Cuckoo blog

Hyvinvointisovellus tuo virkeyttä Alkon henkilöstön työpäiviin

Yrityksen nimi: Alko Oy
Yrityksen logo: Alko – Wikipedia
Cuckoo-tarina: Hyvinvointisovellus tuli tärkeään hetkeen etätöiden lisäännyttyä keväällä 2020. Käyttö on jatkunut aktiivisena siitä lähtien, myös hybridinä.

Alkon tavoitteena on tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua ja olla palvelusektorin halutuin työpaikka. Hyvinvoiva ja työkykyinen henkilöstö on avainasemassa maailmanluokan asiakaspalvelun tuottamisessa. Sen vuoksi Alkolla halutaan panostaa sekä henkilöstön hyvinvointiin että myös ennaltaehkäistä ja ratkoa aktiivisesti työkykyriskejä. Siksi Alkolla otettiin käyttöön Cuckoo, matalan kynnyksen hyvinvointisovellus, joka aktivoi toimistotyöläisten työpäiviä.

Henkilöstön hyvinvointi ja viihtyminen työssään on Alkolla ensiarvoisen tärkeää. Hyvinvointisovellus otettiin yhtiössä upeasti vastaan ja Alko onkin komeillut Cuckoon Liigapörssin kärkisijoilla useita kertoja. Me kysyimme suoraan Alkon työntekijöiltä kokemuksia siitä, miten hyvinvointisovelluksen käyttöönotto on sujunut ja vaikuttanut työhyvinvointiin.

Matalan kynnyksen hyvinvointisovellus innostaa monipuolisuudellaan

Alkon työntekijöiden mielestä Cuckoon käyttöönotto oli helppoa. “Cuckoo on helppo ja matalan kynnyksen tapa tauottaa omaa työpäivää. Liikkeet ovat vaihtelevia, ja niihin pääsevät kaikki mukaan”, toteaa Marika Lyyra. Taukoliikunnan ja muiden hyvinvointia edistävien aktiviteettien ottaminen rutiiniksi voi viedä aikansa, mutta siinäkin Cuckoo auttaa. “Se, että ymmärtää itse ottaa sen muutaman minuutin silloin tällöin taukoliikunnan tekemiseen oli vaikeinta oppia. Niinpä ensimmäiset kaksi viikkoa laitoin kalenteriin merkinnät, jotka erikseen tauoista muistuttivat. Sekin oli tehty Cuckoossa helpoksi!” Lyyra jatkaa.

Erityisen innostavaksi Cuckoossa on koettu sen monipuolisuus. “Tauot ovat sopivan napakoita, ja liikkeet erilaisia. On hyvä, että taukoja voi hakea eri kropan alueille, milloin niskan alueen jumeihin ja toisinaan alaselän jumeihin”, Lyyra avaa. 

 

Monipuolisuus saa kiitosta myös Jonna Björklundilta: Innostavaa on ollut Cuckoon helppous sekä iloisen pirteät ja erilaiset vetäjät. Ja erinomaisesti suunnitellut ja monipuoliset liikkeet.”

Hyvinvointisovellus Cuckoon käyttö on myös tuonut henkistä läheisyyttä aikana, jolloin joudumme pitämään fyysistä etäisyyttä. “Kisailu työkavereiden välillä toi tiettyä yhteisöllisyyttä etätyökauteen. On ollut mukava seurata myös muiden etenemistä Cuckoo-kartalla ja se osaltaan kannustaa myös itseä tauottamaan”, Björklund toteaa, “Myös perheen koululaiset osallistuivat etäkouluaikaan äidin Cuckoo-taukoihin, mikä oli varsin riemastuttavaa.”

Enemmän energiaa ja vähemmän jumeja taukoliikunnan myötä

Hyvinvointisovellus tuli tärkeään hetkeen etätöiden lisäännyttyä. “Cuckoo oli aivan nappiratkaisu kevään yllättävään ja pitkäkestoiseen etätyöjaksoon. Monen, minut mukaan lukien, kotikonttori ei ole suunniteltu ergonomia edellä,” toteaa Björklund, “Samoin etätyöskentelyssä luontaiset siirtymät esimerkiksi palaverihuoneisiin tai kahvikuppia noutamaan jäivät väliin, kun vain istuessa klikkaili itsensä palaverista toiseen. Monesti huomasi istuneensa tuntikausia samassa huonossa asennossa liikkumatta lainkaan. Cuckoo toi tähän iloisen ja piristävän ratkaisun!”

Hyvinvointisovellus tuo paljon hyötyjä niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Keskeisimmät hyödyt ovat olleet jumien vähentyminen ja taukojen virkistävyys. “Tämä on ollut hyvä päivien rytmittäjä, kun helposti unohtuu siihen työpisteelle koko päiväksi. Opin tauottamaan työpäiviä ja pääsin pahimmista jumeista eroon. Jaksaminen ja virkeys on parantunut”, Lyyra listaa taukoliikunnan positiivisia vaikutuksia omaan hyvinvointiin.

 

Työnt tauottaminen auttoi myös Brjörklundia pääsemään eroon jumeista: “Voin rehellisesti sanoa, että taukoliikunta pelasti minut lukkiutuneilta hartioilta, joita olisi pian pitänyt lähteä hoitamaan jo järeämmillä keinoilla.” Työn tauottaminen Cuckoon avulla tutkitusti lisää työtehoa, ja sen huomasi myös Björklund: “Työni edellyttää monesti tiukkaa keskittymistä. Tauottaminen itsessään jo lisää energiaani sekä auttaa pitämään ajatukset koossa.”

 

Parantuneen keskittymisen lisäksi hyvinvointisovellus on tuonut työpäiviin muutakin hyvää: “Ennen kaikkea se on ennaltaehkäissyt tuki- ja liikuntaelinvaivoja, joista olisin varmasti kärsinyt ilman Cuckoota. Lisäksi se tuo iloa ja välillä nauruakin päiviin, kun konttoripäivinä yrittää kapeassa hameessa ja korkokengissä säilyttää näennäisen arvokkuutensa kukkuessaan”, Björklund nauraa.

 

Ja juuri sen Cuckoo parhaiten tekee: aktivoi työyhteisön hauskalla tavalla liikkumaan! Matalan kynnyksen hyvinvointisovellus sopii jokaiselle ja hauskanpidon ohessa lisätään henkilöstön hyvinvointia sekä ennaltaehkäistään työkykyriskejä ja sairauspoissaoloja.

Aloita ilmainen kokeilu täältä.

Upeaa työtä Alko!

What can Cuckoo offer your team or company?

Read more and book a FREE demo with one of our superstars.