Työhyvinvoinnin johtaminen – Amel Gailyn vinkit menestyvään ja tuottavaan organisaatioon

Tässä artikkelissa Amel Gaily kertoo, miksi työhyvinvoinnin johtamiseen kannattaa kiinnittää huomiota ja miten organisaatio voi parantaa työhyvinvoinnin johtamista.

Työhyvinvointi on noussut yhdeksi organisaatioiden keskeisimmistä menestystekijöistä. Sen merkitys ulottuu tuottavuuden, työntekijöiden sitoutumisen ja yrityksen maineen vahvistamiseen. Mutta miten työhyvinvointia tulisi johtaa, jotta siitä tulisi kestävää ja vaikuttavaa? Tässä artikkelissa Cuckoon toimitusjohtaja Amel Gaily kertoo, mitä työhyvinvoinnin johtaminen tarkoittaa ja miten voit sen avulla parantaa sekä työntekijöiden hyvinvointia että liiketoiminnan tuloksia.

Tämän artikkelin asiantuntijana toimii Cuckoon toimitusjohtaja Amel Gaily.

Mitä on työhyvinvoinnin johtaminen?

Työhyvinvoinnin johtaminen tarkoittaa kaikkia niitä toimenpiteitä ja strategioita, joilla varmistetaan työntekijöiden kokonaisvaltainen hyvinvointi työpaikalla. Se kattaa niin fyysisen kuin henkisen hyvinvoinnin, ja siihen liittyy esimerkiksi ergonomia, työilmapiiri, johtamistavat, työn ja vapaa-ajan tasapaino sekä työssä jaksaminen.

Työhyvinvoinnin johtamisen keskiössä on ajatus siitä, että hyvinvoivat työntekijät ovat sitoutuneempia, tuottavampia ja innovatiivisempia. “Hyvinvoinnin johtaminen ei ole vain yksittäisiä projekteja tai kertaluonteisia hankkeita – se on jatkuvaa kehittämistä, johon osallistuvat kaikki organisaation tasot”, kertoo Gaily.

Miten johtaa työhyvinvointia?

Työhyvinvoinnin johtaminen alkaa aina nykytilanteen arvioinnista. On tärkeää ymmärtää organisaation vahvuudet ja heikkoudet sekä työntekijöiden kokemukset ja tarpeet. Työhyvinvointia voidaan kehittää monin eri tavoin, mutta alla on muutamia keskeisiä työhyvinvoinnin johtamiseen vaikuttavia tekijöitä:

1. Johdon sitoutuminen

Työhyvinvointi ei voi kehittyä ilman johdon vahvaa sitoutumista. Johtajien on näytettävä esimerkkiä, oltava tietoisia työntekijöidensä hyvinvoinnista ja luotava kulttuuri, jossa hyvinvointi on keskeisessä roolissa. Kun johto tukee hyvinvointihankkeita, ne muuttuvat strategisiksi ja pysyviksi.

2. Työympäristön kehittäminen

Fyysisellä työympäristöllä on suuri merkitys työhyvinvointiin. Ergonomia, viihtyisyys ja työtilojen toiminnallisuus voivat joko tukea tai haitata työntekijöiden hyvinvointia. Tarjoamalla ergonomisia työvälineitä, mukautuvia työtiloja ja mahdollisuuksia liikkumiseen työpäivän aikana yritys voi ennaltaehkäistä fyysisiä vaivoja ja tukea henkistä jaksamista.

3. Mielekäs työ ja hyvä johtaminen

Työn mielekkyys ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ovat työhyvinvoinnin keskeisiä elementtejä. Hyvät johtamistavat, kuten avoin kommunikaatio, palautteen antaminen ja mahdollisuus kehittyä ammatillisesti, parantavat työntekijöiden sitoutumista ja motivaatiota. “Myös johtajan rooli hyvinvoinnin edistäjänä on tärkeä. Hyvä johtaja tuntee työntekijöidensä voimavarat ja tukee heidän hyvinvointiaan”, Gaily muistuttaa.

