Cuckoo blog

Työn tauottaminen on tärkeää Ilmarisen henkilöstölle

Yrityksen nimi: Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
Yrityksen logo: 

Cuckoo-tarina: Cuckoon käyttö Ilmarisessa aloitettiin 2018, jotta kaikilla työntekijöillä olisi mahdollisuus ohjattuun taukoliikuntaan työskentelypaikasta ja -ajasta riippumatta. .

Ilmarisella henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, siksi he tarjoavat fyysisesti passiivista työtä tekevälle henkilöstölleen mahdollisuuden istumisen aktiiviseen tauottamiseen. Työn tauottaminen onkin tärkeä voimavara Ilmarisen henkilöstölle työpäivien aikana. Työntekijöiden apuna on myös liikuttaja, kenen työkuvaan kuuluu muun muassa henkilöstön innostaminen omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja tukeminen liikunnan lisäämisessä osaksi arkea.

Elsi Luomi, Ilmarisen liikuttaja, kertoi valinneensa Cuckoon henkilöstön käyttöön, koska sen pelillisyys ja monipuolisuus viehättivät.

”Videot on sopivan lyhyitä ja sieltä löytää jokainen omat lempparinsa. Mobiiliversio on myös todella kätevä, moni kun tekee liikkuvaa työtä, eikä aina ole työaseman ääressä. Mindfullnessit toimivat esimerkiksi matkalla paikasta toiseen.” -Elsi

Työn tauottaminen edistää hyvinvointia ja tuo energiaa päiviin

Elsin mukaan Cuckoo säästää etenkin hänen aikaa koska ennen hän parhaimmillaan piti taukoliikuntaa yhdeksässä paikassa päivän aikana. Tähän saattoi helposti hurahtaa muutama tunti. Lisäksi hänen mielestään Cuckoo tarjoaa matalan kynnyksen tukea työhyvinvoinnin lisäämiseen. Cuckoo on samalla sopivan helppo, mutta yllättävän koukuttava. Heillä Cuckoon kisat tuovat myös mukavaa vaihtelua arkeen ja lisäävät tauottamista etenkin kilpailuhenkisten kesken. Cuckoo-pöhinä onkin aina kovimmillaan kilpailuiden aikana.

”Pidin ennen meidän energiabaareissa taukoliikuntaa ja nyt työntekijät voivat itse liikkua Cuckoon avulla missä ja milloin vain!” – Elsi

Yhdessä tekeminen kannustaa tauoille

Ilmarisen toimistolla näkee, että Cuckoilua tehdään sekä yksin että työkavereiden kanssa. ”Osa tiimeistä on saanut hyvän pöhinän Cuckoon ympärille ja tekevät taukoja yhdessä. Yleensä jos porukasta löytyy yksi innostunut, niin innostus tarttuu helpommin myös lähellä oleviin työkavereihin.” Elsi toivookin, että Cuckoo olisi jossain vaiheessa myös osana heidän kokouskulttuuriansa. ”Yhdessä tekemisessä on parasta se, että riittää kun joku muistaa ja nappaa muut mukaan niin tulee tehtyä useammin kuin yksin.” -Elsi

Tauottamisesta ja liikkumisesta viestitään aktiivisesti Ilmarisen intrassa, Teamsissa ja energiabaarien näytöillä. Cuckoo löytyy näppärästi intran etusivun bannerista, jotta kaikki löytävät ja muistavat sen käytön. Heille onkin muodostunut jo ryhmä Cuckoon aktiivikäyttäjiä.

Joka kerta kun tekee liikkeitä, huomaa sen vaikutuksen olotilaan

Ilmarisen työntekijä Jessica kertoo, että aloitti Cuckoilun syyskuussa, kun heillä oli aktiivisuuskilpailu. Nykyään hän yhdessä työkaverinsa kanssa yrittää pitää vähintään yhden tauon päivässä, mielellään useammankin jos vain kiire ei vie mukanaan. Hänen mielestään joka kerta, kun tekee liikkeitä huomaa sen vaikutuksen olotilaan. Hän kokee, että Cuckoon puhelinsovellus toimii hyvänä muistuttajana taukojen pitämisessä auttaen pitämään enemmän taukoja. 

 

Jessica toteaa Cuckoo tarjoavan hyviä vinkkejä erityisesti venyttelyyn ja ne toimivat myös kotona. Lisäksi kisat lisäävät motivaatioita, varsinkin jos voittaa jotain pientä!

Työn tauottaminen mindfulnessin avulla tuo rauhaa päiviin

Hyvinvointi työssä on tärkeää huomioida myös kotoa käsin töitä tehdessä. Heidi ja Christina kertovat käyttävänsä Cuckoota paljon myös etäpäivinä ja kokevat sen todella hyväksi, koska kotona työergonomia ei ole paras mahdollinen. Siksi tauottaminen unohtuu siellä helpommin kuin toimistolla. He myös muistuttelevat toisiaan Cuckoosta ja pitävät porukassa yhteisiä taukoja. Kaiken kaikkiaan heidän mielestään Cuckoon tauotus virkistää ja on mukavaa, kun voi nousta ylös verryttelemään jäseniä. Kilpailut ovat myös hauskoja ja nostattavat yhteishenkeä!

Elsi kokee myös tärkeäksi muistuttaa mindfulnessin merkityksestä, koska kiireen keskellä pysähtyminen on parasta mitä voi oman hyvinvoinnin eteen tehdä. Heillä Mindfulnessiin kehotetaankin ”Huoltamossa” mikä toimii Ilmarisen rentoutus- ja taukohuoneena.

Cuckoo muistuttaa ja motivoi työntekijöitä tekemään aktiivisia valintoja ja pitämään välillä taukoja. Aktiivisuus on kuitenkin parhaimmillaan, kun myös yritys kehottaa ja muistuttaa Cuckoon käytöstä. Ilmarinen onkin hyvä esimerkki siitä, miten käyttäjäaktiivisuutta voidaan lisätä yrityksen sisällä.

Mahtavaa työtä Ilmarinen!

What can Cuckoo offer your team or company?

Read more and book a FREE demo with one of our superstars.