Cuckoo blog

KONE GSS voittajajoukkue: Mikrotauot parantavat työtehoa

Yrityksen nimi: Kone Oyj
Yrityksen logo: Kone (yritys) – Wikipedia

Cuckoo-tarina: KONE Global Spares Supplylle (GSS) lanseerattiin Cuckoo elokuussa 2019, jolloin mikrotauot innostivat monia liikkumaan. 

KONEen missio on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää. Ymmärrämme, miten rakennuksissa ja niiden välillä liikutaan, ja teemme liikkumisesta turvallista, mukavaa ja sujuvaa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 9,1 miljardia euroa, asiakasmäärämme yli 450 000 ja vuoden lopussa henkilöstömäärämme oli yli 57 000.

KONE Global Spares Supplylle (GSS) lanseerattiin Cuckoo elokuussa 2019. Tämän jälkeen Cuckoon käyttö aloitettiin aktiivisuuskilpailun merkeissä. Kilpailussa muodostettiin joukkueet ja kilpailtiin leikkimielisesti kollegoita vastaan. Kyselimme kilpailun voittaneelta GSS Winning teamiltä fiiliksiä kisan jälkeen. 

”Se että Cuckoo tuli meille paikan päälle ja pidettiin tällainen kick-off, niin se motivoi tosi paljon. Lanseerauksessa kerrottu tutkimustieto auttoi motivoitumaan – mikrotauoilla on oikeasti merkitystä työtehoon. Lanseeraus toi lisäarvoa, ja kiva oli nähdä Cuckoon ihmiset.”

Kysyimme heiltä mikä oli voittamisen salaisuus, ja heillä todettiin, että oikea asenne ja toisten tsemppaaminen. ”Nimettiin itsemme ”voittajatiimiksi” jo alusta alkaen. Meillä oli WhatsApp ryhmä, jossa motivoimme toisiamme myös viikonloppuisin.” He kertovatkin, että kisan aikana se, että oli kipeänä ei estänyt Cuckoon käyttöä. Silloin hyödynnettiin Mindfulness-taukoja ja kerättiin myös kookokset talteen.
Vaikka kisa onkin jo ohi, he uskovat jatkavansa Cuckoon käyttöä aktiivisesti, vaikkakaan enää ei ole pakko saada 100 pistettä täyteen ihan joka päivä. Heillä huomattiin myös, että vireys nousi. Heidän mielestään on hyvä, että Cuckoo tarjoaa eri kategorioita, koska esim. kun on hartiat jumissa, niin on helppo valita jumppa hartiakategoriasta.

Matalampi kynnys tauoille

Cuckoo loi myös avoimempaa ilmapiiriä taukojen suhteen, ja nyt tauottamiseen on matalampi kynnys, eikä kukaan ihmettele, jos joku jumppailee työn lomassa. Kisan jälkeen osa tiimeistä on myös jatkanut yhteistaukoja, ja välillä myös palavereissa tehdään nykyään yhteistaukoja. Kaiken kaikkiaan KONE GSS:llä koetaan, että kisa toi piristystä toimistoon ja lisäsi kommunikaatiota ja yhteishenkeä eri tiimien välillä. ”Kisa oli hauskaa vaihtelua arkeen. Cuckoon videot on hauskoja ja niissä on hyviä ihmisläheisiä liikkeitä. Ne ovat myös sopivan pituisia.” Kiitos KONE GSS-tiimin, KONE oli myös liigapörssin kärkisijoilla koko kilpailun ajan.

Cuckoon aktiivisuuskilpailut on todettu tehokkaaksi tavaksi tutustuttaa työntekijät Cuckoon ja tauottelun hyötyihin. Kisa toimii myös hyvänä tapana aktivoida työntekijöitä entisestään, vaikka taukoliikunta olisikin jo osana työpäiviä.

Vau mitä aktiivisuutta Kone!

Aloita ilmainen kokeilu täältä.