Cuckoo blog

Töissä jaksaminen: Lindströmillä taukoliikunnasta tuli päivien piristysruiske

Yrityksen nimi: Lindström Oy

Yrityksen logo:

Tiedosto:Lindstrom Logo.svg – Wikipedia

 

Cuckoo-tarina: Cuckoo otettiin käyttöön kevään 2020 aikana kun etätöihin siirtymistä haluttiin helpottaa ja antaa tukea jaksamiseen

Kotimainen Lindström on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, jolla on yli 170-vuotinen kokemus tekstiilialalta. Yritys tarjoaa ratkaisuja toimitilojen siisteyteen ja sisustamiseen, työpukeutumiseen ja suojautumiseen sekä tytäryhtiö Comfortan kautta myös hotellien ja terveydenhuollon tekstiilipalveluita. Sitoutuneet työntekijät ovat Lindströmin menestyksen avain ja yrityksessä on vahva halu luoda ympäristö, jossa on kunnioittava, positiivinen ja menestymisen mahdollistava ilmapiiri.

Töissä jaksaminen ja hyvinvointiin keskittyminen tuli entistä tärkeämmäksi keväällä 2020 kun Lindströmin toimistossa työskentelevä henkilöstö siirtyi yhtäkkiä lähes kokonaan etätöihin. Huoliin vastasi Cuckoo-hyvinvointisovellus joka otettiin erittäin lämpimästi vastaan. Lindströmiläisten mukaan jumpat ovat piristysruiske etätyöpäivien keskellä.

“Keväällä, kun toimistotöissä työskentelevä henkilöstömme siirtyi yhtäkkiä lähes kokonaan etätöihin, mietimme miten voisimme tukea heidän hyvinvointiaan ja jaksamistaan tänä poikkeuksellisena aikana”, kertovat rekrytoinnin asiantuntija Camilla Hanganpää ja Suomen HR-johtaja Sami Laine.

Vaikka henkilöstöstä monet ovat jo aiemminkin tehneet etätöitä, oli muutos siirtyä käytännössä kokonaan etätöihin silti iso. Etätöihin siirtyminen tarkoitti monelle sitä, että arkiliikkuminen väheni huomattavasti ja valtaosalla myös ergonomia huononi kotitoimistolle siirryttäessä. Töissä jaksaminen ja hyvinvointi piti ottaa entistä paremmin huomioon. Siksi Lindströmillä haluttiin ottaa hyvinvoinnin tueksi Cuckoo- hyvinvointisovellus ja katsoa miten se otetaan henkilöstön keskuudessa vastaan.

“Lisäksi olimme huolissamme siitä, miten meille tärkeän yhteisöllisyyden käy, kun emme enää tapaakaan kollegoitamme päivittäin toimistolla. Näihin huoliin Cuckoo tuntui vastaavan hyvin”, Hanganpää ja Laine jatkavat. Lindströmin toiminnan keskiössä onkin We Care -henki, jonka mukaisesti yrityksessä välitetään toisista ja kohdellaan toisia kunnioittaen. Välittämisen tunne tarttuu ja välittyy myös asiakkaille, joten yrityksessä halutaan yhdessä pitää We Care-henkeä yllä ja kasvattaa sitä entisestään.

Piristystä henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen

Yksi Cuckoohon ensikokeilusta alkaen hurahtaneistä lindströmläisistä on hankinnan puolella työskentelevä Kristiina Tiilikainen. Yli kymmenen vuotta yrityksessä ollut Tiilikainen oli jo toivonutkin työkalua työpäivien virkistämiseen: “Olemme kyllä aiemminkin kerääntyneet yhteen taukoliikkumaan Hyvän olon toimintapäivänä, mutta tällaista säännöllisesti arjessa tapahtuvaa liikuntaa ei aiemmin ollut. Se oli todella iloinen yllätys, kun saimme taukoliikuntasovelluksen käyttöön!”

