tarkastellaan henkistä työhyvinvointia ja miten sitä parantamalla voidaan saavuttaa parempaa työmotivaatiota, sitoutumista ja tuottavuutta yrityksessä.