Cuckoo blogi

Taukoliikunta auttaa jaksamaan töissä ja tuo iloa työpäiviin Aditrolla

Cuckoo-tarina

Henkilöstön hyvinvointi ja siihen panostaminen on keskeinen osa Aditron  yrityskulttuuria. Aikaisemmin taukoliikuntaa vetivät  Aditrolla ulkopuoliset ohjaajat erikseen jokaisella paikkakunnalla. Konsepti ei kuitenkaan tuntunut houkuttelevan työntekijöitä – kaivattiin jotain uutta. Niinpä vuoden 2015 lopussa  Cuckoo-hyvinvointisovellus otettiin yhdelle tiimille kokeiluun. Kokeilun innoittamina Cuckoo lanseerattiin vuoden 2016 alussa koko henkilöstölle. Parissa vuodessa jo puolet henkilöstöstä on ottanut Cuckoon aktiiviseen käyttöön ja töissä jaksaminen on parantunut.

"Olemme yritys, jossa on aika matala hierarkia. Hyvinvointi on vahva osa kulttuuriamme. Haluamme, että henkilöstömme viihtyy. Kun henkilöstö viihtyy, näkyy se myös asiakasrajapinnassa"

- Merja Vehmainen, henkilöstöpäällikkö, Aditro
Töissä jaksaminen: Aditrolla taukoliikunnasta tuli päivien piristysruiske

Aditro tarjoaa henkilöstö-, palkka- ja taloushallinnon ohjelmistoratkaisuja sekä henkilöstö- ja palkkahallinnon ulkoistuspalveluita. Aditro toimii kaikissa Pohjoismaissa sekä Virossa. Suomessa Aditro työllistää yhteensä noin 430 henkilöä neljällä eri paikkakunnalla. Yrityksen pääasiallisia asiakkaita ovat yritykset sekä julkishallinto.

 

 

Aditrolla hurahdettiin Cuckoohon

Aditrolla töissä jaksaminen sekä  hyvinvoinnin aktiivinen seuraaminen ja ylläpitäminen on tärkeää. Aditrolla on esimerkiksi perustettu vapaa-ajan toimikunta, joka järjestää erilaista ohjelmaa hyvinvoinnin saralla – näin hyvinvointia voidaan edistää erilaisten aktiviteettien kautta, mikä on ollut todella hyvä ja toimiva konsepti. Henkilöstöpäällikkö Merja Vehmainen kertoo, että Aditrolla tehdään myös paljon kyselyitä henkilöstölle, joilla kartoitetaan henkilöstön hyvinvointia ja töissä jaksamista. Kyselyiden pohjalta voidaan sitten ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin asioiden korjaamiseksi. 

Aditrolla on tiedostettu myös  taukoliikunnan merkitys hyvinvoinnin edistämisessä jo pitkään. Aikaisemmin taukoliikuntaa järjestettiin jokaisella paikkakunnalla erikseen kutsumalla paikalle ulkopuoliset jumppaohjaajat. Konsepti ei kuitenkaan tuntunut toimivan, vaan kaivattiin jotain uutta. ”Teimme Cuckoon kanssa ensin pilotin. Yksi tiimi testasi sovellusta ja innostui siitä todella paljon. Vuoden 2016 alussa lanseerasimme sen koko henkilöstölle”, Vehmainen muistelee.

Töissä jaksaminen on parantunut Aditrolla taukoliikunnan myötä

Töissä jaksaminen parantunut tauoilla

Istumisen haitat ovat kaikilla tiedossa –  pitkällä aikavälillä se ei tee hyvää kenellekään.  Toimisto- ja istumatyötä tekevillä työntekijöillä erityisesti niska-hartiaseudun vaivat ovat usein syy sairauspoissaoloille. Näitä vaivoja voidaan kuitenkin ehkäistä muistamalla liikkua ja venytellä työpäivän aikana – töissä jaksaminen paranee merkittävästi. Työterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan Cuckoo taukoliikuntasovellusta käyttämällä sairauspoissaolot voivat vähentyä vuodessa jopa kahdella päivällä per henkilö. Taukojen pitäminen auttaa myös palautumaan työpäivästä tehokkaammin.

