Cuckoo blogi

Hyvinvointisovellus tuo virkeyttä Alkon henkilöstön työpäiviin

Cuckoo-tarina

Alkolla haluttiin panostaa sekä henkilöstön hyvinvointiin että myös ennaltaehkäistä ja ratkoa aktiivisesti työkykyriskejä. Siksi Alkolla otettiin käyttöön Cuckoo, matalan kynnyksen hyvinvointisovellus, joka aktivoi toimistotyöläisten työpäiviä. Hyvinvointisovellus tuli tärkeään hetkeen etätöiden lisäännyttyä keväällä 2020. Käyttö on jatkunut aktiivisena siitä lähtien, myös hybridinä.

logo

 

 

Alkon tavoitteena on tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua ja olla palvelusektorin halutuin työpaikka. Hyvinvoiva ja työkykyinen henkilöstö on avainasemassa maailmanluokan asiakaspalvelun tuottamisessa. 

Henkilöstön hyvinvointi ja viihtyminen työssään on Alkolla ensiarvoisen tärkeää. Hyvinvointisovellus otettiin yhtiössä upeasti vastaan ja Alko onkin komeillut Cuckoon Liigapörssin kärkisijoilla useita kertoja.

Työyhteisö innostui Cuckoon pelillisistä ominaisuuksista

 

 

Matalan kynnyksen hyvinvointisovellus innostaa monipuolisuudellaan

Alko on komeillut monta kertaa Cuckoon Liigapörssin kärjessä. Mikä on heidän salaisuutensa? Päätimme kysyä suoraan Alkon työntekijöiltä kokemuksia siitä, miten hyvinvointisovelluksen käyttöönotto sujui ja ottaa selvää, miten Cuckoo on vaikuttanut työhyvinvointiin.

Cuckoo on helppo ja matalan kynnyksen tapa tauottaa omaa työpäivää. Liikkeet ovat vaihtelevia, ja niihin pääsevät kaikki mukaan.

Marika Lyyra, Cuckoo-käyttäjä

Heti käy selväksi, että työntekijöiden mielestä Cuckoon käyttöönotto oli helppoa. Marika Lyyra kuvaa Cuckoota helpoksi, matalan kynnyksen tavaksi ottaa tauot osaksi omaa työpäivää. Erityisen innostavaksi Cuckoossa on koettu sen monipuolisuus. Cuckoon vaihtelevien liikkeiden suuresta joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Tauot ovat myös sopivan napakoita, jotta niitä tulee todella tehtyä. Lyyran mielestä yksi Cuckoon parhaita puolia on se, että voi valita eri kropan alueille kohdistuvan tauon tarpeen mukaan. Hän itse saattaa esimerkiksi etsiä apua erityisesti niskan alueen jumeihin ja toisinaan taas alaselän jumeihin. Monipuolisuus saa kiitosta myös Jonna Björklundilta: Innostavaa on ollut Cuckoon helppous sekä iloisen pirteät ja erilaiset vetäjät. Ja erinomaisesti suunnitellut ja monipuoliset liikkeet.”

Taukoliikunnan ja muiden hyvinvointia edistävien aktiviteettien ottaminen rutiiniksi voi viedä aikansa, mutta siinäkin Cuckoo auttaa. ”Ensimmäiset kaksi viikkoa laitoin kalenteriin merkinnät, jotka erikseen tauoista muistuttivat. Sekin oli tehty Cuckoossa helpoksi!” Lyyra kertoo.

Enemmän energiaa ja vähemmän jumeja taukoliikunnan myötä

Hyvinvointisovellus tuli tärkeään hetkeen etätöiden lisäännyttyä keväällä 2020 yllättäen. Monilla työntekijöillä kotikonttorin ergonomia ei yllä läheskään toimiston tasolle. Björklund toteaa Cuckoon olleen aivan nappiratkaisu kevään yllättävään ja pitkäkestoiseen etätyöjaksoon. Etätyöskentelyssä luontaiset siirtymät esimerkiksi palaverihuoneisiin tai kahvikuppia noutamaan jäivät väliin, kun vain istuessa klikkaili itsensä palaverista toiseen. Björklund saattoikin monesti huomata istuneensa tuntikausia samassa huonossa asennossa liikkumatta lainkaan. ”Cuckoo toi tähän iloisen ja piristävän ratkaisun!”, Björklund toteaa.

