Enstolaiset on koukussa Cuckoohon

Enstolla päätettiin ottaa Cuckoo testikäyttöön isommalla joukolla globaalisti. Ennakkoluuloja lähdettiin murtamaan aloittamalla pian Cuckoon käyttöönoton jälkeen aktiivisuuskisa. Kisailu eri funktioiden kesken sai skeptisimmätkin innostumaan Cuckoon käytöstä tosissaan ja pian tiimejä alettiin luomaan jo oma-aloitteisesti.

Ensto suunnittelee ja tarjoaa luotettavia ja älykkäitä sähköistysratkaisuja ja asiantuntemusta sähkönjakeluverkkoihin. Vuonna 1958 perustettu kasvuhakuinen ja kansainvälinen perheyritys työllistää 850 ammattilaista Euroopassa ja Aasiassa. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 250 miljoonaa euroa. Uskomme parempaan elämään sähköllä ja kestävämpään huomiseen.

Teemme monissa maissa edelleen töitä etänä pandemian takia. Etsimme palvelua, jolla pystyisimme tukemaan sekä etätöissä että toimistoilla olevaa henkilöstöämme. Työyhteisö kaipasi lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Halusimme tuoda hyvinvoinnin hauskalla tavalla keskiöön yhdistäen tauot ja yhteisöllisyyden.

Elina Koski, Human Resource Manager, Ensto

Mitä ongelmia kohtasimme ja miten ne ratkaistiin?

Ennakkoluuloisuus taukojumppaa kohtaan ja skeptisyys Cuckoon mahdollisuuksiin. Miten Cuckoo muka motivoisi tauottamaan kiireisiä etätyöpäiviä? Miten työyhteisö suhtautuisi uuteen sovellukseen?

Enstolla päätettiin ottaa Cuckoo testikäyttöön isommalla joukolla globaalisti. Ennakkoluuloja lähdettiin murtamaan aloittamalla pian Cuckoon käyttöönoton jälkeen aktiivisuuskisa. Kisailu eri funktioiden kesken sai skeptisimmätkin innostumaan Cuckoon käytöstä tosissaan ja pian tiimejä alettiin luomaan jo oma-aloitteisesti.

Työyhteisö kaipasi lisää yhteisöllisyyttä.

Lopputulos

Cuckoo on nyt ollut Enstolla käytössä noin puoli vuotta ja siitä on käytännössä jo tullut osa Enston työkulttuuria. Enston työyhteisö kasvattaa uudet työntekijät Cuckooiluun jo perehdytyksestä lähtien. Cuckoo-tauot on otettu osaksi tiimipalavereita ja muita globaalejakin tapaamisia. Toimistolla voi havahtua työkaverin noustessa ylös liikehtimään Cuckoon mukana ja virtuaalikahveilla saadaan toisinaan lämminhenkisiä kisoja käyntiin kun puidaan yhdessä läpi tuloksia Cuckoon pelilaudalla.

“Meille ihmiset ovat pääosassa strategiassamme ja heidän hyvinvointinsa on meille tärkeää. Erityisesti kun monissa maissa vielä tehdään töitä etänä pandemian takia, koimme Cuckoon toimivaksi työkaluksi etätyön tukemiseen.”
Elina Koski, Human Resource Manager

Työyhteisö yhdessä etänä

Miten tukea henkilöstön hyvinvointia, kun työntekijöitä on ympäri maailmaa ja töitä tehdään osittain kotona ja osittain toimistolta? Kuinka lisätä työyhteisössä tunnetta yhteisöllisyydestä tässä tilanteessa? Nämä kysymykset saivat Enston Human Resource Manager Elina Kosken kääntymään verkostonsa puoleen ja kysymään vinkkejä ja suosituksia. Tällöin Cuckoo astui kuvaan. Enstolla päädyttiin aloittamaan Cuckoon kokeilu samantien isommalla joukolla globaalisti, jotta palvelusta saataisiin laajalti palautetta omilta työntekijöiltä.

