Cuckoo blogi

Taukoliikunta: 4 faktaa Cuckoon hyödyistä

1. Miten taukoliikunta auttaa taloudellisesti?

Voiko taukoliikunta oikeasti tuoda taloudellista hyötyä yritykselle? Työterveyslaitoksen (2018) tekemän tutkimuksen mukaan, kyllä voi! Tutkimuksessa selvisi, että säännöllinen taukoliikunta vähensi sairauspoissaoloja kolmen kuukauden intervention aikana 0,5 päivää/henkilö. Vuoden aikana sairauspoissaoloja voitaisiin siis leikata keskimäärin kahdella päivällä henkilöä kohden. Sairauspoissaolopäivän hinta on keskimäärin noin 500€/pv, joten sadan henkilön organisaatiossa säästö tarkoittaisi noin 100 000 euroa vuositasolla. 

Myös työn tuottavuudessa huomattiin nousu taukoliikunta intervention seurauksena. Tutkimuksen mukaan tuottavuutta pystyttiin nostamaan taukoliikunnalla 1,5€/h, mikä tarkoittaa vuositasolla yli 2600 euroa henkilöä kohden. Sadan henkilön organisaatiossa kohonneen tuottavuuden aikaan saama taloudellinen hyöty nousee useisiin satoihin tuhansiin euroihin. 

2. Taukoliikunnan fyysiset hyödyt

Ihmisrunko kestää istumista noin kahdeksan tuntia päivässä, mutta se ei saisi olla yhtäjaksoista: asentoa pitäisi vaihtaa usein ja seisomaan nousta vähintään puolen tunnin välein. Jos istuminen on jatkuvaa ja päivittäistä, kolotukset lisääntyvät, energiataso madaltuu ja ryhti alkaa muistuttaa kaneliässää. Selkävaivat ovatkin yleisin syy siihen, että työikäinen suomalainen jää sairauseläkkeelle.

Taukotreenisovellus tähtää passiivisen työskentelyn vähentämiseen mikroliikuntatauoilla. Jo kuuden minuutin päivittäinen jumppa, kolmessa kahden minuutin osassa tehtynä, auttaa työntekijöitä keskittymään paremmin ja suoriutumaan töistään nopeammin. Ajankäytöstä tulee tuottavampaa ja tehokkaampaa, ja samalla paranevat henkilöstön hyvinvointi ja työmotivaatio.

Käyttäjät kertovat myös päänsärkyjen ja niska-hartiaseudun oireiden vähentyneen sekä työmotivaation kasvaneen. Jumppia tehdään monissa työpaikoissa yhdessä, jolloin lyhyt työstä irtaantuminen on myös sosiaalinen tapahtuma.

3. Taukoliikunta tekee hyvää psyykkelle

Tauoista on eniten hyötyä, mikäli ne tehdään säännöllisesti. Veri kiertää, ajatus juoksee ja koko kroppa pysyy aktiivisena koko päivän. Cuckoon teettämän kyselyn mukaan 80 prosenttia taukoliikuntasovelluksen käyttäjistä kokee olevansa virkeämpiä aloitettuaan säännölliset taukojumpat.

Cuckoo on kuitenkin paljon muutakin kuin yksin ahertamista. Kuten esimerkiksi me Cuckoolaise

”Jos ajatus ei oikein kulje, on syytä pitää Cuckoo-tauko. Se auttaa!” käyttäjäpalautteessa kerrotaan.

Miten Cuckoo auttaisi sinua ja kollegoitasi työpäivien aktivoinnissa?

Cuckoon tiimi auttaa mielellään pohtimaan teille sopivaa pakettia ja aktivointia!

Jätä yhteystietosi alle niin saat lisätietoja Cuckoosta

Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että Cuckoo on yhteydessä sinuun ja voi käyttää yhteiystietoja markkinointitarkoituksiin.

Ei sitoumusta. Tietosi on meillä turvassa.