Myös Vehmainen on huomannut taukoliikunnan hyödyt Aditrolla. Cuckoon käyttöönoton jälkeen ovat niska-hartiaseudun vaivojen vuoksi tulleet sairauspoissaolot Vehmaisen mukaan vähentyneet. Hän on huomannut, että töissä jaksaminen on parantunut ja työntekijät ovat alkaneet aidosti voida paremmin. ”Taukoliikunta toimii, sitä kai ei kukaan kiistä. Cuckoo integroi sen osaksi yrityksen kulttuuria iloisesti.”, Vehmainen toteaa. Perinteisten taukoliikuntahetkien lisäksi Cuckoo tarjoaa myös aivojumppaa sekä mindfulness-harjoituksia, mitkä tuovat taukoihin monipuolisuutta.

"Meillä tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleensä olleet se ykkössairaustyyppi, mutta ne ovat vähentyneet, eli ihmiset oikeasti voivat paremmin, kun he ovat alkaneet käyttää Cuckoota."

Merja Vehmainen, henkilöstöpäällikkö, Aditro

Aktivointikampanjat pitävät liikettä yllä

Nyt Cuckoo on käytössä kaikilla Aditron Suomen toimipisteillä ja Cuckoota käytetään aktiivisesti. Työntekijät voivat pitää taukoliikuntahetkiä haluamallaan syklillä. Välillä taukoja pidetään omassa rauhassa, mutta osa henkilöstöstä on myös ajastanut kalenterimerkinnät tauoista samaan aikaan, jotta taukoja voidaan pitää yhdessä. Hassuttelu yhdessä videoiden parissa tuo kaivattua iloa työpäiviin. Lisäksi hauskuutta tuovat Cuckoossa järjestettävät kilpailut ja kampanjat. ”Kun huomaamme, että Cuckoon käyttö alkaa hiipua, niin voimme järjestää jonkin kampanjan, jossa on houkuttelevat palkinnot. Niin saamme työpäivään heti lisää hauskuutta”, Vehmainen avaa.

Cuckoo auttaa taklaamaan istumisen haitat

Vehmaiselta saa kiitosta myös sovelluksen helppokäyttöisyys. ”Olen ollut tyytyväinen siihen, miten helppokäyttöinen Cuckoo on. Se on myös helppo ottaa käyttöön. Tarvitset vain pelkän linkin, etkä mitään erillisiä kirjautumisia.”

Yhteistyö Cuckoon kanssa on sujunut ongelmitta, ja Vehmainen suositteleekin sovellusta niin isoille kuin pienille yrityksille.

 

”Tämä on mielestäni loistava tuote, joka ihan kaikkien yritysten pitäisi ottaa käyttöön"

Merja Vehmainen, henkilöstöpäällikkö, Aditro

”Asiakaspalvelusta on saanut todella hyvää apua. Koko organisaatiossa kaikki ihmiset ovat muutenkin todella avuliaita ja auttavaisia. Kiitos Veeralle ja Idalle tästä innovaatiosta. Tämä on mielestäni loistava tuote, joka ihan kaikkien yritysten pitäisi ottaa käyttöön”, Vehmainen summaa. 

Lue lisää

Henri Tuomilehto istuen
Blogi

Webinaari: Miten nukkua paremmin?

”Miten nukkua paremmin?” -webinaarissa dosentti ja unilääkäri Henri Tuomilehto ja Cuckoon CMO, sarjayrittäjä Tomi Kaukinen keskustelevat unesta, hyvistä nukkumiskäytännöistä, palautumisesta ja hyvän yöunen monista terveysvaikutuksista. Tässä webinaarissa kukaan ei nukahda 🙂

Read More »

What can Cuckoo offer your team or company?

Read more and book a FREE demo with one of our superstars.

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.