Hybridityö ja taukoliikunta

Hyvinvointisovellus tuo paljon hyötyjä niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Keskeisimmät hyödyt ovat Lyyran ja Björklundin mukaan olleet jumien vähentyminen ja taukojen virkistävyys. “Cuckoo on ollut hyvä päivien rytmittäjä, kun helposti unohtuu siihen työpisteelle koko päiväksi. Opin tauottamaan työpäiviä ja pääsin pahimmista jumeista eroon. Jaksaminen ja virkeys on parantunut”, Lyyra listaa taukoliikunnan positiivisia vaikutuksia omaan hyvinvointiin.

Voin rehellisesti sanoa, että taukoliikunta pelasti minut lukkiutuneilta hartioilta, joita olisi pian pitänyt lähteä hoitamaan jo järeämmillä keinoilla.

Jonna Björklund, Cuckoo-käyttäjä

Ennen Cuckoon käyttöön ottamista Björklundin hartiat olivat niin jumissa, että hän oli jo harkinnut hakemista apua järeämmillä keinoilla. Onneksi työn tauottaminen Cuckoon inspiroimana auttoi myös Brjörklundia pääsemään eroon jumeista. Björklund on kiitollinen siitä, että Cuckoo auttaa ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

Työn tauottaminen Cuckoon avulla tutkitusti lisää työtehoa, ja sen huomasi myös Björklund: “Työni edellyttää monesti tiukkaa keskittymistä. Tauottaminen itsessään jo lisää energiaani sekä auttaa pitämään ajatukset koossa.”

Kaupanpäälle iloa ja yhteisöllisyyttä

Hyvinvointisovellus Cuckoon käyttö on myös tuonut henkistä läheisyyttä aikana, jolloin joudumme pitämään fyysistä etäisyyttä. Björklundista on esimerkiksi ollut mukava seurata työkavereiden etenemistä Cuckoo-kartalla ja motivoitua siten myös itse pitämään enemmän taukoja. Cuckoon mahdollistama leikkimielinen kisailu työkavereiden välillä on myös osaltaan lisännyt yhteisöllisyyttä etätyökauteen. Erityisen riemastuttavaa Björklundista on ollut se, että etäkouluaikaan myös perheen koululaiset ovat osallistuneet äidin Cuckoo-taukoihin! 

Kisailu työkavereiden välillä toi tiettyä yhteisöllisyyttä etätyökauteen. On ollut mukava seurata myös muiden etenemistä Cuckoo-kartalla ja se osaltaan kannustaa myös itseä tauottamaan.

Jonna Björklund, Cuckoo-käyttäjä

Parantuneen keskittymisen lisäksi hyvinvointisovellus on tuonut työpäiviin muutakin hyvää: ”Kyllähän se Cuckoo tuo iloa ja välillä nauruakin päiviin, kun konttoripäivinä yrittää kapeassa hameessa ja korkokengissä säilyttää näennäisen arvokkuutensa kukkuessaan”, Björklund nauraa.

Ja juuri sen Cuckoo parhaiten tekee: aktivoi työyhteisön hauskalla tavalla liikkumaan! Matalan kynnyksen hyvinvointisovellus sopii jokaiselle ja hauskanpidon ohessa lisätään henkilöstön hyvinvointia sekä ennaltaehkäistään työkykyriskejä ja sairauspoissaoloja.

Lue lisää

Blogi

Webinaari: Johtajaksi kasvaminen

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen keskustelee Suomen menestyneimmän koripallovalmentajan Henrik Dettmannin kanssa johtajuudesta ja miten rooliin voi kasvaa.

Read More »
Blogi

Henkilöstön työkyky – ennakoi ja varaudu

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen sekä LähiTapiolan asiantuntijat Noora Niemi ja Tuomo Mikolanniemi keskustelevat ajankohtaisista työkyvyn ylläpitämisen haasteista ja työkykyä uhkaavista asioista.

Read More »

What can Cuckoo offer your team or company?

Read more and book a FREE demo with one of our superstars.

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.