Työkalu, joka muistuttaa ja ohjaa istumisen tauottamiseen on tullut erityisen tarpeeseen varsinkin etätyön lisäännyttyä. “Etätöissä ei tule käveltyä printterille tai kollegan luo kysymään jotain asiaa. Aiemmin on tullut matalalla kynnyksellä lähdettyä, jotta istumiseen saa tarvittavia katkoja, mutta nyt siihen ei ole ollut mahdollisuutta”, Tiilikainen kertoo.

Hänelle myös säännöllisen työmatkapyöräilyn poisjääminen on ollut iso muutos, jota Cuckoon käyttöönotto on paikannut. “Ilahduttavan moni käyttäjä on kertonut ottaneensa Cuckoon ansiosta käyttöön taukojumppien lisäksi uusia arkirutiineja etätyöpäiviinsä, kuten pienen aamu-ulkoilun ennen töiden aloittamista tai happihyppelyn lounaan yhteydessä”, Hanganpää ja Laine kertovat.

Työvaatekategoriasta vastaava Tiilikainen otti Cuckoon heti käyttöön ja myös hurahti samantien. Positiiviset vaikutukset jaksamiseen ovat innostaneet jatkamaan käyttöä.
“Sekä jumppatauot että mindfulness piristävät henkisesti. Uskon vahvasti, että jumppien ansiosta en ole niin jäykkänä kuin muuten olisin. Tuntuu, että myös vapaa-ajalla olen Cuckoon myötä energisempi”, Tiilikainen kertoo.
Jos käynnissä on stressaava päivä eikä työpäivän aikana ehdi pitää yhtään mindfulness-taukoa, pitää Tiilikainen sellaisen työpäivän päätteeksi: “Se auttaa rauhoittumaan ja tekemään eroa työpäivän ja vapaa-ajan välille”.

Töissä jaksaminen parantunut tauoilla

Lindströmillä Cuckoon aloitusta vauhditti aktiivisuuskilpailu, jossa leikkimielinen kisailu innosti hienosti käyttäjiä mukaan tauottamaan. Muutaman kuukauden käytön jälkeen käyttäjille tehtiin käyttäjäkysely, jonka tulokset ovat upeaa kuultavaa.

“Juuri toteutetun käyttäjäkyselyn perusteella Cuckoo on otettu henkilöstön keskuudessa erittäin lämpimästi vastaan. 98 % vastanneista suosittelisi palvelua työkavereilleen ja 96 % koki hyötyneensä Cuckoosta poikkeustilan aikana. Olemme saaneet henkilöstöltä paljon kiitosta ja ihania kommentteja!” rekrytoinnin asiantuntija Hanganpää ja Suomen HR-johtaja Laine kertovat. Monet käyttäjät ovat esimerkiksi todenneet tauottamisen parantaneen työssä jaksamista ja helpottaneen päänsärkyjä ja niska- ja hartiakipuja.

“Jopa henkilöt, jotka ovat alun perin suhtautuneet palveluun hieman skeptisesti, ovat sitä kokeiltuaan todenneet, että tauot todella virkistävät mieltä ja vetreyttävät oloa kesken työpäivän. Käyttäjät ovat kiitelleet jumppien olevan piristysruiske yksinäisen etätyöpäivän keskellä ja järjestetäänpä joissakin tiimeissä säännöllisesti myös yhteisiä jumppahetkiä Teams-kokousten yhteydessä,” HR:stä jatketaan.

Tästä on hyvä jatkaa ja kannustaa vieläkin useammat lindströmiläiset Cuckoon pariin! Näin on tehnyt myös Cuckoohon hurahtanut Tiilikainen. “Olen kehunut ja mainostanut tätä ihan kaikille työkavereille”, hän nauraa “Minun on ihan mahdotonta nimetä Cuckoosta yhtä suosikkiasiaa. Monipuolisuus se sitten varmaan olisi, jos pakko on valita!”

Esimerkillistä tauottamista, Lindström!

Aloita ilmainen kokeilu täältä.