“Esimerkiksi Cuckoossa työntekijän on mahdollista seurata omaa aktiivisuuttaan, pitää taukoja ja tehdä stressinhallintaharjoituksia.”

4. Teknologian hyödyntäminen

Nykyteknologia tarjoaa monia mahdollisuuksia työhyvinvoinnin parantamiseen ja johtamiseen. Erilaiset hyvinvointisovellukset, kuten Cuckoo, voivat auttaa seuraamaan ja edistämään työntekijöiden hyvinvointia reaaliajassa. “Esimerkiksi Cuckoossa työntekijän on mahdollista seurata omaa aktiivisuuttaan, pitää taukoja ja tehdä stressinhallintaharjoituksia. Cuckoon käyttö voi auttaa organisaatiota rakentamaan hyvinvointia tukevan työpaikan”, Gaily toteaa.

Työhyvinvoinnin johtaminen kannattaa organisaatioissa

Panostaminen työhyvinvointiin tuo yritykselle monia konkreettisia hyötyjä:

  • Parantunut tuottavuus: Hyvinvoivat työntekijät ovat tuottavampia ja motivoituneempia. He jaksavat keskittyä työhönsä paremmin ja suoriutuvat tehtävistään tehokkaammin.
  • Vähemmän sairauspoissaoloja: Hyvin johdetussa työympäristössä sairauspoissaolojen määrä vähenee. Tämä säästää organisaatiolta kustannuksia ja takaa toiminnan sujuvuuden.
  • Korkeampi työntekijöiden sitoutuminen: Kun työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan, he tuntevat olevansa arvostettuja ja pysyvät yrityksen palveluksessa pidempään.
  • Yrityksen maine paranee: Työhyvinvointiin panostava yritys houkuttelee osaajia ja luo positiivisen työnantajamielikuvan.

Cuckoo auttaa johtamaan työntekijöiden hyvinvointia

Cuckoon käytöllä on mitattavia vaikutuksia työntekijöiden hyvinvointiin ja tuottavuuteen, joten se toimii myös tukena työntekijöiden hyvinvoinnin johtamisessa. Työterveyslaitoksen tutkimuksessa selvisi, että Cuckoota aktiivisesti käyttävillä työntkeijöillä esimerkiksi sairauspoissaolot vähenivät 2 päivää vuodessa ja samalla työntekijöiden kokema hyvinvointi kasvoi. Lue myös, miten EY:llä Cuckoon käyttö on tukenut yrityskulttuurin rakentamista ja hyvinvoinnin edistämistä.

Lopuksi: työhyvinvoinnin johtaminen on strateginen valinta

Työhyvinvoinnin johtaminen ei ole pelkkä kuluerä, vaan investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Panostamalla työhyvinvointiin yritys voi luoda dynaamisen ja hyvinvoivan työyhteisön, jossa työntekijät viihtyvät ja organisaatio kasvaa. Cuckoon käyttö voi olla erinomainen työkalu hyvinvoinnin parantamiseen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen. Kokeile Cuckoota 14 päivää veloituksetta täällä, ilman sitoutumista  tai varaa demo alta.

Varaa tästä oma demo

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Lisää aiheesta

Miten luoda hyvä työilmapiiri? Amel Gailyn 6 vinkkiä

Tässä artikkelissa tarkastellaan hyvää työilmapiiriä ja miten se auttaa sekä työyhteisön että koko organisaation menestykseen.

Työssä jaksaminen: 5 vinkkiä hyvinvoinnin parantamiseksi

Tässä artikkelissa käsittelemme työssä jaksamista ja annamme viisi vinkkiä siihen, miten työhyvinvointia ja työssä jaksamista voi parantaa.

Henkinen työhyvinvointi – avain tuottavuuteen ja työssä viihtymiseen

Tässä artikkelissa tarkastellaan henkistä työhyvinvointia ja miten sitä parantamalla voidaan saavuttaa parempaa työmotivaatiota, sitoutumista ja tuottavuutta yrityksessä.