Cuckoo blogi

Enstolaiset on koukussa Cuckoohon

Asiakkaan tarve

Teemme monissa maissa edelleen töitä etänä pandemian takia. Etsimme palvelua, jolla pystyisimme tukemaan sekä etätöissä että toimistoilla olevaa henkilöstöämme. Työyhteisö kaipasi lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Halusimme tuoda hyvinvoinnin hauskalla tavalla keskiöön yhdistäen tauot ja yhteisöllisyyden.

“Verkostomme suositteli Cuckoota, jota päädyimme sitten kokeilemaan. Se koukutti testaajamme heti!”

- Elina Koski, Human Resource Manager, Ensto

Ensto

Ensto suunnittelee ja tarjoaa luotettavia ja älykkäitä sähköistysratkaisuja ja asiantuntemusta sähkönjakeluverkkoihin. Vuonna 1958 perustettu kasvuhakuinen ja kansainvälinen perheyritys työllistää 850 ammattilaista Euroopassa ja Aasiassa. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 250 miljoonaa euroa. Uskomme parempaan elämään sähköllä ja kestävämpään huomiseen.

Mitä ongelmia kohtasimme ja miten ne ratkaistiin?

Ennakkoluuloisuus taukojumppaa kohtaan ja skeptisyys Cuckoon mahdollisuuksiin. Miten Cuckoo muka motivoisi tauottamaan kiireisiä etätyöpäiviä? Miten työyhteisö suhtautuisi uuteen sovellukseen?

 

Enstolla päätettiin ottaa Cuckoo testikäyttöön isommalla joukolla globaalisti. Ennakkoluuloja lähdettiin murtamaan aloittamalla pian Cuckoon käyttöönoton jälkeen aktiivisuuskisa. Kisailu eri funktioiden kesken sai skeptisimmätkin innostumaan Cuckoon käytöstä tosissaan ja pian tiimejä alettiin luomaan jo oma-aloitteisesti.

Lopputulos

Cuckoo on nyt ollut Enstolla käytössä noin puoli vuotta ja siitä on käytännössä jo tullut osa Enston työkulttuuria. Enston työyhteisö kasvattaa uudet työntekijät Cuckooiluun jo perehdytyksestä lähtien. Cuckoo-tauot on otettu osaksi tiimipalavereita ja muita globaalejakin tapaamisia. Toimistolla voi havahtua työkaverin noustessa ylös liikehtimään Cuckoon mukana ja virtuaalikahveilla saadaan toisinaan lämminhenkisiä kisoja käyntiin kun puidaan yhdessä läpi tuloksia Cuckoon pelilaudalla.

“Meille ihmiset ovat pääosassa strategiassamme ja heidän hyvinvointinsa on meille tärkeää. Erityisesti kun monissa maissa vielä tehdään töitä etänä pandemian takia, koimme Cuckoon toimivaksi työkaluksi etätyön tukemiseen.”

- Elina Koski, Human Resource Manager
Enston työyhteisö kaipasi lisää yhteisöllisyyttä
Työyhteisö kaipasi lisää yhteisöllisyyttä

Työyhteisö yhdessä etänä

Miten tukea henkilöstön hyvinvointia, kun työntekijöitä on ympäri maailmaa ja töitä tehdään osittain kotona ja osittain toimistolta? Kuinka lisätä työyhteisössä tunnetta yhteisöllisyydestä tässä tilanteessa? Nämä kysymykset saivat Enston Human Resource Manager Elina Kosken kääntymään verkostonsa puoleen ja kysymään vinkkejä ja suosituksia. Tällöin Cuckoo astui kuvaan. Enstolla päädyttiin aloittamaan Cuckoon kokeilu samantien isommalla joukolla globaalisti, jotta palvelusta saataisiin laajalti palautetta omilta työntekijöiltä. 

Pirteä sovellus koukutti heti

Susan Rass Enston Viron toimistolta huomasi intranetissä ilmoituksen hauskalta vaikuttavasta hyvinvointisovelluksesta ja hän lähtikin uteliaisuuttaan mukaan testaamaan. Cuckoon pirteä visuaalinen ilme ja pelillisyys koukutti testaajat heti! Innostuneen vastaanoton jälkeen oli helppo päätös ottaa koko työyhteisö mukaan Cuckooilemaan. Tämän kokemuksen perusteella Elina suosittelee kokeilemaan uusia palveluja rohkeasti ja ottamaan työntekijät myös mukaan suunnitteluun. “Vaikka jotkut ideat saattavat kuulostaa oudoiltakin, rohkeasti yhdessä kokeilemalla voi löytyä todellisia helmiä!”, Elina toteaa.

Pelillisyys vei skeptisimmätkin mennessään

Käyttöönoton onnistuminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Vaikka käyttöönottoprosessi oli tehty helpoksi ja vaivattomaksi Cuckoolta saatujen valmiiden viestintämateriaalien avulla, palveluun yhdistyi työntekijöiden mielissä skeptisyyttä ja ennakkoluuloisuutta taukojumppaa kohtaan. Miten muka muutaman minuutin mittaiset lyhyet tauot voisivat merkittävästi nostaa energiatasoja ja miten Cuckoo voisi ylipäänsä motivoida pitämään taukoja?