Testaa Cuckoota ja pidä 3 minuutin aktiivinen tauko omalla työpisteelläsi:

”Cuckoo on koettu hauskaksi tavaksi tauottaa päiviä ja erityisen hyödylliseksi etäpäivinä. Myös yhteisöllisyys viehätti ja se, että taukoja voi ottaa osaksi tiimipalavereita. Se rikkoo jäätä tilanteessa kun tilanteessa.”

Elina Koski, Human resources manager, Ensto

Pirteä sovellus koukutti heti

Susan Rass Enston Viron toimistolta huomasi intranetissä ilmoituksen hauskalta vaikuttavasta hyvinvointisovelluksesta ja hän lähtikin uteliaisuuttaan mukaan testaamaan. Cuckoon pirteä visuaalinen ilme ja pelillisyys koukutti testaajat heti! Innostuneen vastaanoton jälkeen oli helppo päätös ottaa koko työyhteisö mukaan Cuckooilemaan. Tämän kokemuksen perusteella Elina suosittelee kokeilemaan uusia palveluja rohkeasti ja ottamaan työntekijät myös mukaan suunnitteluun. “Vaikka jotkut ideat saattavat kuulostaa oudoiltakin, rohkeasti yhdessä kokeilemalla voi löytyä todellisia helmiä!”, Elina toteaa.

Pelillisyys vei skeptisimmätkin mennessään

Käyttöönoton onnistuminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Vaikka käyttöönottoprosessi oli tehty helpoksi ja vaivattomaksi Cuckoolta saatujen valmiiden viestintämateriaalien avulla, palveluun yhdistyi työntekijöiden mielissä skeptisyyttä ja ennakkoluuloisuutta taukojumppaa kohtaan. Miten muka muutaman minuutin mittaiset lyhyet tauot voisivat merkittävästi nostaa energiatasoja ja miten Cuckoo voisi ylipäänsä motivoida pitämään taukoja?

Elina Kosken mukaan Cuckoon pelillinen luonne oli avain korkeisiin aktiivisuuslukuihin ja innokkaaseen vastaanottoon. Pian aloituksen jälkeen startannut Cuckoon aktiivisuuskisa sai skeptisimpienkin työntekijöiden sisäisen kilpailijan heräämään ja innostumaan Cuckoon käytöstä tosissaan. Tärkeää oli valita kisaan reilulta tuntuva kilpailumuoto. Kisan tavoitteena ei siis ollut tehdä enemmän taukoja kuin kukaan muu, vaan kisassa kannustettiin pitämään yllä tasaista aktiivisuutta. Pian koko työyhteisö oli intoutunut kisailemaan eri funktioiden ja maiden kesken ja työntekijät loivat omatoimisesti uusia joukkueita.

Cuckoo on alusta, joka kannustaa pitämään huolta itsestämme päivittäin riippumatta siitä olemmeko töissä vai kotona.
Ashutosh Sahu, Cuckoo-käyttäjä

Kisailusta on innostunut myös Ashutosh Sahu, joka edustaa Enston Intian toimistoa. Cuckoon kartalla hän voi seurata, missä muiden maiden työntekijät etenevät. Toisinaan he lähettelevät puolin ja toisin myös haasteita muutaman päivän skaboihin. Ashutoshille Cuckoo on ennen kaikkea alusta, joka kannustaa pitämään itsestään huolta päivittäin – töissä ja kotona. Hän kannustaakin kaikkia Cuckoo-käyttäjiä aktiivisuuteen Cuckoossa pysyäkseen terveenä. Lue lisää Cuckoon tutkituista hyödyistä täältä.

Mitä asiakkaamme sanovat Cuckoosta?

Yli 200 yritystä ja organisaatiota käyttää Cuckoota päivittäin

Me haluamme olla Suomen paras taloushallinnon työpaikka ja Cuckoo on isossa roolissa siinä matkassa mukana.

