FAQ

Var finner jag information om integritetspolicy, villkor och hur min data behandlas?

Bra att du frågade! Du finner det du letar efter nedan: 

Vill du veta mer om egenskaperna i Cuckoo?

I Cuckoo finns det infoknappar som man kan klicka på för att få information om olika egenskaper i tjänsten. Ytterligare information får du här nedan. Hittar du inte det du letar efter? Vi hjälper gärna i Cuckoo-chatten!

 

Hur tar jag en paus?

Lätt! I Cuckoos övre meny klickar du på Hem och så ser du direkt fyra videor i olika kategorier. Välj en kategori och klicka på Play - lätt som en plätt! Videorna som föreslås kommer i slumpmässig ordning. Efter pausen finner du din paushistoria på din profilsida.

 

Hur gör jag en paus en favorit?

Efter att du tagit en paus kan du lägga till videon som en favorit genom att klicka på hjärt-ikonen. Favoritvideorna hittar du på din hemsida.

 

Hur lägger jag till deltagare i pausen?

Efter en pausvideo kan du lägga till deltagare genom att klicka på "+Deltagare".

 

Hur tar jag paus tillsammans med en kollega på distans?

Gemensamma pauser är de bästa! Starta ett videosamtal med en vän eller ditt team, öppna en paus i Cuckoo och dela din skärm med dina kolleger! Kom ihåg att tillägga deltagare efter pausen så att alla får poäng!

 

Vad är aktiviteter?

Aktiviteterna är dagliga smarta vanor som är bra för ditt sociala, fysiska eller mentala välmående. Genom att markera aktiviteter samlar du också poäng. Cuckoo-användare har lite olika aktiviteter beroende på organisationens önskemål.

 

Hur rör jag mig framåt på kartan?

Du samlar poäng genom att ta pauser och markera aktiviteter. Genom att samla poäng rör du dig också uppåt på kartan. Du behöver 3 ägg för att avancera en nivå på kartan.

 

Vad är utmaningar?

Utmaningar är ett sätt att motivera digsjälv och din vän till att ta mera pauser och göra andra smarta val under dagen. Du kan skapa en utmaning på framsidan, på din profilsida eller på en annan användares profilsida. Utmaningen kör igång då din motståndare har godkänt utmaningen. 

 

Hur skapar jag eller går jag med i ett lag?

På sidan "Mitt företag" kan du se organisationens lag. Här kan du skapa ett nytt lag, gå med i ett lag eller bjuda in personer till ditt lag. Här ser du också ställningen mellan lagen i olika tidsramar. Du kan bara vara del av ett lag åt gången, så om du skapar ett nytt lag eller går med i ett annat lag raderas du från det tidigare laget.

 

Hur gör jag ändringar till mitt konto?

Genom att klicka på din profilbild i övre högra hörnet kommer du till din profilsida. Här kan du ändra dina inställningar, lägga till en profilbild, bestämma dina paustider mm.

 

Hur får jag påminnelser?

Bestäm dina paustider enligt din egen tidtabell. Se till att du har markerat stället "Använd ljud vid påminnelse" och har Cuckoo öppen i din webbläsare så påminner vi om din paus!

 

Hur använder jag Cuckoo på min mobil?

Öppna Cuckoo i din mobils webbläsare och använd Cuckoo precis som vanligt. Du kan lägga till Cuckoo på din mobils framsida för att ha snabb åtgång och kunna ta en paus var som helst och när som helst!

 

Vad är månadstävlingen?

Vi älskar tävlingar och månadstävlingen är alltid igång i Cuckoo! Samla den krävda mängden ägg under månadens lopp och delta i lotteriet av priser. Huvudpriset får du veta på hemsidan i Cuckoo.

 

Vad är Cuckoos fågelkort?

Fågelkorten är ett sätt för användaren att följa sin egen framgång i Cuckoo. Alla kort reflekterar vad du har hållit på med i applikationen. Är du nyfiken över vad du behöver göra för att få korten? På profilsidan kan du gå över korten med din mus och se vad som krävs för att få dem. Teman som uppkommer är bland annat pauskategorier, aktiviteter, utmaningar mm.

Svårigheter? Äsch då...

Varför funkar inte min video?

Neeej vad tråkigt! Om du har svårigheter med videorna kan det vara problem med videornas tjänsteleverantör Vimeo. Men vi har några tips!

  1. a) Se till att din webbläsare är uppdaterad

  2. b) Try using Cuckoo in a different browser. Usually Cuckoo works best in Chrome or Firefox

  3. c) Try using Cuckoo though your phone’s browser

  4. d) Check out Vimeos tips for problem situations: https://vimeo.zendesk.com/hc/en-us/articles/115015759328-Troubleshoot-video-playback-issues-

Varför fick jag inte poäng för min paus?

Besviken att du inte fick några poäng? Vi har en gräns på att man inte kan samla mer än 6 ägg per dag. Du kan såklart ta fler pauser än så (och det är ju jättebra!) men du får inga poäng för dem.

Cuckoo uppmuntrar till beteendeförändring och jämnt utplacerade pauser stöder dig till att bygga hållbara förändringar och vanor. I och med att Cuckoos användare har varierande mängd tid som de kan lägga på att använda Cuckoo gör poänggränsen också tävlingar och utmaningar mer rättvisa. 

Om du inte har kommit upp till din dagsgräns men ändå inte får poäng så ska du se till att sidan är uppdaterad och att internetkopplingen är stabil.