Cuckoo auttaa taklaamaan istumisen haitat

Elina Kosken mukaan Cuckoon pelillinen luonne oli avain korkeisiin aktiivisuuslukuihin ja innokkaaseen vastaanottoon. Pian aloituksen jälkeen startannut Cuckoon aktiivisuuskisa  sai skeptisimpienkin työntekijöiden sisäisen kilpailijan heräämään ja innostumaan Cuckoon käytöstä tosissaan. Tärkeää oli valita kisaan reilulta tuntuva kilpailumuoto. Kisan tavoitteena ei siis ollut tehdä enemmän taukoja kuin kukaan muu, vaan kisassa kannustettiin pitämään yllä tasaista aktiivisuutta. Pian koko työyhteisö oli intoutunut kisailemaan eri funktioiden ja maiden kesken ja työntekijät loivat omatoimisesti uusia joukkueita.  

Kisailusta on innostunut myös Ashutosh Sahu, joka edustaa Enston Intian toimistoa. Cuckoon kartalla hän voi seurata, missä muiden maiden työntekijät etenevät. Toisinaan he lähettelevät puolin ja toisin myös haasteita muutaman päivän skaboihin. Ashutoshille Cuckoo on ennen kaikkea alusta, joka kannustaa pitämään itsestään huolta päivittäin – töissä ja kotona. Hän kannustaakin kaikkia Cuckoo-käyttäjiä aktiivisuuteen Cuckoossa  pysyäkseen terveenä. Lue lisää Cuckoon tutkituista hyödyistä täältä.

"Cuckoo on alusta, joka kannustaa pitämään huolta itsestämme päivittäin riippumatta siitä olemmeko töissä vai kotona."

- Ashutosh Sahu, Cuckoo-käyttäjä

Cuckoo tiukasti mukana työyhteisön arjessa

Cuckoo on ollut Enstolla käytössä nyt noin puoli vuotta ja Cuckoosta on käytännössä jo tullut osa Enston työkulttuuria. Enston työyhteisö kasvattaa uudet työntekijät Cuckooiluun jo perehdytyksestä lähtien. Cuckoo-tauot on otettu osaksi tiimipalavereita ja muita globaalejakin tapaamisia. Ei myöskään ole lainkaan tavatonta havahtua toimistolla siihen, että työkaveri vieressä nousee ylös liikehtimään Cuckoon mukana tai että virtuaalikahveilla puidaan lämminhenkisesti Cuckoon kisojen tuloksia. 

“Cuckoo on koettu hauskaksi tavaksi tauottaa päiviä ja erityisen hyödylliseksi etäpäivinä. Myös yhteisöllisyys viehätti ja se, että taukoja voi ottaa osaksi tiimipalavereita tai muita tapaamisia. Se rikkoo jäätä tilanteessa kuin tilanteessa."

- Elina Koski, Human Resource Manager
Työyhteisö innostui Cuckoon pelillisistä ominaisuuksista

Sellaista ongelmaa ei olekaan, mihin ei Cuckoo auttaisi

Elinan korviin on työntekijöiltäkin on kantautunut erittäin positiivisia kommentteja Cuckoosta. Mitä sanovat Susan ja Ashutosh? Kyllä vain, molemmat nyökkäilevät myönteisesti. Susan on innostunut pitämään taukoja säännöllisesti ja huomannut taukojen parantavan yleistä hyvinvointia ja mielialaa. Erityisen tehokkaita tauot ovat silloin, kun työn alla on monimutkainen ongelmatilanne, joka ei etene, jolloin Susan suositteleekin pitämään 2 taukoa putkeen. Ashutosh on myös huomannut Cuckoo-taukojen auttavan rentoutumaan ja vähentämään stressiä. Cuckoon käyttöönoton jälkeen olo on ollut energisempi työpäivien aikana mutta myös vapaa-ajalla. 

“Kun kipuilet jonkun tehtävän kanssa ja tuntuu, että olet ihan hukassa, nosta peppu penkistä ja tee 1-2 Cuckoo-taukoa tai venyttele vähän ja voit huomata, ettei tehtävä tunnukaan niin vaikealta enää” -

- Susan Rass, Cuckoo-käyttäjä

Miten innostaa työyhteisö aktiiviseksi?

Lopuksi vielä kysymys Elinalle, miten pidätte yllä työntekijöiden aktiivisuutta? “Kuten muutkin asiat, Cuckookin vaatii muistuttelua ja aktivointia. Olemme lisänneet Cuckoon osaksi online –perehdytystämme ja lisäksi olemme hyödyntämässä tulevia MM-kisoja järjestämällä myös yrityksen sisäisen kilpailun Cuckoon parissa. Tähän Cuckoo tarjoaa hyvän konseptin ja jälleen kerran paljon viestintämateriaalia. “ – Elina

Lue lisää

Blogi

Webinaari: Johtajaksi kasvaminen

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen keskustelee Suomen menestyneimmän koripallovalmentajan Henrik Dettmannin kanssa johtajuudesta ja miten rooliin voi kasvaa.

Read More »
Blogi

Henkilöstön työkyky – ennakoi ja varaudu

Tässä webinaarissa Cuckoon CMO Tomi Kaukinen sekä LähiTapiolan asiantuntijat Noora Niemi ja Tuomo Mikolanniemi keskustelevat ajankohtaisista työkyvyn ylläpitämisen haasteista ja työkykyä uhkaavista asioista.

Read More »

What can Cuckoo offer your team or company?

Read more and book a FREE demo with one of our superstars.