Cuckoo blogi

Kuinka Rantalainen jalkautti Cuckoon koko organisaatioon

Asiakkaan tarve

Osa organisaatioistamme on pilotoinut Cuckoota jo vuoden verran. Aiomme nyt ottaa Cuckoon käyttöön laajemmin koko organisaatiossamme ja kaipaamme apua sen lanseerauksessa ja jalkauttamisessa. 

Yksi organisaatiomme osa oli jo pilotoinut Cuckoon käyttöä, ja viidakkorumpu oli luonut odotusta ja kysyntää myös muihin tiimeihin. Vastaanotto oli siis hyvin innokas!

- Noora Jalkanen, Chief Human Resources Officer

Rantalainen on 1972 perustettu taloushallinnon palveluita tuottava konserni. Rantalainen on luotettava ja ihmiskasvoinen yritys, jolle taloushallinto ja taloushallintopalvelut ovat keskiössä. Yritys on Taloushallintoliiton auktorisoima yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jossa asiakkaiden käytössä on yli 1000 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja muille organisaatioille.

Katso tästä Rantalaisen kokemukset Cuckoosta:

Mitä haasteita kohtasimme ja miten ne ratkaistiin?

Uusien asioiden kokeileminen ja ennen kaikkea niiden jalkauttaminen osaksi päivittäisiä tapoja voi olla haastavaa. Miten varmistaa, että tieto uudesta palvelusta saavuttaa kaikki ja kuinka saada työntekijät innostumaan uuden palvelun käytöstä? Haastetta lähdettiin taklaamaan lanseeraamalla Cuckoo osana Rantalaisen vuotuista Kevätseminaaria, jolloin valtaosa työntekijöistä saatiin tavoitettua samalla kertaa virtuaalisesti. Palvelun esittelyn lisäksi Cuckoon Anni Havas luennoi taukojen merkityksestä ja niiden hyvinvointivaikutuksista, mikä sai epäilijät ymmärtämään ”hupsun jumppailun” todellisen arvon työntekijöiden hyvinvoinnille ja sitä kautta liiketoiminnalle. Lisäksi lanseerauksen yhteydessä aloitettiin Cuckoon aktivointikisa, jonka avulla innostusta pidettiin yllä.

Lopputulos

Heti lanseeraustilaisuuden jälkeen yli 300 uutta työntekijää rekisteröityi Cuckoohon, mikä on loistava saavutus yli 1000 hengen organisaatiossa. Cuckoon lanseerauskisan aikana pidettiin yli 10 000 taukoa, joita ei varmasti olisi kaikkia pidetty ilman Cuckoon käyttöönottoa. Käyttöönotolla oli siis konkreettinen positiivinen vaikutus ihmisten arkeen. 

Meidän työyhteisössä pidettiin Cuckoon lanseerauskisan aikana yli 10 000 taukoa, joita ei varmasti olisi kaikkia pidetty ilman Cuckoon käyttöönottoa. Käyttöönotolla oli siis konkreettinen positiivinen vaikutus ihmisten arkeen.

- Noora Jalkanen, Chief Human Resources Officer

 

 

Keväällä 2020 Cuckoo otettiin käyttöön osassa Rantalaisen organisaatiota. Aktiiviset mikrotauot päivän aikana toivat energiaa päiviin ja Cuckoon pelilliset ominaisuudet herättivät käyttäjien kilpailullisen puolen. Rantalaisella, kuten monissa muissakin yrityksissä, tehtiin tuohon aikaan pääosin etätöitä ja vasta totuteltiin uuteen normaaliin. Toukokuussa 2021 Cuckoo päätettiin jalkauttaa koko noin 1000 hengen organisaatioon. Chief Human Resources Officer Noora Jalkanen kertoo meille tästä kokemuksesta.

Mitä isompi panostus lanseeraukseen, sitä paremmat tulokset!

Rantalaisen kokemuksen mukaan kaksi tärkeää asiaa korostui motivoidessa työntekijöitä pitämään aktiivisia taukoja ja ottamaan Cuckoon käyttöön. Ensimmäinen niistä oli laadukas lanseeraus, minkä Noora uskoo olevan salaisuus heidän loistavien aktiivisuuslukujen takana. Rantalainen lanseerasi Cuckoon  koko organisaation laajuisesti keväällä 2021, osana Rantalaisen vuotuista Kevätseminaaria, jolloin he saivat valtaosan työntekijöistä samalla kertaa tavoitettua virtuaalisesti. Palvelun esittelyn lisäksi Cuckoon Anni Havas luennoi taukojen merkityksestä ja niiden hyvinvointivaikutuksista, mikä sai epäilijät ymmärtämään ”hupsun jumppailun” todellisen arvon työntekijöiden hyvinvoinnille ja sitä kautta liiketoiminnalle.

