Yhteisöllisyys hybridityössä: Konstniekan vinkit sen edistämiseen

Konstniekka aloitti käyttämään Cuckoota elokuussa 2021 ja se ylitti heti odotukset. Jo muutamassa kuukaudessa sairauslomapäivät vähenivät ja vaikutus työyhteisöön oli positiivinen.

”Olemme tulosohjautuva b-to-b myyntitoimisto. Teemme Enemmän Parempia Asiakkaita. Olemme siksi, että uskomme, että sinun myyjiesi paikka on asiakkailla eikä toimistossa pölyttymässä.”

Konstniekka aloitti käyttämään Cuckoota elokuussa 2021 ja se ylitti heti odotukset. Jo muutamassa kuukaudessa sairauslomapäivät vähenivät ja vaikutus työyhteisöön oli positiivinen.

Miten Konstniekka on ylläpitänyt yhteisöllisyyttä työpaikalla hybridityön aikana?

Yhteisöllisyyden ylläpitäminen hybridityön aikana voi tuottaa haasteita etenkin yrityksille, jotka ovat uuden työskentelytavan edessä. Yhteisöllisyys hybridityössä voi olla vaikea asia edistää, varsinkin kun tilanne on uusi. Kotitoimistolta käsin työyhteisö voi välillä tuntua kaukaiselta ja olo irralliselta ilman säännöllistä kanssakäymistä työkavereiden kanssa. Monille parasta työssä ovat juuri työkaverit, jotka kannustavat, motivoivat ja antavat vertaistukea niin arkeen kuin työhönkin liittyvissä asioissa. Kun kahvihuonekeskustelut ja kokousta edeltävät rupatteluhetket jäävät vähemmälle, pitää keksiä uusia tapoja ylläpitää yhteyttä muihin, jotta työyhteisön yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet jatkuvat kuin ennenkin.

Cuckoo otettiin ehkä jopa yllättävän hyvin vastaan. Myös ”jääräpäisimmät” (allekirjoittaneen asenteellinen oletus) lähtivät tekemään säännöllistä taukojumppaa.
Anssi Sairanen, Business Development, Konstniekka

Kuvassa Konstniekan Business Development Representative Anssi Sairanen ja aktiivinen Cuckoon käyttäjä Janne Hirvonen.

Yhteisöllisyys hybridityössä on tärkeä voimavara

Konstniekan Business Development Representative Anssi Sairanen jakaa heidän tapojaan ylläpitää yhteisöllisyyttä työpaikalla, sekä aktiivinen Cuckoo-käyttäjä Janne Hirvonen kertoo kokemuksestaan työhyvinvointisovelluksen parissa.

Yhteisöllisyys hybridityössä on tärkeä voimavara. Sitä on ylläpidetty Konstniekalla monin eri tavoin: ”Meillä on ollut tapana järjestää säännöllisesti liikunnallista työkykyä ylläpitävää toimintaa, kuten melontaa ja seinäkiipeilyä,” kertoo Anssi Sairanen. Cuckoon käyttö aloitettiin Konstniekalla elokuun alussa 2021. Heillä työskennellään sekä kokonaan toimistolla, että hybridinä, ja vastaanotto on ollut positiivista: ”Cuskoo otettiin ehkä jopa yllättävän hyvin vastaan. Myös ”jääräpäisimmät” (allekirjoittaneen asenteellinen oletus) lähtivät tekemään säännöllistä taukojumppaa,” Sairanen kertoo. ”Yhdessä tekemisessä on voimaa etenkin näin korona-ajan jälkeen. Cuckoo on tässä hyvä lisä etenkin, kun osa porukasta tekee hybridityötä,” Sairanen jatkaa.

Yhdessä tekemisessä on voimaa etenkin näin korona-ajan jälkeen. Cuckoo on tässä hyvä lisä etenkin kun osa porukasta tekee hybridityötä.
Anssi Sairanen, Konstniekka

”Pelillisyys tekee tauottamisesta mielenkiintoisempaa ja tsemppaavampaa”

Konstniekan työntekijä Janne Hirvonen jakaa työhyvinvointi vinkkinä etätyöläisille työn tauottamisen sekä kropan ja pääkopan herättelyn työpäivän aikana. Hirvonen toteaa Cuckoon tuovan kropan herättelyn lisäksi hyvän lisän palaverien ulkopuoliseen kanssakäymiseen sekä lisäävän yhteisöllisyyttä etenkin pelillisyyden mahdollistaman kisailun kautta. Myös pelillisyyden muut hyödyt tulevat esiin: “Pelillisyys tekee tauottamisesta mielenkiintoisempaa ja tsemppaavampaa”, toteaa Hirvonen.

Testaa Cuckoota ja pidä 3 minuutin aktiivinen tauko omalla työpisteelläsi:

”Cuckoo on koettu hauskaksi tavaksi tauottaa päiviä ja erityisen hyödylliseksi etäpäivinä. Myös yhteisöllisyys viehätti ja se, että taukoja voi ottaa osaksi tiimipalavereita. Se rikkoo jäätä tilanteessa kun tilanteessa.”

Elina Koski, Human resources manager, Ensto

Säännöllisyys ja yhdessä tekeminen avaintekijöinä aktiivisuuden lisäämisessä

Uusien tapojen omaksumisessa menee luonnollisesti hetki, mutta säännöllinen tauottaminen ja etenkin yhdessä tekeminen auttavat hyvien rutiinien muodostamisessa. “Nyt ihmiset ovat jo oppineet tauottamaan työntekoaan paremmin ja käyttäjien kommentit ovat olleet rohkaisevia. Toimitusjohtajamme Olli Ikonen kommentoi, että jo nyt voidaan todeta sairaslomapäivien vähenneen ja että Cuckoolla on ollut positiivinen vaikutus työyhteisöön.”, Anssi Sairanen jatkaa.

Toimitusjohtajamme Olli Ikonen kommentoi että jo nyt voidaan todeta sairaslomapäivien vähenneen ja että Cuckoolla on ollut positiivinen vaikutus työyhteisöön.
Anssi Sairanen Konstniekka

Uuden hyvinvointisovelluksem käyttöönottoon Sairanen jakaa yksinkertaisen vinkin: “Ennakkoluuloton kokeilu. Ihmiset kyllä mieltävät tämän edistävän paitsi työkykyä myös henkilökohtaista jaksamista laajemminkin. Kiitoksia Cuckoo! “

Jätä yhteystietosi

Lisää Asiakastarinoita

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Lähitapiola <3 Cuckoo

LähiTapiolan Sari Autio ja Sirpa Makkonen näkivät ensimmäisistä tapaamisista lähtien, että Cuckoolla on tekemisen meininki ja uskoivat, että tästä tulee vielä työelämän hauskin työhyvinvointisovellus.