Tutustu tarkemmin

Se on ihan maagista, kuinka pienillä asioilla ja valinnoilla, kuten pitämällä Cuckoo-tauon, voi tuoda lisää virtaa ja vireyttä omaan työpäivään.​

Tutustu tarkemmin

Cuckoo tiukasti mukana työyhteisön arjessa

Cuckoo on ollut Enstolla käytössä nyt noin puoli vuotta ja Cuckoosta on käytännössä jo tullut osa Enston työkulttuuria. Enston työyhteisö kasvattaa uudet työntekijät Cuckooiluun jo perehdytyksestä lähtien. Cuckoo-tauot on otettu osaksi tiimipalavereita ja muita globaalejakin tapaamisia. Ei myöskään ole lainkaan tavatonta havahtua toimistolla siihen, että työkaveri vieressä nousee ylös liikehtimään Cuckoon mukana tai että virtuaalikahveilla puidaan lämminhenkisesti Cuckoon kisojen tuloksia.

Cuckoo on koettu hauskaksi tavaksi tauottaa päiviä ja erityisen hyödylliseksi etäpäivinä. Myös yhteisöllisyys viehätti ja se, että taukoja voi ottaa osaksi tiimipalavereita tai muita tapaamisia. Se rikkoo jäätä tilanteessa kuin tilanteessa.
Elina Koski, Human Resource Manager

Sellaista ongelmaa ei olekaan, mihin ei Cuckoo auttaisi

Elinan korviin on työntekijöiltäkin on kantautunut erittäin positiivisia kommentteja Cuckoosta. Mitä sanovat Susan ja Ashutosh? Kyllä vain, molemmat nyökkäilevät myönteisesti. Susan on innostunut pitämään taukoja säännöllisesti ja huomannut taukojen parantavan yleistä hyvinvointia ja mielialaa. Erityisen tehokkaita tauot ovat silloin, kun työn alla on monimutkainen ongelmatilanne, joka ei etene, jolloin Susan suositteleekin pitämään 2 taukoa putkeen. Ashutosh on myös huomannut Cuckoo-taukojen auttavan rentoutumaan ja vähentämään stressiä. Cuckoon käyttöönoton jälkeen olo on ollut energisempi työpäivien aikana mutta myös vapaa-ajalla.

Kun kipuilet jonkun tehtävän kanssa ja tuntuu, että olet ihan hukassa, nosta peppu penkistä ja tee 1-2 Cuckoo-taukoa tai venyttele vähän ja voit huomata, ettei tehtävä tunnukaan niin vaikealta enää.
Susan Rass, Cuckoo-käyttäjä

Miten innostaa työyhteisö aktiiviseksi?

Lopuksi vielä kysymys Elinalle, miten pidätte yllä työntekijöiden aktiivisuutta? “Kuten muutkin asiat, Cuckookin vaatii muistuttelua ja aktivointia. Olemme lisänneet Cuckoon osaksi online –perehdytystämme ja lisäksi olemme hyödyntämässä tulevia MM-kisoja järjestämällä myös yrityksen sisäisen kilpailun Cuckoon parissa. Tähän Cuckoo tarjoaa hyvän konseptin ja jälleen kerran paljon viestintämateriaalia. “ – Elina

Jätä yhteystietosi

Lisää Asiakastarinoita

Siilinjärven kunnassa päiväkodit käyttävät Cuckoota

Siilijärven kunnassa kolme päiväkotia alkoi vuoden 2022 syksyllä käyttämään Cuckoota. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten Cuckoo tukee työhyvinvointia varhaiskasvatuksen yhteydessä.

“Ihan mahtavaa” – Näin kauppakamari hyödyntää Cuckoo-sovellusta

Helsingin seudun kauppakamarissa Cuckoo on ollut käytössä jo vuodesta 2017 asti. Organisaation 79 työntekijästä jo 70% on aktiivisia Cuckoo-käyttäjiä.

Lähitapiola <3 Cuckoo

LähiTapiolan Sari Autio ja Sirpa Makkonen näkivät ensimmäisistä tapaamisista lähtien, että Cuckoolla on tekemisen meininki ja uskoivat, että tästä tulee vielä työelämän hauskin työhyvinvointisovellus.