Käyttöönottoprosessi itsessään oli hyvin helppo. HR-tiimimme sai Cuckoolta valmiit ohjeistusmateriaalit, joiden avulla työntekijät rekisteröityivät käyttäjiksi, emmekä kohdanneet mitään teknisiä ongelmia.

- Noora Jalkanen, Chief Human Resources Officer

Työterveyslaitoksen (2018) teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoon käytöllä todella on positiivinen vaikutus sosiaaliseen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Taukoliikunnalla voidaan tutkimuksen mukaan myös vähentää sairauspoissaoloja ja lisätä tuottavuutta, mikä tarkoittaa yritykselle merkittäviä säästöjä. Lue lisää tutkimuksesta.

Johtotason esimerkki innostaa ja motivoi

Toinen tärkeä osa lanseerausta oli johtotason näyttämä esimerkki. Uusien asioiden kokeileminen ja ennen kaikkea niiden jalkauttaminen osaksi päivittäisiä tapoja voi olla haastavaa. Kun johtotason henkilöt näyttävät esimerkkiä ja tosissaan kannustavat työntekijöitä käyttämään Cuckoota, on päivittäiset tauot mahdollista saada osaksi yrityksen kulttuuria. Rantalaisella pyrittiin madaltamaan Cuckoon kokeilukynnystä pitämällä Kevätseminaarissa myös yhteinen Cuckoo-taukojumppa, jossa lavalla jumppaamassa olivat Nooran lisäksi Rantalaisen toimitusjohtaja sekä yrityskauppa- ja lakiasiainjohtaja. 

Joint Cuckoo break, where HR manager, their CEO, Acquisition Director and General Counsel were exercising on stage.

Kilpailut pitävät yllä mielenkiintoa

Työntekijöiden aktiivisuuden ylläpitäminen on myös helpommin sanottu kuin tehty. Rantalaisella innostus onnistuttiin pitämään yllä aloittamalla aktiivisuuskilpailu heti Cuckoon lanseerauksen jälkeen. Noora tiedostaa, että aktiivisuuden ylläpitäminen vaatii työntekijöiden muistuttelua ja he aikovatkin järjestää aktivointikisoja säännöllisesti muutaman kerran vuodessa. Noora uskoo, että jokaisesta työyhteisöstä löytyy kilpailuhenkisiä ja tavoitehakuisia ihmisiä, jotka nauttivat kilpailullisista tavoitteista. ”Cuckoon kilpailut voi rakentaa niin, että jokainen tavoittelee oman lähtötasonsa ylittämistä, mikä on hyvä tapa antaa kaikille mielekäs tavoite ja yhtäläinen mahdollisuus voittoon”, Noora toteaa.

 

 

Mielestäni yksi Cuckoon hyvistä puolista on liikkeiden helppous; ei tarvitse olla ryhmäliikuntaguru pysyäkseen liikkeissä mukana.

- Noora Jalkanen, Chief Human Resources Officer

Cuckoo on täydellinen match

Uuden hyvinvointipalvelun käyttöönotossa Noora suosittelee pohtimaan kahta asiaa: ensiksikin kuinka suuri osa henkilöstöstä voisi kiinnostua palvelusta, ja toisaalta ajaako palvelun käyttöönotto positiivista muutosta työntekijöiden käyttäytymiseen arjessa. ”Esimerkiksi kuntosalijäsenyyden tarjoaminen henkilöstölle kuulostaa hienolta hyvinvoinnin edistämistoimelta, mutta väitän, että tällaista palvelua käyttäisi selkeä vähemmistö keskivertotyöyhteisöstä, ja luultavasti vain ne, jotka olisivat joka tapauksessa hankkineet jäsenyyden – panostus ei siis johda käyttäytymisen muuttumiseen. Meidän noin 1000 hengen työyhteisössä pidettiin Cuckoon lanseerauskisan aikana yli 10 000 taukoa, joita ei varmasti olisi kaikkia pidetty ilman Cuckoon käyttöönottoa. Käyttöönotolla oli siis konkreettinen positiivinen vaikutus ihmisten arkeen”, Noora pohtii.

Blogi

Webinaari: Johtajaksi kasvaminen

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen keskustelee Suomen menestyneimmän koripallovalmentajan Henrik Dettmannin kanssa johtajuudesta ja miten rooliin voi kasvaa.

Read More »
Blogi

Henkilöstön työkyky – ennakoi ja varaudu

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen sekä LähiTapiolan asiantuntijat Noora Niemi ja Tuomo Mikolanniemi keskustelevat ajankohtaisista työkyvyn ylläpitämisen haasteista ja työkykyä uhkaavista asioista.

Read More »

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.