Cuckoo blogi

Yhteisöllisyys hybridityössä: Konstniekan vinkit sen edistämiseen

Cuckoo-tarina

Konstniekka aloitti käyttämään Cuckoota elokuussa 2021 ja se ylitti heti odotukset. Jo muutamassa kuukaudessa sairauslomapäivät vähenivät ja vaikutus työyhteisöön oli positiivinen.

"Cuskoo otettiin ehkä jopa yllättävän hyvin vastaan. Myös "jääräpäisimmät" (allekirjoittaneen asenteellinen oletus) lähtivät tekemään säännöllistä taukojumppaa,"

Anssi Sairanen, Business Development, Konstniekka

Olemme tulosohjautuva b-to-b myyntitoimisto. Teemme Enemmän Parempia Asiakkaita. Olemme siksi, että uskomme, että sinun myyjiesi paikka on asiakkailla eikä toimistossa pölyttymässä.

Miten Konstniekka on ylläpitänyt yhteisöllisyyttä työpaikalla hybridityön aikana?

Yhteisöllisyyden ylläpitäminen hybridityön aikana voi tuottaa haasteita etenkin yrityksille, jotka ovat uuden työskentelytavan edessä. Yhteisöllisyys hybridityössä voi olla vaikea asia edistää, varsinkin kun tilanne on uusi. Kotitoimistolta käsin työyhteisö voi välillä tuntua kaukaiselta ja olo irralliselta ilman säännöllistä kanssakäymistä työkavereiden kanssa. Monille parasta työssä ovat juuri työkaverit, jotka kannustavat, motivoivat ja antavat vertaistukea niin arkeen kuin työhönkin liittyvissä asioissa. Kun kahvihuonekeskustelut ja kokousta edeltävät rupatteluhetket jäävät vähemmälle, pitää keksiä uusia tapoja ylläpitää yhteyttä muihin, jotta työyhteisön yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet jatkuvat kuin ennenkin.

 

Kuvassa Konstniekan Business Development Representative Anssi Sairanen ja aktiivinen Cuckoon käyttäjä Janne Hirvonen

Yhteisöllisyys hybridityössä on tärkeä voimavara

Konstniekan Business Development Representative Anssi Sairanen jakaa heidän tapojaan ylläpitää yhteisöllisyyttä työpaikalla, sekä aktiivinen Cuckoo-käyttäjä Janne Hirvonen kertoo kokemuksestaan työhyvinvointisovelluksen parissa.

Yhteisöllisyys hybridityössä on tärkeä voimavara. Sitä on ylläpidetty Konstniekalla monin eri tavoin: ”Meillä on ollut tapana järjestää säännöllisesti liikunnallista työkykyä ylläpitävää toimintaa, kuten melontaa ja seinäkiipeilyä,” kertoo Anssi Sairanen. Cuckoon käyttö aloitettiin Konstniekalla elokuun alussa 2021. Heillä työskennellään sekä kokonaan toimistolla, että hybridinä, ja vastaanotto on ollut positiivista: ”Cuskoo otettiin ehkä jopa yllättävän hyvin vastaan. Myös ”jääräpäisimmät” (allekirjoittaneen asenteellinen oletus) lähtivät tekemään säännöllistä taukojumppaa,” Sairanen kertoo. ”Yhdessä tekemisessä on voimaa etenkin näin korona-ajan jälkeen. Cuckoo on tässä hyvä lisä etenkin, kun osa porukasta tekee hybridityötä,” Sairanen jatkaa.

“Yhdessä tekemisessä on voimaa etenkin näin korona-ajan jälkeen. Cuckoo on tässä hyvä lisä etenkin kun osa porukasta tekee hybridityötä. “ 

 

 

 

"Pelillisyys tekee tauottamisesta mielenkiintoisempaa ja tsemppaavampaa"

Konstniekan työntekijä Janne Hirvonen jakaa työhyvinvointi vinkkinä etätyöläisille työn tauottamisen sekä kropan ja pääkopan herättelyn työpäivän aikana. Hirvonen toteaa Cuckoon tuovan kropan herättelyn lisäksi hyvän lisän palaverien ulkopuoliseen kanssakäymiseen sekä lisäävän yhteisöllisyyttä etenkin pelillisyyden mahdollistaman kisailun kautta. Myös pelillisyyden muut hyödyt tulevat esiin: “Pelillisyys tekee tauottamisesta mielenkiintoisempaa ja tsemppaavampaa”, toteaa Hirvonen.

 

Säännöllisyys ja yhdessä tekeminen avaintekijöinä aktiivisuuden lisäämisessä

Uusien tapojen omaksumisessa menee luonnollisesti hetki, mutta säännöllinen tauottaminen ja etenkin yhdessä tekeminen auttavat hyvien rutiinien muodostamisessa. “Nyt ihmiset ovat jo oppineet tauottamaan työntekoaan paremmin ja käyttäjien kommentit ovat olleet rohkaisevia. Toimitusjohtajamme Olli Ikonen kommentoi, että jo nyt voidaan todeta sairaslomapäivien vähenneen ja että Cuckoolla on ollut positiivinen vaikutus työyhteisöön.”, Anssi Sairanen jatkaa.

Toimitusjohtajamme Olli Ikonen kommentoi että jo nyt voidaan todeta sairaslomapäivien vähenneen ja että Cuckoolla on ollut positiivinen vaikutus työyhteisöön.”

Uuden hyvinvointisovelluksem käyttöönottoon Sairanen jakaa yksinkertaisen vinkin: “Ennakkoluuloton kokeilu. Ihmiset kyllä mieltävät tämän edistävän paitsi työkykyä myös henkilökohtaista jaksamista laajemminkin. Kiitoksia Cuckoo! “

Lue lisää

Henri Tuomilehto istuen
Blogi

Webinaari: Miten nukkua paremmin?

”Miten nukkua paremmin?” -webinaarissa dosentti ja unilääkäri Henri Tuomilehto ja Cuckoon CMO, sarjayrittäjä Tomi Kaukinen keskustelevat unesta, hyvistä nukkumiskäytännöistä, palautumisesta ja hyvän yöunen monista terveysvaikutuksista. Tässä webinaarissa kukaan ei nukahda 🙂

Read More »

What can Cuckoo offer your team or company?

Read more and book a FREE demo with one of our superstars.