Cuckoo blog

Taukoliikunnan hyödyt – miksi Cuckoo?

Suomalaiset kisaavat enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi muuta Eurooppaa vastaan erilaisissa lajeissa, mutta yhdessä se on ylitse muiden: istumistilastoissa! Suomalainen istuu jopa 9-11 tuntia päivässä, ja loput vuorokauden tunnit kuluvat pahimmassa tapauksessa vaakatasossa. Kun aktiivista lomaa viettänyt työntekijä palaa takaisin sorvin ääreen, hänen tehokkuutensa saattaa laskea kuin lehmän häntä.

Taukoliikunta on näppärä keino patistaa istuva työväki ylös ja nostaa ryhmän vireystasoa. Säännöllinen jumppaaminen edistää lihaksiston ja pääkopan terveyttä ja vähentää siten myös sairauspoissaoloja. Yhdessä tehtävien harjoitteiden avulla myös työyhteisön yhteishenki paranee, aktiivisuustaso nousee ja samalla nousevat myös työn tehokkuus ja tuottavuus.

Mikroliikuntatauot ovat nopeita tehdä

Ihmisrunko kestää istumista noin kahdeksan tuntia päivässä, mutta se ei saisi olla yhtäjaksoista: asentoa pitäisi vaihtaa usein ja seisomaan nousta vähintään puolen tunnin välein. Jos istuminen on jatkuvaa ja päivittäistä, kolotukset lisääntyvät, energiataso madaltuu ja ryhti alkaa muistuttaa kaneliässää. Selkävaivat ovatkin yleisin syy siihen, että työikäinen suomalainen jää sairauseläkkeelle.

Taukotreenisovellus tähtää passiivisen työskentelyn vähentämiseen mikroliikuntatauoilla. Jo kuuden minuutin päivittäinen jumppa, kolmessa kahden minuutin osassa tehtynä, auttaa työntekijöitä keskittymään paremmin ja suoriutumaan töistään nopeammin. Ajankäytöstä tulee tuottavampaa ja tehokkaampaa, ja samalla paranevat henkilöstön hyvinvointi ja työmotivaatio.

Virkeyttä ja terveyttä tauottamalla

Tauoista on eniten hyötyä, mikäli ne tehdään säännöllisesti. Veri kiertää, ajatus juoksee ja koko kroppa pysyy aktiivisena koko päivän. Cuckoo Workoutin teettämän kyselyn mukaan 80 prosenttia taukoliikuntasovelluksen käyttäjistä kokee olevansa virkeämpiä aloitettuaan säännölliset taukojumpat.

Käyttäjät kertovat myös päänsärkyjen ja niska-hartiaseudun oireiden vähentyneen sekä työmotivaation kasvaneen. Jumppia tehdään monissa työpaikoissa yhdessä, jolloin lyhyt työstä irtaantuminen on myös sosiaalinen tapahtuma.

”Jos ajatus ei oikein kulje, on syytä pitää Cuckoo-tauko. Se auttaa!” käyttäjäpalautteessa kerrotaan.