Cuckoo blog

Taukoliikunta auttaa jaksamaan töissä ja tuo iloa työpäiviin Aditrolla

Yrityksen nimi: Aditro Shared Services Oy
Yrityksen logo: 

Cuckoo-tarina: Kokeilun innoittamina Cuckoo otettiin käyttöön ja lanseerattiin vuoden 2016 alussa koko henkilöstölle.

Aditro tarjoaa henkilöstö-, palkka- ja taloushallinnon ohjelmistoratkaisuja sekä henkilöstö- ja palkkahallinnon ulkoistuspalveluita. Henkilöstön hyvinvointi ja siihen panostaminen on suuri osa koko yrityksen kulttuuria. Osana hyvinvoinnin edistämistä on säännöllinen taukoliikunta, jonka ylläpitämiseksi Aditron työntekijät käyttävät hyvinvointisovellus Cuckoota.

Aditro toimii kaikissa Pohjoismaissa sekä Virossa. Suomessa Aditro työllistää yhteensä noin 430 henkilöä neljällä eri paikkakunnalla. Yrityksen pääasiallisia asiakkaita ovat yritykset sekä julkishallinto.

“Olemme yritys, jossa on aika matala hierarkia. Hyvinvointi on vahva osa kulttuuriamme. Haluamme, että henkilöstömme viihtyy. Kun henkilöstö viihtyy, näkyy se myös asiakasrajapinnassa”, kertoo Aditron henkilöstöpäällikkö ja Suomen sekä Viron HR-vastaava Merja Vehmainen.

Aditron henkilöstöpäällikkö ja Suomen sekä Viron HR-vastaava Merja Vehmainen
Aditron henkilöstöpäällikkö ja Suomen sekä Viron HR-vastaava Merja Vehmainen

"Taukoliikunta toimii, sitä kai ei kukaan kiistä."

Aditrolla hyvinvoinnin aktiivinen seuraaminen ja ylläpitäminen on tärkeää: “Hyvinvointi tulee ilmi esimerkiksi erilaisten aktiviteettien kautta. Meillä on todella hyvä ja toimiva vapaa-ajan toimikunta, joka järjestää erilaista ohjelmaa hyvinvoinnin saralla. Teemme myös paljon kyselyitä henkilöstölle, joilla kartoitamme henkilöstön hyvinvointia ja teemme tarvittavia toimenpiteitä asioiden korjaamiseksi”, Vehmainen toteaa. 

 

”Tämä on mielestäni loistava tuote, joka ihan kaikkien yritysten pitäisi ottaa käyttöön – taukoliikunta toimii, sitä kai ei kukaan kiistä. Cuckoo integroi sen osaksi yrityksen kulttuuria iloisesti.”

Taukoliikunta auttaa palautumaan

Yksi osa työntekijöiden hyvinvoinnin edistämistä on taukoliikunta. Toimisto- ja istumatyötä tekevillä työntekijöillä erityisesti niska-hartiaseudun vaivat ovat usein syy sairauspoissaoloille. Istuminen ei tee kenellekään hyvää pitkällä aikavälillä. Näitä vaivoja voidaan kuitenkin ehkäistä muistamalla liikkua ja venytellä työpäivän aikana. Taukojen pitäminen auttaa myös palautumaan työpäivästä tehokkaammin.

“Meillä oli aikaisemmin taukoliikunta hetkiä, joita tehtiin jokaisella paikkakunnalla ja joita vetivät erilliset ohjaajat. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, etteivät ne oikein toimineet ja että tarvitsimme jotain uutta”,  toteaa Vehmainen.

“Teimme Cuckoon kanssa ensin pilotin. Yksi tiimi testasi sovellusta ja innostui siitä todella paljon. Vuoden 2016 alussa lanseerasimme sen koko henkilöstölle”, Vehmainen muistelee.

Aktivointikampanjat pitävät liikettä yllä

Nyt Cuckoo on käytössä kaikilla Aditron Suomen toimipisteillä. Sovellusta voi käyttää joko mobiilisti tai tietokoneella. Työntekijät voivat pitää taukoliikuntahetkiä haluamallaan syklillä. Sen lisäksi sovellus tarjoaa myös aivojumppaa sekä mindfulness-harjoituksia.

Vehmainen korostaa etenkin sovelluksen helppokäyttöisyyttä: “Olen ollut tyytyväinen siihen, miten helppokäyttöinen Cuckoo on. Se on helppo ottaa käyttöön. Tarvitset vain pelkän linkin, etkä mitään erillisiä kirjautumisia.

Helppokäyttöisyyden lisäksi olen tyytyväinen siihen, että sovelluksessa on aktivointikampanjoita. Kun huomaamme, että Cuckoon käyttö alkaa hiipua, niin voimme järjestää jonkin kampanjan, jossa on houkuttelevat palkinnot. Niin saamme työpäivään heti lisää hauskuutta, Vehmainen avaa.

Cuckoon käyttöönoton jälkeen ovat niska-hartiaseudun vaivojen vuoksi tulleet sairauspoissaolot Vehmaisen mukaan vähentyneet. Hän on huomannut, että työntekijät ovat alkaneet aidosti voida paremmin. Yhteistyö Cuckoon kanssa on sujunut ongelmitta, ja Vehmainen suositteleekin sovellusta niin isoille kuin pienille yrityksille.

“Asiakaspalvelusta on saanut todella hyvää apua. Koko organisaatiossa kaikki ihmiset ovat muutenkin todella avuliaita ja auttavaisia.

Kiitos Veeralle ja Idalle tästä innovaatiosta. Tämä on mielestäni loistava tuote, joka ihan kaikkien yritysten pitäisi ottaa käyttöön”, Vehmainen summaa.

Upeaa tauottamista Aditro!